Fogamzásgátlás (beszélgetés)
Nekem most van a 7 napos gyógyszerszünetem.
És ez volt az első hónapom! Már csináltuk óvszer nélkül, de megszakítottuk a közösülést.
A gyógyszerszünet 1. és 2. napján is csináltuk ,bár úgy tudom ilyenkor is véd?!
Szerintetek lesz vmi gond?
Helló!
Megkérdezném, hogy minden ujabb fogamzásgátló adagot fel kell iratni a nőgyógyásszal vagy vény nélül is kapható a gyógyszertárakban?
Szerintem nem vagy terhes, ha erre gondolsz. Hallottam már ilyen esteről, hogy megjött és másnap már alig a csajszinak, 3.napra meg semmi nem volt. Én is csak azt tudom javasolni, hogy örülj neki, ha beáll erre az 1-2napra!
Üdv
Sziasztok!
4 hónapja szedek gyógyszert. Most fejeztem be a 4. levelet. Eddig a megvonásos vérzéseim 4 napig tartottak, de most csak 1,5-2 napig. Ez jelenthet valamit?
Szia!
A téjákoztatón is úgy van, hogy 7 nap után kell a gyógyszert elkezdeni, tehát a 8. napon.
Úgyhogy igen a 7 napot be kell tartani, mert akkor fog jelentkezni a vérzésed is.
Ha a mensi első napján kezded,akkor az első naptól kezdve védve vagy,és nekem az orvos is ezt mondta.
És tényleg nem lettem terhes...
Lenne egy kérdésem:
A fogamzásgátlóra az van ráírva, hogy ha már a mensi első napján elkezdjük szedni, akkor azonnal védve vagyunk (ebben azért annyira nem bízok), kérdeztem az orvost is, ő azt mondta h az első hónapban még védekezzünk máshogy!
Most akkor kinek higyek???
Szerintem is kell várni, de ha gumi nélkül csinálom egy hónapon belül úgy hogy nem élvez el a pasim attól még nem lesz gáz ugye?
Szerintem két hét után már kialakul a védettség!
Szerinted?
Köszönöm a segítséget!
Én is úgy gondoltam, hogy várok még legalább egy hónapot, szerintem csak meg kell szoknia a szervezetemnek. A vérzésem meg remélem hamarosan elmúlik, mert igazából az az egy zavar, hogy ma két hete hogy menstruálok... :S :(
Remélem minden rendben lesz.
Szia, minden Nő egyénien reagál a tablettákban lévő hormonok mennyiségére és összetételére.
Ennek ellenére 3 hónap türelmi időt szokott a legtöbb orvos javasolni, s ha ezután sem rendeződik a ciklus, akkor egy más összetételű szerre ildomos váltani.
Mivel 27 féle orális antikoncipiens van jelenleg hazai forgalomban, a választékkal nem lehet gond, lehet próbálgatni.
szia! Én is hasonló problémával küzdök... megjött a menzeszem és az első nap elkezdtem szedni ahogy kell.
Tudni kell, hogy eddog rengeteg gondom volt a menzeszemmel (gyógyszert kellett szednem már kétszer is hogy megjöjjön), és 9 napig tartott nekem. Most elkezdtem a gyógyszert és holnap lesz a 14.napja a menstuációmnak. Hallottam már arról hogy ilyenkor két hét is lehet, de ha nem múlik el, akkor hétfőn mindenképp doki....
Én Yasminelle-t szedek.... Indítottam egy fórumot erre a témára, és hát egyáltalán nem kaptam pozitív válaszokat! Ha vki tud esetleg vmi bővebbet kérem írja meg!!!
Köszönöm!!
Üdv
hallottam már arról, hogy valaki teherbe esett,-még akkor is ha megjött a menszesze.(olyankor késni is szokott gondolom,szerintem erről sok mindenki nem tud?!) Fogamzásgátlót szedek, de előfordult kétszer is a hónapban, h 12 órán kívűl szedtem be,- de akkor is csak legfeljebb 1-3 órát csúsztam, és ez sem biztos,-vis h. csúsztam vele, ugyanis nem szedem egy időben a tablettáket,-általában reggel , mikor eszembe jut..de nincs pontos idő rá:pl-reggel 9h. Nem ragozom tovább. A lényeg, h megjött a menszeszem: időben. Egyébként a tabletta szedése után 3nappal szokott megjönni mindig, most is így történt. A különbség csak annyi volt, hogy az első 3 napban erősen jelentkezett a vérzés, aztán 4.5. nap mondhatni nem volt semmi,-és nekem szokott lenni 4.5. nap is még jócskán.;a 6.napon , viszont volt egy kis barnás nyálka. Semmilyen görcsöm, hasfájásom nincsen. A kérdés, csak annyi, h csináljak-e tesztet, h szükséges-e?Előre is köszönöm, a hozzáértő segítséget!
Szia, ha nagyon erős a vérzés, feltétlen menj doktorhoz, ha csak pecsételgetős, akkor lehet várni. Sok embernek 3-4 hónap is kell, míg a szervezete hozzászokik a mesterségesen adagolt hormonokhoz.
Ha ez nem válik be, még mindig van több mint 20 féle antikoncipiens, lehet más öszetételűt választani (ez a doki dolga persze!)
a legjobb lenne, ha elmennél dokihoz, ő okosabbat tud mondani.
az erősségtől függ szerintem, hogy meddig várj.
nem tudok okos tanácsot adni, én sem voltam még iylen helyzetben...
a biztosat csak a doki tudja megmondani.
Szia!
Szerintem ezen ne aggódj! Én van hogy kettőt veszek be egyszerre. :) Ne változtass időpontot.
sziasztok! ha valaki tud légyszi segítsen! az a "gondom" hogy 3.hónapja szedek fogamzásgátlót (lyndinette 20at) és az első két hónapban mindig délben vettem be. Hétfőn kellett beszednem az első szemet a 3.levélből de véletlenül elfelejtettem és du. 5kor vettem be. Lehet hogy nagyon banális kérdés- de egy kicsit aggaszt- hogy most akkor ebben a hónapban végig 5kor szedjem vagy nyugodtan szedhetem újból délben? Ennyi időeltolódás mennyire számít?
Előre is köszönöm a válaszokat: Kriszti