Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Finom citromos szelet recept

Finom citromos szelet recept

A Finom citromos szelet hozzávalói:
Piskóta
6 db tojás
20 dkg cukor
1 dl víz (forró)
1 dl napraforgó olaj
20 dkg liszt
1 csomag sütőpor
Krém
2 dl tej
1 tasak vaníliás pudingpor
15 dkg cukor
25 dkg vaj
1 citromból nyert citromlé
Máz
20 dkg porcukor
1 citromból nyert citromlé
2 ek víz (forró)


A Finom citromos szelet elkészítési módja:
Piskóta A tojássárgáját és a cukrot habosra keverjük. Fokozatosan hozzákeverjük a forró vizet és az olajat. Hozzáadjuk a lisztet, a sütőport. A végén óvatosan belekeverjük a fehérjéből vert habot. Sütőpapírral bélelt tepsiben 180-200 fokon megsütjük. A kész piskótát két egyforma részre vágjuk. Krém A tejből, cukorból és a vaníliapudingból sűrű krémet főzünk. Lehűtjük. Hűtés közben megkeverjük. Hozzátesszük a citromból nyert levet, és a vajjal együtt összekeverjük. A krémet rákenjük a piskótára. Erre rákerül a piskótának a másik fele. Máz A porcukrot, a citrom levét és a forró vizet összekeverjük. Ráöntjük a mázat a piskótára. Mikor megszilárdul, forró késsel felvágjuk. sütési hőfok: 180°C sütési mód: hőlégkeveréses


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A finom citromos szelet elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook