Főoldal » Receptek » Befőttek, lekvárok receptjei » Csipkebogyó befőtt recept

Csipkebogyó befőtt recept

A Csipkebogyó befőtt hozzávalói:
Hozzávalók 4 személyre:

* 50 dkg csipkebogyó
* 25 dkg cukor
* szegfűszeg
* 1 rúd fahéj
* 7 dl 10%-os ecet
* 5 dl víz


A Csipkebogyó befőtt elkészítési módja:
A bogyókat kettévágjuk, kimagozzuk, és jól átmossuk. A vizet az ecettel, a cukorral, fahéjjal, szegfűszeggel felforraljuk, hozzátesszük a bogyókat, és 20-30 percig főzzük fedő alatt. Leszűrjük a bogyókat, a főzőlevet tovább forraljuk, és ha szükséges még ízesítjük. Üvegekbe töltjük a megfőtt gyümölcsöt, ráöntjük a levet és lezárjuk az üvegeket. Száraz helyen tároljuk.


Kategória: Befőttek, lekvárok receptjei


A csipkebogyó befőtt elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook