Citromos süti recept

Elkészítési idő 50 perc

Kalória 249 kcal

A Citromos süti hozzávalói:
Duplán citromos sütemény

Hozzávalók:
a tésztához 4 tojás, 13 dkg kristálycukor, 1 nagy citrom leve (10 evőkanál) és reszelt héja, 8 dkg Rama sütőmargarin, 1 csomag sütőpor, 12 dkg finomliszt, a tepsi kikenéséhez: 2 dkg Rama sütőmargarin, 1-2 evőkanál finomliszt, a mázhoz: 12 dkg porcukor, 3 evőkanál citromlé.


A Citromos süti elkészítési módja:
1.A tojássárgáját a cukorral fehéredésig keverjük, ez az elektromos habverővel maximális fokozaton 3-4 perc. A jól megmosott citrom héját belereszeljük, levét pedig, ami kb. 10 evőkanálnyi, kifacsarjuk, szintén hozzáadjuk. Az olvasztott, de nem meleg margarint belecsurgatjuk, majd hozzáadjuk a sütőporral összeforgatott lisztet is. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, óvatos mozdulatokkal a citromos masszába forgatjuk. 2.Egy kicsi (15x25 cm-es), magas peremű tepsit margarinnal kikenünk, a liszttel behintjük. A citromos masszát belesimítjuk. Előmelegített, közepesen forró sütőben (180 °C, légkeveréses sütőben 160 °C) kb. 25 percig sütjük. 3.Ha kihűlt, citrommázzal bevonjuk. Ehhez a porcukrot a citromlével addig kevergetjük, míg teljesen fel nem oldódik. Egyenletesen a tésztára kenjük, dermedni hagyjuk.

MENNYISÉG
10 SZELET

NEHÉZSÉGI FOK
KÖNNYŰ


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A citromos süti elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook