Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Falusi meggyes-cukkinis pite Emike módra recept

Falusi meggyes-cukkinis pite Emike módra recept

A Falusi meggyes-cukkinis pite Emike módra hozzávalói:
Hozzávalók:

1 kg finomliszt

40 dkg zsír

10 dkg porcukor

2 db tojás

1 csomag sütőpor

1 kg fejtett meggy

1 kg reszelt cukkini

fahéj ízlés szerint

1 csomag vaníliás cukor

15 dkg cukor

Tészta tetejére a töltelék alá és tetejére szórni:

búzadara


Falusi meggyes-cukkinis pite Emike módra
Falusi meggyes-cukkinis pite

A Falusi meggyes-cukkinis pite Emike módra elkészítési módja:
A tálba összekeverjük a lisztet a sütőporral, belerakjuk a zsírt, porcukrot, tojásokat és összegyúrjuk. A tésztát meglisztezzük, hogy ne ragadjon és két egyenlő részre szétosztjuk. Egy másik tálba a fejtett meggyet a reszelt cukkinival összekeverjük és hozzáadjuk a kristálycukrot, fahéjat és el keverjük,állni hagyjuk, majd kicsavarjuk a kezünkben, hogy ne legyen leve és egy másik tálba rakjuk. Az egyik tésztánkat kinyújtjuk, zsírozott tepsi elhelyezzük . Megszórjuk a tésztánkat, búzadarával, hogy a töltelék ne ázzon el . Egyenletesen elosztjuk rajta a tölteléket, tetejét megszórjuk búzadarával. Kinyújtjuk a másik tésztánkat is, és befedjük vele a töltelékes tetejét . Villával megszurkáljuk a tészta tetejét, hogy sütés közben fel ne hólyagozzon. Előmelegített sütőben közepes hőfokon aranybarnára sütjük. Sütés hőfoka: 180 °C Sütés módja: alul-felül sütés Sütés ideje: 30-40 perc

Megjegyzés:

En a cukor helyet Stevia édesítőt használtam és a barna liszt helyet pedig rozs lisztet.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A falusi meggyes-cukkinis pite emike módra elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook