Fogorvos (beszélgetés)
Találkoztunk már olyannal is aki kihúzatta az összes fogát csak azért,hogy ne kelljen rá költeni és inkább kivehető protézist készítettet magának. Gondolta,hogy azzal kevesebbet kell foglalkozni.
Szerinted,ha már kétszer volt a fog gyökérnél cisztám,és második műtétnél raktak a helyére csontpótló anyagot,akkor is kialakulhat újra? Ugye nem??????
Sajnos a fontossági sorrend nagyon felborult...és sok olyannál aki amúgy megtehetné
Nekem is fura a tetovált szemöldök,fog meg egy szál sem. Igaz fogkrémre így nem kell költeni.
Nálunk is csak a nyál miatt van már,szerencsére.:-)
Nem is értem,honnan van ennyi nyál??!
Kajára,ruhára,kozmetikusra,fodrászra,kocsira és minden egyéb külsőségre:((
De hálistennek már csak nyállal teli,nemrég még...
Mi vagyunk a fogatlanok hazája,és ez nem is fog változni ilyen árak mellett.
Igen.És Magyarországon ez az átlag sajnos.Előbb költ mindenki kajára mit a fogaira.
Látom Ti is előkével éltek.:-)
csak sajnos kevés réteg engedheti meg magának...
De ennyi?????:-))))))
Kár hogy olyan messze vagy.:-(
A legszebb töméseket a fogtechnikán csinálják.Inlay-nek nevezik őket.Csodaszépek és jóval drágábbak mint amit a fogorvosok csinálnak közvetlenül a szájban.Tökéletesen záródnak és ha nagy a lyuk a fogban akkor ezek úgy néznek ki mintha a sajátod lenne.
Mellette volt egy másik tömött,de azt kihúzták egy hónapja. Szerencsére hátul van. Ezzel nincs gond.
jó munkához idő kell:)))))))))))))))
:-)))
Akkor azt még elmondom,hogy a kedves kolléga egy gyökértömést 2 és 3/4-ed órán keresztül csinált!Azt hittem ki sem tudok szállni a székből.:-) Ez pont műtét előtt volt. Az nem tartott eddig.
Ha nincs mellé vagy aláromolva akkor nem kell bántani.
Akkor jobb ha hagyom amíg nincs baj vele?
Ez igy igaz,amig nincs baj vele felesleges hozzányúlni(jó nyilván fémallergia stb).
Nekem is van még 1.
Amúgy a fehérek is ha jól meg vannak csinálva akkor jól zárnak csak sokkal nehezebb jó körülményeket biztositani egy korrekt töméshez fehérnél.
Szia. Nálunk SZTK-ban csak az amalgán és a húzás ingyenes, még az injekcióért is fizetni kell.
Amelyik orvosnál voltam kb. 3 éve, megkérdeztem, mennyibe kerül a magánrendelésén a tömés, mondta, hogy ugyanannyi. Azóta a magánrendelésére járok, és ott pl. az injekcióért nem kér el plusz pénzt. Ja, 3 éve 6000ft volt a fehér tömés, és 300ft az injekció. Most 7-8ezret kér a tömésért. Gondolom, az SZTK rendelésen is ennyi lehet.
Nem fogorvos vagy ugye? :-)
Jajjj de szép tortád volt! Biztosan finom is...
Sziasztok.
Az amalgámokat nem szabad kicseréltetni,mert azok sokkal jobban zárnak mint az új fehér tömőanyagok.
Amíg nincs velük probléma nem kell szerintem hozzányúlni.Egy fogtechnikus véleménye.
Egyébként nem tudom sztk-ra mi mennyibe kerül,nálunk a magánrendelésen nagyon-nagyon drága minden,akármit csináltat az ember.
Mondjuk az gyanús lehetett volna,hogy az asszisztens a gyógyszeres szekrény leghátuljából bányászott elő egy dobozkát,abba rakta a pénzt,és gyorsan vissza is tette.
nemááááááá....ilyenkor fel megy bennem a pumpa
További ajánlott fórumok: