Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Belevele meggyes recept

Belevele meggyes recept

A Belevele meggyes hozzávalói:
Hozzávalók:

25 dkg finomliszt
25 dkg porcukor
25 dkg tehéntúró
1 üveg kimagozott meggybefőtt
4 dl tej
2 tojás
10 dkg margarin
2 púpozott teáskanál sütőpor
1 citrom lereszelt héja
1 mokkáskanál só
1 csomag vaníliás cukor


A Belevele meggyes elkészítési módja:
A lisztet összekeverjük a sütőporral, a porcukorral, a sóval és a reszelt citromhéjjal. Margarinnal kikenjük a tepsi alját és oldalát, beleszórjuk a lisztes keverék felét. A tehéntúrót szétmorzsoljuk a liszt tetején, a meggyszemeket elrendezzük rajta és ráhintjük a maradék lisztet. A tojást habosra verjük, majd hozzáöntjük a tejet, és az egészet egyenletesen a tésztára öntjük Érdemes egy hurkapálcával jól megszurkálni a tésztát, hogy a lukakon keresztül a tejes-tojásos massza lefolyhasson. Végül rámorzsoljuk a margarint, és előmelegített sütőben először nagylángon, majd tíz perc után csökkentve a hőmérsékletet még fél órát sütjük

Szeleteléskor esetleg kicsit lisztes lehet a süti alja, de ettől az élvezeti értékéből még nem veszít.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A belevele meggyes elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook