Érettségi, pontok, továbbtanulás - gimi után (beszélgetés)
A Miskolci Egyetem Fizikai Intézete ebben a tanévben is ingyenes előkészítőt hirdet azon 11. vagy 12. osztályos középiskolai diákok részére, akik fizikából szeretnének érettségizni, illetve egyetemi vagy főiskolai tanulmányaik során fizikát fognak tanulni.
Királyság!
Szegeden így fogalmaznak:
"Azaz CSAK az a legalább 2 aktív félévvel rendelkező hallgató kerül átsorolásra, aki az utolsó két aktív félévében nem volt külföldön pl. Erasmussal és vagy a 36 kreditpontot nem teljesíti, vagy az adott tanévben, a saját képzési területére megadott súlyozott tanulmányi átlagot nem éri el."
Igen.
A legalapvetőbb tipp állami ösztöndíjasoknak, államilag finanszírozottaknak: teljesítsenek minden félévben legalább 18 kreditet!
Két feltétel van.
1. az utolsó két aktív félévben legalább 36 kreditet kell szerezni,
2. el kell érni egy meghatározott tanulmányi átlagot. Ez egyetemenkent es szakonkent változik, jellemzően 3-3,5.
"Továbbra is állami finanszírozásban folytathatja tanulmányait az a nagyjából ötezer felsőoktatási hallgató, aki tavaly nem teljesítette a feltételeket, és önköltséges képzésre került át..."
Hú, most hirtelen nem tudom. :) Talán igen, lányom az. Az érzelmei vezérlik. :)
Igazad van, ez nem azon múlik hogy lányom intro.
Fiam is az, de ő kevésbé működik érzelmi alapon.
Ja :DDDD
ESTJ-A vagy ESTP-A
Engem is siman motivalt ilyesmi anno sot meg egyetemen targyvakasztasnal is...
Es voltam fizika faktos is, igaz, csak egy evig. Azzal a reszevel nem ertek egyet, hogy sok haszna lett volna szamomra a kesobbiekben sot :))) de abszolut azerzem ha vki ezek menten dont.
További ajánlott fórumok:
- Kérdések és félelmek a felnőttkori érettségivel kapcsolatban
- Középiskolai továbbtanulás NEM gimibe készülőknek
- A 2010-es felvételi pontszámításban megmarad e az érettségi pontok duplázása? Valakit érint?
- 2013-ban érettségizők továbbtanulása
- Diakonia érettségi előnyt jelenthet a továbbtanulás szempontjából?
- Érettségi pontok!