Fogamzásgátlás szoptatás alatt (beszélgetés)
Ezzel én is bajban vagyok.
A párom nem igazán óvszer rajongó (én sem), a dokim azt mondta, hogy fogamzásgátó tablettát (semmilyet) ne szedjek, míg szoptatok, úgyhogy marad a Kalmopiryn két térd közé szorítva... :D
Ezt a Pharmatexet megnézem. :)
A Pharmatex valóban jó: ha oda tudsz figyelni, hogy időben bekerüljön, kicsit macerás, hogy együttlét után sietni kell a fürdőbe :)
Nekem az orvos a Cerazette nevű gyógyit írta fel, mert nem bírtam már a macerát a kúppal. Szoptatás mellett lehet szedni, nem megy át csak minimális a tejbe és nem bántja a babát, de vannak érdekes mellékhatásai: hízás, pattanás, vérezgetés. De nem törvényszerű. Olvashattok a Cerazette-ről egy másik topikban, ami ezt tárgyalja.
Sziasztok nem tudom ki hogy tudja de azt olvastam hogy ha intenzíven szoptatok nem eshetek teherbe.
Most voltam a szülés utáni hathetes vizsgálaton minden rendben volt úgyhogy jöhet a szex, de már most egyből kezdjem el a gyógyszert szedni, olyan jó volt amíg nem kellett erre is figyelnem, meg amúgy is ellenérzésem van a gyógyszerekkel szemben. Ti hogy csináljátok?