Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » Fogkoronák megszokása fórum

Fogkoronák megszokása (beszélgetés)

tegnap 22:03
A felső 4 es koronamat is sokára szoktam meg pedig csak 32 voktam akkor. Szerintem légy türelmesebb magaddal.
7. globus (válaszként erre: 4. - Kedvesenfanyar)
tegnap 18:31
Őrlőfogakkal én is mindent rágok, csak metszőket érzem "tompának". Kedvenc szokásom volt régen a körömágybőr foggal letépkedése, erről simán leszoktam.
6. Judit600605 (válaszként erre: 5. - Channa*)
tegnap 17:50
Ugyanez. A doki mindig dicsért, hogy ennyire bírom a stresszt, a sok közbejött komplikaciót, műtét és egyéb finomságok.Én ezért csináltattam egyszerre az alsót, felsőt, hogy túl legyek rajta. Persze 2,5 hónapig bébi étel, krumpli püre, tejbegríz. 12 kg fogytam, 63 kg évek óta nem voltam. Használok szájzuhanyt is a doki tanácsára, mivel már fogselymet nem tudok. Azért bízom benne, hogy 1-2 hét még és jobb lesz.
tegnap 17:36

Nincs konkrét szabály.

Ha engem lát és ismer valaki, akkor azt gondolják, hogy erős vagyok, nem zavar semmi, nincs fájdalmam, stb.

Aztán, mindig én vagyok az, aki 2 nap helyett 11 napot van kórházba, stb.

A fogaim pont ilyenek voltak. A teljes alsó fogsoromra tettek koronát.

A fogorvos, sosem gondolta volna, hogy én leszek az, aki nagyon, de nagyon nehezen szokja meg. Annyira zavart, hogy 3-4 hónapig nem tudtam enni, utána még eltelt 2 hónap biztos, hogy már azért ment, de agyban még nem döntöttem el valószínűleg, hogy megszoktam. Mivel alig ettem, fogytam vagy 10 kg-ot.

De! végül is megszoktam!

Hamarosan jönnek a felső fogaim, ott is a teljes fogsoromra akarok koronát. Már előre tartok magamtól.;)

Kitartást!

4. Kedvesenfanyar (válaszként erre: 3. - Judit600605)
tegnap 17:26

Cirkónium koronát csináltattam. Kb. 2 éves de még mindig idegennek érzem, pedig "csak" a fogaimra vannak ragasztva.

Én viszont rágok mindent vele. Magvakat, pörcöt, répát, karalábét, almát stb.

Ami biztos, mogyorót, diót nem török a fogammal, ahhoz drága volt, hogy eltörjem. :)

Szerintem nincs erre konkrét szabály, hogy mennyi idő lehet az, amennyi alatt megszokható.

Kívánom, hogy minél előbb szokd meg!!!

3. Judit600605 (válaszként erre: 2. - Globus)
tegnap 17:18
Köszönöm szépen, hogy írtál. Az ínyemmel nincs gond nem is vérzik, csak ez az idegen érzés,még nyilallás, de megnyugtattál, hogy 1-2 hónap is lehet. A harapás? Pont ezért is csináltattam, hogy végre tudják almát, hamburgert,stb harapni, ne kelljen feldarabolni. Hát ez azért nem megnyugtató 🥹
2. globus (válaszként erre: 1. - Judit600605)
tegnap 16:21
Covid alatt generáloztattam ugyanígy, egységes lett. Sokáig vérzett fogmosáskor, én gyulladtnak éretem az ínyemet. Gingigellel kenegettem, Corsodyllal öblítettem. A gondtalan evés kb. 1-2 hónap. Van olyan része, ami most is érzékeny, közben más bajom lett vele. Az erősebb harapás koronával szerintem sosem lesz olyan, mint sajáttal. Kenyérhéjat, kemény almát felaprítom, hússal nincs gond.
tegnap 15:14
Sziasztok! 66 éves vagyok és rászántam magam egy teljes fogászati kezelésre. Régiek voltak a koronáim, nagy amalgán tömések, többször eltört, felépített fogak. 4 régi jó állapotú koronám megmaradt, a többi 22 fogam le lett csiszolva és koronák kerültek rá. A rágókra porcelán, a frontokra cirkon, alul, felül 6-6 híddal.Gyönyörűek lettek, de... Ti mennyi idő alatt szoktátok meg. 3 hete van fent, rágni már tudok a hátsókon, de elöl harapni nem és hol itt hol ott belenyilal. Kb egy hónapig voltak lecsiszolva, mindig közbe jött valami, gyökér kezelés, próba, 2 húzás. Elég sokat szenvedtem, de a látvány, megérte. Viszont aggaszt, hogy néha nyilall, feszül fől H a felső híd. Harapásom jó, megnézte a doki.

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2026, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Hoxa Facebook