Főoldal » Fórumok » Lélek & Szerelem fórumok » Fogamzásgátlás fórum

Fogamzásgátlás (beszélgetés)

37. daf6cd27c7 (válaszként erre: 36. - 2ab728965c)
2007. jan. 24. 18:48
Köszönöm a választ! Hogy legalább normálisan szedjem, a többi már nem rajtam múlik. Apropó! Szívesen venném, ha megírnátok tapasztalaitokat hízással kapcsolatban, mert nekem is ez a mumus!Aki Mercilont szed vagy szedett.
36. 2ab728965c (válaszként erre: 35. - Daf6cd27c7)
2007. jan. 24. 13:14

Igen, a Mercilon egyfázisú, a Marvelon "kishúga", tehát mindegy hogy honnan kezded szedni, azonos a hormontartalom mindegyik tablettában.

A Graciálban sokkal nagyobb hormonmennyiség van, ezt azoknak ajánlják, akiknek tabletta mellett is makacskodik a vérzésük.

2007. jan. 24. 00:30

Sziasztok!

Megírnátok a tapasztalataitokat a Mercilonnal kapcsolatosan? Én most fogok Gracialról átváltani, mivel ez utóbbi túl erősnek bizonyult, és elég erősen vizesedtem tőle, valamint durva fejfájás folyamatosan. Ugye a Mercilon monofázisos készítmény, vagyis tulajdonképpen mindegy hogy honnan kezdem szedni? (Mivel a tájékoztatóban nem találtam erre utaló dolgot és a csomagoláson nincsen "start" jelzés.) Köszi.

34. weberkitti (válaszként erre: 10. - Rituska83)
2007. jan. 23. 17:03
Én is Yasminelle-t szedek. Szintén 3 hónapja. Addig a Meliane-t használtam 2 és fél évig, de folyton köztes vérzésem lett az utolsó fél évben, és ezt ajánlotta a nődokim. Azóta minden rendben. :) Bár most megyek a héten új adagér, de már csak 1 havit kérek, mert babát szeretnénk hamarosan! :)
33. daew (válaszként erre: 10. - Rituska83)
2007. jan. 23. 15:22
Én 2 hónapja szedem és semmi gond nincs.Az első hónap után szinte nem is jött meg (1 nap),tegnap fogyott el a második csomag kíváncsi vagyok milyen lesz a menszesz.Neked rendesen meg jött?
32. 1a50c86bb0 (válaszként erre: 31. - Edit_kerekes)
2007. jan. 23. 14:14
Ugyanaz, mint a Yadine. Magyarorszagon Yadine-t szedtem, az Izraelben pl.:Yasmine (az orvosom a hatoanyag alapjan kereste meg a nevet ott). Szerintem nagyon jo, en elotte alig talaltam olyan tablettat, amit szedni tudtam volna, olyan mellekhatasaik voltak nalam. Ezzel semmi gondom nem volt.
2007. jan. 23. 13:58
Ismeri valaki a Yasmine-t?Mi a véleménye rola?
30. cc319350e7 (válaszként erre: 38. - Sziszy23)
2007. jan. 22. 11:34
en se hiztam tole szerencsere, es nekem is nagyon pontos, raadasul nem olyan eros mar a verzesem se,mint regen, gorcseim sincsenek
29. Axagon
2007. jan. 22. 08:41

még szerencse h ez magánorvos, ennek ellenére sem vett vért...

de majd akkor a segítségetekkel megoldom helyette a problémám :)

szerencse h vannak nála tapasztaltabbak is, meg nálam is :(

28. emoheart (válaszként erre: 16. - Nayloon)
2007. jan. 22. 00:02
A Yadine-ről azt hallottam h tényleg nem hízik mellette az ember, sőt egy barátnőm fogyott tőle 5 kg-t. Ennek ellenére az én orvosom nekem azt nem ajánlotta és a Garcial miatt biztos van rajtam 2-3 kiló plusz.
27. emoheart (válaszként erre: 22. - Axagon)
2007. jan. 22. 00:00
vett vért amikor felírta a gyógyszert? Fontos h vegyen vért és h hormontükröt csináljon! az az orvos aki ennélkül ír fel gyógyszert az csak találgat!
26. emoheart (válaszként erre: 25. - Cc319350e7)
2007. jan. 21. 23:58
Én is a gracialt szedem, lassan 3 éve. Asszem bevált.
25. cc319350e7 (válaszként erre: 24. - Axagon)
2007. jan. 21. 21:37
Szia! En a 13. hozaszolasban mar leirtam,h. nekem is mindig voltak problemaim. nem csak,h. nem idore jott meg, de tovabb is tartott a kelletenel. egyik gyogyszer sem valt be. most a gracialt szedem kb. 5 eve, a dokim azt mondta,h. ez pont az ilyen problemas verzesre valo. szerintem kerd ki az orvosod velemenyet errol a gyogyszerrol.
24. Axagon
2007. jan. 21. 21:14

Köszönöm a reakciókat :)

mielőtt nem szedtem gyógyszer tulajdonképpen rendszeres volt, bár elő fordult nagyon ritkán h előbb jött.

csak az a para h a másik gyógyóval sem állt be..

és én is azt hallottam h ha valami akkor a gyógszertől pontosabb lesz.

de akkor kíváncsian várom a következő hónapot :)

hátha..

23. 93a74b44ea (válaszként erre: 22. - Axagon)
2007. jan. 20. 20:36
Nekem bármelyik gyógyszer mellett órára pontosan megjött. Nem tudom, mi a baj, de szerintem nem szabadna gyógyszer mellett össze-vissza...
22. Axagon
2007. jan. 20. 20:26

Sziasztok!

Légyszi ha valaki tud segítsen.

Először Loettet szedtem, de valami nem volt oké mert sosem jó időpontban jött meg a menstruáciom. Azaz a hormontartalmmú tabik szedése alatt, ez ment 9 hónapig. Gyógyszert váltotam, a mercilont szedem. az első hónapban rendesen de most megint előbb jött meg. Tud valaki valamit arról mennyire van gáz? csak mert ano a dokim annyit mondodtt h jó akkor váltsunk.. szerintetek?

21. 2d0335089b (válaszként erre: 19. - DNBasser)
2007. jan. 17. 21:47
Mercilont szedtem kb. 5 évig, majd amikor abbahagytam kb. 6-7 kilót fogytam.
20. cc319350e7 (válaszként erre: 19. - DNBasser)
2007. jan. 17. 21:17
miert kellett gyogyszert valtanod?
19. DNBasser (válaszként erre: 21. - Sziszy23)
2007. jan. 17. 21:14
én is Gracialt szedtem egy évig, most egy fél éve áttértem a Mercilonra..mindkettő jó sztem!
18. koka-di (válaszként erre: 21. - Sziszy23)
2007. jan. 9. 11:24

Szia Sziszy!

Nagyon köszönöm, hogy segítesz, így teszek. A héten felkeresem az orvosomat és beszélek vele, majd a nődokimmal.

Köszönöm, Kóka

2007. jan. 5. 21:44

Segítenétek?

Pajzsmirigyalúlműködésem miatt gyógyszert szedek. Szeretnék fogamzásgátlót szedni, de a pajzsgyogyit ez nem befojásolja?

Miket szedtek mostanság? Én már több mint 10 éve nem szedek.

Köszönöm, Kóka

2007. jan. 5. 20:20

én Yadine - t szedek, és nagyon megvagyok vele elégedve, drága ugyan , de semmi mellékhatása, ami nálam fontos a súlyom miatt!!!!!

Inkább költök drágára, ha ez védi az egészségemet

2007. jan. 5. 20:02

szülés előtt 7 évig a L.ogest-et szedtem, nem volt semmi mellékhatása. Persze jártam rendszeresen kontrollra.

Szerintem érdemes drágábbat, legújabbat szedni.

14. cc319350e7 (válaszként erre: 14. - Sziszy23)
2007. jan. 4. 21:40
Ugye,h. jo? Komolyan en mar nem is hittem, h. lesz vmilyen gyogyszer, ami nekem is jo, es ime.. ez bevalt!
2007. jan. 4. 19:41
Sziasztok! En kb. 20 eves koromtol szedek fogamzasgatlo tab.-t. Jo parat kiprobaltam mar, de mindig problemam volt a verzesemmel. Akkor mindig ujat irtak fel. Volt,h. 20 napot vereztem, az orvosok meg csak a vallukat vonogattak. A leghosszabb ido 42 nap volt! Azt hittem mar soha nem lesz vege. Egyszer az egyik nogyogyasz beutalt egeszsegugyi kaparasra, amikor mar annyira vereztem. Be is fekudtem, akkor voltam 22 eves, de a foorvos v. kicsoda hazakuldott, mondvan, h. tul fiatal vagyok! Ezt nem igazan ertettem, ha vkinek problemaja van, az nem korfuggo, nem? Meg azt sem tudtam, h. kinek lehet hinni. Az egyik ezt mondja, a masik azt. Szerettem volna spiralt felrakatni, de azt nem javasoltak, mondvan, akinek ilyen problemai vannak, ugyis az lenne az elso, h. azt leszedik. Most-kb. 5 eve- egy Gracial nevu gyogyszert szedek, ami allitolag ilyen problemas verzesre valo. Eddig bevallt, remelem ezutan se lesz gondom vele.
12. gpetra (válaszként erre: 11. - Kiskacsa)
2007. jan. 4. 19:35

A fogamzásgátló abbahagyása után sok nőnek lesz bőrproblémája, de ez szerintem nem gyógyszerfüggő, tehát nem a gyógyszer típusától függ, hogy lesznek-e bőrproblémák az abahagyás után.

Egyébként minden doki ragaszkodik bizonyos gyógyszerfajtákhoz, a többiről pedig nem mond jót.

2007. jan. 4. 19:16
Rituska! Ezt nem ismerem, de én egyvalamitől megijedtem: azt hallottam, h az egyik gyógyszer valójában bőrgyógyszer, ami mellékhatásként fogamzásgátló. Több ismerősöm is szedi ezt, az egyikük az abbahagyása után bőrproblémás lett, pedig mindig is gyönyörű bőre volt előtte. Nem tudom, leírhatom-e a nevét, de ha valakit érdekel, D.vel kezdődik. Nem riogatni akarok senkit, de már 2 dokitól hallottam, h hülyeség ezt felírni a lányoknak. Hallott valaki erről valamit?
2007. jan. 4. 11:02

Én jasminelle-t szedek most 3 hónapja.

Ez egy új gyógyszer...valaki szedi ezt?

Nekem eddig bevált.

9. kiskacsa (válaszként erre: 8. - 2ab728965c)
2007. jan. 3. 21:58
Szia Fáni! (Aranyos neved van :)) Engem is riogattak ezzel, be is paráztam tőle rendesen. 6 évig szedtem egyfázisút, majd felírták a trir.g.t, nekem sem volt bajom tőle. Egy hónapja viszont abbahagytam, mert az a nőgyógyász, aki felírta, azt mondta, nagyon kicsi a méhem, nem fogok tudni teherbe esni, csak nehezen. Viszont már kezdek megnyugodni, mert nem Te vagy az első, aki azt mondja, ijedezni nem kell :)
2006. dec. 25. 22:04

A fogamzásgátló nem teszi tönkre a méhet, ezzel nem is tudom miért riogatják szerencsétlen lányokat-asszonyokat.

A hízás teljesen egyénfüggő, mellékhatás a legrosszabb esetben az, hogy a petefészek működése lassan, vagy egyáltalán nem indul meg a bogyó abbahagyása után.

Erre viszont forgalomban van több remek szer, és akkor már semmi gond nincsen.( Így szültem 3 gyerkőcöt!)

A méhet legfeljebb a rossz helyen lévő, vagy rosszul felhelyezett spirál teheti tönkre, illetve a nem kezelt méhnyakgyulladás.

Bocsánat, nem okostojás vagyok, csak nagyon mélyen beleástam magamat a témába, mert gondom volt( van is) meg nagyon érdekel a női nemi működés.

Üdv minden idelátogatónak!

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook