Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Finom elefántkönnycsepp recept

Finom elefántkönnycsepp recept

A Finom elefántkönnycsepp hozzávalói:
Tészta:

6 db tojás
12 dkg porcukor
12 dkg liszt
2 ek. kakaó

Krém:

20 dkg margarin
20 dkg porcukor
2 ek kakaópor
3 dl tej
1 csomag vaníliás pudingpor
2 db banán


A Finom elefántkönnycsepp elkészítési módja:
A tésztához a tojások sárgáját a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a lisztet, a kakaót és a felvert habot. Sütőpapírral bélelt gáztepsibe simítjuk, megsütjük. Ha kész, nedves konyharuhára borítjuk, feltekerjük és hagyjuk teljesen kihűlni. Elkészítjük a krémhez a pudingot, ha kihűlt összekeverjük a porcukorral és a margarinnal és jól kihabosítjuk. A kihűlt tésztát kitekerjük, rákenjük a krém felét, majd a maradékba beletesszük a kakaót. Rákenjük a fehér krémre. Beletesszük a banánt és óvatosan feltekerjük. Csokimázzal bevonjuk.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A finom elefántkönnycsepp elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2021, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook