Főoldal » Fórumok » Egyéb témák » Férfiként tanító? fórum

Férfiként tanító? (beszélgetés)

jan. 29. 12:22

A pénzt is emelték, nem is olyan vészes már.

Nem értem a férfihangot: Nekem voltak férfi énektanáraim, szerettük.

Sok sikert, ha szívből ez a szándékod!

jan. 29. 12:09
Tornatanár ?
jan. 29. 07:57
egy ferfi ugyanugy lehet jo tanito,mint egy no.nalunk sok ferfi tanar van sot apolokban is nemcsak nok.
jan. 28. 18:15
Számomra annyiban merül ki, hogy tanítok, de mellette nem akarok érzéketlen lenni, akit minden gyerek utál. Nem kell szeretni, de várják az óráimat. Ez nem működik akkor, ha ordibálok velük és minden órán felelés van.
25. smaragdzöld 🐉 (válaszként erre: 23. - Kacsahercegno)
jan. 28. 08:50
Erről van szó.
jan. 28. 08:49

Szerinted nekem nem sikerül megérteni amit mondani akarsz.

Szerintem pedig - ne haragudj - te nem úgy fejezed ki magadat, hogy egyértelmű legyen, mit is akarsz tanítóként. Mert - számomra - már kezd olyan irányba elmenni ez az egész, ami engem egészen más gondolatokra késztet. Igen. Értsd jól!

Bocs, de muszáj megkérdeznem: számodra konkrétan mit jelent a "társ" szó?

Mert bennem - ha egy tanító társa akar lenni a tanítványinak - az közel sem pozitív gondolatokat ébreszt.

Szóval, gondolkozz el a "társ" szó jelentésén.

jan. 28. 08:31
Az oké, hogy egy felnőtt, akiben megbízhatnak, de az nem társ... Eleve milyen társa akarsz lenni egy 6-10 éves gyereknek? Mondjuk középiskolában sem értem azokat a tanárokat, akik a gyerekekkel bratyiznak, nálunk is volt ilyen, és már akkor is roppant kínosnak gondoltam, hogy egy 35-40 éves pasi 16-7 éves srácokkal pajtáskodik. Van egy bizonyos alá-fölérendeltségi viszony a tanítványokkal, amiben ez furcsán veszi ki magát. Legyél jófej, vicces, megértő stb., bratyizás nélkül is lehet olyannak lenni, akivel jól el lehet beszélgetni ha úgy van, de a "társ" az elég erős erre a kapcsolatra.
jan. 28. 08:23
Nyilván a dalokat tudni kell es el is kell énekelni. Aztán ha ez nem szép, hát nem szép.
21. libikóka (válaszként erre: 20. - Libikóka)
jan. 28. 08:19
- nekik:)
20. libikóka (válaszként erre: 19. - Fórumnyitó (anonim))
jan. 28. 08:17

Szerintem érti mindenki.

Ettől függetlenül,,van egy határvonal amit tanítóként nem ajánlott átlépni.

Természetes,hogy többet akarsz nekik nekik adni a tananyagnál,,de nem kell a haverjuknak lenned.Nagyon nem fog előrevinni.

jan. 28. 07:37
Nem sikerül megérteni sajnos mit akarok mondani.
jan. 27. 18:55
Társ? A tanítványaidnak? Ne viccelj!
jan. 27. 18:52
Úgy fogalmazok akkor, hogy nem csak az órai tananyagot szeretném tanítani nekik. Nem tanár, hanem egy társ szeretnék lenni nekik, akihez bármikor bármivel fordulhatnak.
jan. 27. 18:42
A tananyagot nem szóról szóra kell "visszakérni". Ezt egy jó pedagógus soha nem tenné.
jan. 27. 18:41

Szeretek idézni a leírtakból. Nem azért, mert ez a vesszőparipám. Hanem azért, mert az a tapasztalatom, hogy legtöbben nem nézik vissza, hogy ki mire, és legfőképp miért úgy reagál, ahogy.

Tehát: ezt írtad: "Számomra nem az órai anyag leadása lenne a cél, hanem az, hogy a nehezebb sorsot kapó gyerekek (nem csak anyagilag, hanem pl.: Ha otthon nem kap szeretet) megtanulják, hogy értékesek. Sokkal inkább értéket adni szeretnék, mintsem leadni egy órai anyagot.. "

Pedig egy tanítónak le kell adnia a tananyagot. Ez a feladata. Ezért tanító. Ha a gyerek nem kapja meg az alapot, akkor mire fog építkezni? Legfontosabb az alapok megtanulása. Kivétel nélkül mindenkinek. Ezt mégis hogy képzelted el a tananyag leadása nélkül? 🤔

Na persze, nagyon szép gondolat ez az "értéket adni szeretnék", csakhogy önmagában kevés.

Szóval - ha jó tanító szeretnél valaha is lenni, akkor gondold át újra ezt, mert tanítás nélkül a tanító bácsi meg fog bukni.

Jóindulattal írtam, elgondolkodtató tanácsként.

jan. 27. 17:07

Kedves tanító bácsi!

Sok sikert kívánok, vágj bele és csináld.

13. birebora (válaszként erre: 12. - Kacsahercegno)
jan. 27. 17:06
Nekem olyanok vannak akik nem tudnak számolni.
jan. 27. 15:41
Azért 1-4. osztályig nem az a jellemző, hogy olyan tananyag van, ami később úgysem fog kelleni, és nem baj, ha csak nagyjából tanulod meg. 😅 Bár nekem is vannak olyan felnőtt ismerőseim, akiknek nehezére esik hangosan olvasni, vagy pl. szótagolni nem tudnak...
11. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 9. - Globus)
jan. 27. 14:58

Értelemszerűen az órai anyag meglenne tanítva. De nem az lenne a célom, hogy visszakérjek minden anyagot szóról szóra.. Minden gyerek másban tehetséges.

Ha egy halnak mondom, hogy másszon fára, az lehet, hogy nem lesz neki célravezető, de igen, teljesen igazad van.

jan. 27. 14:12
Általános iskola 3-4 osztályban férfi tanítónk volt, egész iskolás időszakomban ő maradt a kedvencem. Az énekórát is ő tartotta, de már nem emlékszem milyen hangja volt :D pont nem az a lényeg szerintem. Én drukkolok neked! :)
9. globus (válaszként erre: 8. - Fórumnyitó (anonim))
jan. 27. 13:52
Azért maga az oktatás sem szorulhat háttérbe, különben mai világunkban könnyen rád fogják, hogy "tantóbácsi, aki szeret gyerekek közelében lenni". Óvatosan, eredményeknek kell lenniük.
jan. 27. 13:34

A pénz most sem a legjobb, viszont ezt hivatásként csinálnám. Nagyon szeretem a gyerekeket, szinte átváltozom, ha a közelemben van egy kisgyerek.. Szó szerint még a hangom is teljesen megváltozik.

Sok kisgyereknek az apai példa kimarad. Számomra nem az órai anyag leadása lenne a cél, hanem az, hogy a nehezebb sorsot kapó gyerekek (nem csak anyagilag, hanem pl.: Ha otthon nem kap szeretet) megtanulják, hogy értékesek. Sokkal inkább értéket adni szeretnék, mintsem leadni egy órai anyagot.. Középiskolában kevésbé lehet formálni a személyiséget már, mert ott viszonylag már kialakult, hogy ki milyen értéket is fog majd képviselni.

Az Én általános iskolás éveim voltak a legrosszabbak, amik a mai napig kihatnak rám. Ha ott akkor egy olyan tanító van mellettem, akihez bátran tudok fordulni, sokkal másképp alakult volna minden. De igen, az éneklés az, ami miatt bizonytalan vagyok. De szerintem nem fogják komolyan venni ezt, mert eddig bárkit kérdeztem mindenki azt mondta, hogy össze teszik a kezüket, ha férfi megy felvételizni..

jan. 27. 13:16

Nekünk csak női tanítóink voltak. Egyszer bejött egy férfi tanító helyettesíteni, az osztály teljesen felvillanyozódott. Emlékezetes órát tartott.

Nem tudom miért van kevés férfi a tanítók között. Talán nem fizetik meg jól őket. Ha most igen, hát csak rajta!

jan. 27. 13:00
Sok nő között leszel.
jan. 27. 12:54
Nekünk 3.-ik és 4.-ik osztályban tanítóbácsink volt, de az énekórát mindig egy tanítónéni tartotta. Gondolom, ő sem tudott énekelni, viszont nagyon jó tanító volt. Nem lehet akadály szerintem az énekhang.
jan. 27. 08:50

Szerintem itt az első kérdés az, hogy szereted-e a gyerekeket és el bírnád-e viselni napi szinten több órán keresztül őket. Azért egy férfi számára ez elég nagy kihívás.

Az én nagyobbik fiamnak is tanító bácsija volt, imádták a gyerekek - meg a szülők is. Igaz, ő már idősebb, majdnem nyugdíjas.

A kisebb fiam veled egyidős, ő is pedagógus szeretne lenni, de ő inkább középiskolai tanár.

Ha úgy gondolod, megbirkóznál ezzel a cseppet sem könnyű feladattal, akkor drukkolok, hogy sikerüljön!

jan. 27. 07:42
Miért ne lehetnél tanító? Csak az ének miatt vagy bizonytalan?
jan. 27. 07:40
Nagyon szép gondolat és elképzelés. Sok sikert és kitartást kívánok neked! Maradj mindig ilyen, kellenek az ilyen tanítók. Fognak szeretni a gyerekek. Nem tudom a felvételinél mennyire nézik az éneklést, remélem nem lesz baj, nem lehet hátrány.
jan. 27. 04:59

Sziasztok!

22 éves vagyok, tovább szeretnék tanulni.

Szeretek emberekkel foglalkozni, empatikus vagyok és kiváló kommunikációs készséggel rendelkezem. Mindenképpen olyan szak jöhet szóba, ahol közvetlenül az embereknek tudok visszaadni valami értéket.

A tanár lenne az egyik ilyen, azonban levelezőn nem indul semmi, ami érdekelne.

A tanító a másik. Úgy gondolom, hogy főképp a gyermekkor határozza meg a későbbi személyiségfejlődésünket. Erre a legnagyobb hatással a szülők mellett a tanárok vannak.

Azonban van alkalmassági, ahol énekelni is kell. Mennyire szigorú ez az egész? Mármint, egy nőnek értelemszerűen lágyabb hangja van, mint egy férfinek. Mennyire hátrány ez?

Igen, a pénz nem kecsegtető, cserébe ezt minden nap szeretném csinálni..

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2026, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Hoxa Facebook