Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Piskótás francia krémes recept

Piskótás francia krémes recept

A Piskótás francia krémes hozzávalói:
Piskótalaphoz

3 db tojás
15 dkg cukor
1 dl tej (langyos)
0.3 dl napraforgó olaj
18 dkg liszt
3 g sütőpor

Krémhez

6 db tojásfehérje (2 dl legyen)
20 dkg cukor
100 g vaníliás pudingpor
5 dl víz

Hozzávalók még

30 dkg leveles tészta
3 dl hulala
15 dkg tortabevonó
0.5 dl napraforgó olaj


A Piskótás francia krémes elkészítési módja:
A leveles tésztából sütünk egy lapot, kb. olyan 30 cm×30 cm-es legyen, mert egy kissé majd összeugrik. Sütés előtt jól szurkáljuk meg, és hagyjuk pihenni kb. 20 percig. 200 fokon süssük. A piskótalaphoz a tojásfehérjét 6 dkg cukorral habbá verjük, a tojássárgát a többi cukorral, a tejjel és az olajjal kihabosítjuk, majd hozzáadjuk a sütőporos lisztet, végül a fehérjehabot. Egy kb. 27 cm×27 cm-es lapot sütünk, 170 fokon légkeveréses sütőben. A krémhez a tojásfehérjét 12 dkg cukorral habbá verjük. A vízben a többi cukorral megfőzzük a pudingport, majd forrón a fehérjehabhoz keverjük. A leveles tésztára rákenjük melegen a krémet, majd ha kihűlt, rákenjük a felvert hulalát. Erre tesszük a piskótalapot. A tetejét bevonjuk az olajjal megolvasztott csokival.

sütési hőfok: 170°C
sütési mód: hőlégkeveréses
tepsi mérete: 30×30 cm


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A piskótás francia krémes elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook