Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Fekete rózsa sütit csinálta már valaki? fórum

Fekete rózsa sütit csinálta már valaki? (beszélgetős fórum)


2012. szept. 16. 22:11

Valamelyik évben megpróbálkoztam vele, kukában landolt. A tészta kemény, krém nem puhítja, töltelék száraz.

Vigaszul: hatalmas adag.

8. 6d239b08e1 (válaszként erre: 7. - E5c5bc0854)
2009. dec. 19. 18:38
Köszönöm, Neked is :)
2009. dec. 19. 18:13
Szia, szívesen:) BOLDOG KARÁCSONYT:)
6. 6d239b08e1 (válaszként erre: 5. - E5c5bc0854)
2009. dec. 19. 17:49

Szia!


Köszi szépen ezt a receptet :)

Anyuval átbeszéljük majd, hogy melyik váltpzatot csináljuk meg :) Ez jól hangzik:)

2009. dec. 19. 17:42

Ezt találtam liszt és sütőpor nélkül:


2009. február 8.

Fekete rózsa, avagy a túlspilázott mákos bejgli



Édesanyámban hetvennégy évesen is túlteng a kísérletező kedv, ha olvas egy neki tetsző receptet, azonnal ki is próbálja. Édesapám ezt a fajta kalandvágyat nem mindig élvezi, de mit tehet a férfiember, akinek délben kimerik az ebédet a tányérjába, azt eszi amit kap, ha tetszik, ha nem:-)


Az alábbi sütemény is ilyenfajta kalandvágyból készült, egy Petőfi Népe újságban olvasottak alapján. Jó, jó, de én legközelebb biztosan megfőzném a máktölteléket, mert picit száraz volt. Azt sem értettük, minek a máktöltelékbe 20 dkg liszt és 1 cs. sütőpor? Azzal meg végkép nem tudtam mit kezdeni, hogy „a receptet lektorálták és elkészítették a Tanyacsárda étterem szakácsai”. Valóban?!? Mindenesetre nálunk kimaradt a töltelékből a liszt és a sütőpor is:-)



A tésztához:


60 dkg liszt


10 dkg vaj


30 dkg porcukor


1 tojás


1 csomag sütőpor


csipet szódabikarbóna


tej



A hozzávalókat annyi tejjel kell eldolgozni, hogy nyújtható tésztát kapjunk, melyet 5 részre osztunk. Két lapot kinyújtunk, és külön-külön megsütünk. A maradék 3 lapot is kinyújtjuk és a következő töltelékkel egyenként mindegyiket megtöltjük:



20 dkg darált mák


10 dkg vaj


25 dkg porcukor


2 dl tej


1 citrom héja


egy reszelt alma



A töltelék hozzávalóit alaposan összedolgozzuk, a három lapot megkenjük és bejgliszerűen feltekerjük. Egymás mellé helyezzük mind a hármat egy tepsibe, hogy összesüljön. Nem kell szétválasztani, sütés után egyben ki kell borítani, és hagyni kell úgy kihűlni.



A krémhez 8 dl tejet és 2 csomag dr5ker bourbon vaníliás pudingport megfőzünk. (ez az a bolti vaníliás pudingpor, amit jószívvel használunk itthon is, mert nincs benne sem színezék, sem egyéb mű dolog). Ha kihűlt, 25 dkg vajat 25 dkg porcukorral habosra keverünk, és hozzáadjuk a pudingos masszát.


Az egyik lapot megkenjük a krém felével, majd rátesszük a mákos triót, rákenjük a maradék krémet, és végül rátesszük a második lapot. Csokimáz kerül a tetejére.

2009. dec. 19. 10:38
köszi :)
2009. dec. 19. 10:22
Megnéztem pár receptet, kell bele a liszt és a sütőpor, bizonyára megvan a miértje...
2009. dec. 19. 09:58
Hát nem de érdekesen hangzik.,..
2009. dec. 19. 09:54

Sziasztok!


Az lenne a kérdésem, hogy a töltelékbe tényleg kell a mák mellé a liszt és a sütőpor? Több receptbe is így láttam, de furcsának tűnik...És volt egy recept, ahol nem írtak cukrot a tésztába, a többi receptbe írtak.

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook