Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Fincsi mákosguba torta recept

Fincsi mákosguba torta recept

A Fincsi mákosguba torta hozzávalói:
Hozzávalók:

-
kifli
6 db
tej
6 dl
kristálycukor
8 dkg
darált mák
20 dkg
szoba hőmérsékletű tojás szétválasztva
4 db
porcukor
20 dkg
margarin a forma kikenéséhez
1 kevés


A Fincsi mákosguba torta elkészítési módja:
A sütőt melegítsük elő 170 °C fokra. A kifliket vágjuk kis kockákra. A tejben keverjük el a kristálycukrot, adjuk hozzá a mákot és a tojássárgáját. Keverjük el a kiflikockákkal, hagyjuk, hogy a kifli felszívja a tejet. Szedjük a kikent tortaformába a gubát, lapítsuk egyenesre. A szoba hőmérsékletű tojásfehérjét kezdjük el felverni habnak, amikor már habos, de még nem kemény, adagoljuk hozzá kanalanként a porcukrot. Minden adag cukor között verjük a habot egy percig, míg fényes, kemény, vágható masszát kapunk. Kenjük a tojáshabot a torta tetejére. Vigyázzunk, ne kenjük a formára, mert nehéz lesz szépen kiszedni belőle a süteményt. Süssük 25 percig a 170 °C-os sütőben. Várjuk meg, amíg teljesen kihűl, majd hűtsük 1-2 óráig, utána szépen szeletelhető.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A fincsi mákosguba torta elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook