Evolúció vagy teremtés útján jött létre az élet? (beszélgetés)
Az egész teremtés a bizonyíték!
Evolúciótokra meg a " talán, lehet,esettleg'',stb.k sorozata, A. " mesteri " hamisítványok már szót se érdemelnek. :)))
A teremtésre nincs bizonyíték. Egy sincs.
Az evolúcióra van. Sok van.
Természetesen ez sem bizonyíték a teremtésre, hiszen ez a képesség is bizonyíthatóan létrejöhetett természetes kiválasztódással.
A denevérek evolúciójában érdekes még az ötujjú végtag szárnnyá való módosulása, ami ezen a képen jól látható:
Ultrahang. Csak nekünk különleges. Ha belegondolunk azért a mi kameraszemünk szem sem piskóta, a saséról nem is beszélve.
Mivel a denevérek éjszakai állatok, meg amúgy is barlangokban élnek, a szemnek nem vennék nagy hasznát, ezért a természetes kiválszasztódás által kifejlődött bennük ez a képesség. Még így is előfordul hogy nekicsattannak a falnak, de ez nem túl nagy veszteség, mert sokan vannak.
Ezt az ultrahangos radar rendszert mi emberek is használjuk, pl. hajózásban, halászatban (halradar) Legismertebb alkalmazás a magzati ultrahang.
denevérek akusztikus rendszere
A denevérek koromsötétben könnyedén repülnek és ehhez egy nagyon különleges tájékozódó rendszerrel rendelkeznek. Ezt a rendszert mi emberek "akusztikus" rendszernek hívjuk, ami azt jelenti, hogy hanghullámok visszaverődése alapján történik a tárgyak körvonalainak megállapítása.
Egy fiatal ember a másodpercenként 20.000 rezgésből álló hangfrekvenciát nehezen érzékeli. Jóllehet a denevér, mely ezzel a különlegesen megtervezett "akusztikus rendszerrel" repül, másodpercenként 50-200.000 rezgésszámú hangok alapján tájékozódik. Ezeket a hangokat percenként 20-30 alkalommal bocsátja ki a környezetébe. A visszaverődő jelzések olyannyira erősek, hogy a denevér nem csak a vele szemben lévő akadály pozícióját állapítja meg a hangok segítségével, hanem ugyanakkor a nagy sebességgel repülő zsákmány helyzetét is meg tudja határozni.
Az eszmék néha összecsapnak.
A tudománynak viszont csak egyféle elve van: a tudományos módszer. Még a tudományos forradalom sem harcot jelent valakivel...
Még jó,hogy nem én valék a thudhomhány..
Nagy eszmék ha egymásra találnak...
Mint, Darwint?
Nem volt szerencséjük ":))
Azt mondta Engels és Marx .
Repülsz, vagy nyalsz.
Picit átírva, örökérvényű ez is: -)))
Erre mondta Marx, hogy:
"A világ valóságosságának kérdése nem elméleti, hanem gyakorlati kérdés..."
Értetük azt azé páran: -))
A legújabb elmélet szerint viszont minden egy időben történik. Pont tegnap olvastam róla behatóbban..
Einstein relativitáselmélete is összhangban van az ősrobbanás elméletével.
Az Ő elmélete idején még nem volt ismert, hogy a világegyetem tágul, ezért be kellett vezetnie egy un. kozmológiai állandót az elméletbe, hogy a statikus világegyetem fizikai modelljére megoldást tudjon kidolgozni.
Amikor 1929-ben Edwin Hubble felfedezte a világegyetem tágulását, erre az állandóra egyből nem volt szükség.
Einstein legnagyobb saját "tévedésének" nevezte a kozmológiai állandót.
Igen, ez az egy még megmaradt Istennek.
Ezt is teszik. Nemrégiben volt alkalmam részt venni egy hittan tanfolyam első óráján, és ezt fejtegette a pap. Utána ugrott egy nagyot, és már Jézusnál tartottunk. :)