Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Fedővel, vagy fedő nélkül főzzem a sonkám? Help! fórum

Fedővel, vagy fedő nélkül főzzem a sonkám? Help! (tudásbázis kérdés)


19. csakazért (válaszként erre: 18. - Syria)
2012. márc. 22. 22:26
2, azaz két éve kérdeztem... De azért köszönöm a választ! Nem szép dolog leszólni másokat.. Vagy talán te mindenben penge vagy?!
18. syria (válaszként erre: 1. - Csakazért)
2012. márc. 17. 19:18

FEDŐ NÉLKÜL FŐZNI??? Ilyet! Nagyanyám forog a sírjában!

Az 5. hsz.-ben van az igazság.

2012. márc. 17. 07:45
fedovel hamarabb megfol.
16. bnedora (válaszként erre: 9. - Csakazért)
2010. ápr. 3. 10:27
A hálót akkor vedd le róla, ha kiveszed a léből. Ha rajtahagyod, akkor rászárad, nehezebben jön le.
15. sajert
2010. ápr. 3. 09:03

Én kuktában főztem, szemes borssal, hagymával, fokhagymával.


A leve már le is van fagyasztva négy zacskóba, mert isteni lesz belőle a bableves, babfőzi, sólet, lencsefőzi, nyamnyam.


Jó főzést kívánok :-D.

14. Panni58 (válaszként erre: 9. - Csakazért)
2010. ápr. 2. 22:01
szétesik, ha előtte leveszed a hálót
13. pierot
2010. ápr. 2. 21:57
csatlakozom Marcsiettához, én is ugyanezt írtam volna, de megelőzött, ja és sóletet is főzhetsz a léből és ha marad a sonkából
2010. ápr. 2. 21:37
Szia!Fedővel,és a a végefelé én is együtt főzök vele tojásokat..A főzőlevét ne öntsd ki,jó lesz bableves,gulyásleves alaplének,esetleg ha van a háznál kutyus,ő is megissza..:)
2010. ápr. 2. 21:37
Fedővel, de hagyd a fedő és a lábas között a fakanalat, mi így szoktuk, utána a tojást bele, miután a sonka kikerült belőle. :)
2010. ápr. 2. 21:31
Fedővel! ne!Csak tedd rá a fedőt és tegyél bele babért,szemes borsot, vöröshagymát és a tojásokat is főzd a sonkával együtt (utolsó 10 perc) hagyd a vízben kihűlni a sonkát is és a tojásokat is .Isteni lesz!
2010. ápr. 2. 21:30

Köszönöm szépen a válaszokat!


Mindenféle praktikákat olvastam már, de a fedőről nem írtak semmit.


Ti a hálót le szoktátok szedni főzés előtt? Valahol azt olvastam, h főzés után elég bajos ez a művelet.

2010. ápr. 2. 21:29

Szia!


Feltétlenül fedővel, mert így kevesebb gőz lesz a lakásban; hamarabb megfő, ezért még az energiával is spórolsz!

A sonkát hagyd az edényben kihűlni, így sokkal jobb lesz az íze, nem lesz száraz.


Jó főzöcskézést, kellemes ünnepeket kívánok!

Szabóné Marcsi

2010. ápr. 2. 21:28
Nálunk fedővel, mivel lassan kell főzni, és akkor nem kell utána önteni vízzel. Ami megmarad lé, azt félre lehet tenni vagy lefagyasztani, nagyon finom bablevest lehet később főzni. A tojásfőzéshez meg elég egy kisebb lábosnyi sonkalé! És a saját levében hagy kihűlni a sonkát! Akkor nem szárad ki!
2010. ápr. 2. 21:28
Era tökéletesen leírta, ahogy én is szoktam. Sok sikert hozzá! :)))
2010. ápr. 2. 21:27

Szia!



Én úgy szoktam,hogy mikor már felforrt,egy fakanálnyi helyet hagyok....de fedővel!

És ami nagyon fontos!:Ne vedd ki a sonkát miután megfőtt,hagyd hogy kihűljön a levében,és akkor nem lesz száraz!

2010. ápr. 2. 21:27
Szintén fedővel, legjobb kuktában lenne.
2010. ápr. 2. 21:27
fedővel
2010. ápr. 2. 21:25
fedővel
2010. ápr. 2. 21:24
Fedővel, vagy fedő nélkül főzzem a sonkám? Help!

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook