Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Érdemes belevágni kutyatenyésztésbe, meg lehet belőle élni? Imádom a boxereket, és velük szeretnék foglalkozni. fórum

Érdemes belevágni kutyatenyésztésbe, meg lehet belőle élni? Imádom a boxereket, és velük szeretnék foglalkozni. (tudásbázis kérdés)


2010. márc. 6. 09:29
A másik pedig hogy a tenyésztést lehet hobbiból, szeretetből és csak és kizárólag pénzért csinálni. Biztos vagyok benne hogy van aki a kutyaimádat miatt csinálja, és biztos van olyan is aki tárgynak kezeli a kutyákat. Sajnos.
27. *Haynee* (válaszként erre: 25. - Bfd1d36adb)
2010. márc. 6. 09:27
Ezzel is egyetértek! Én fél évig kerestem újfoundlandit ( annyi kikötésem volt hogy fekete legyen, kan és max. 10 hetes). 2 hónapig pedig berni pásztort. :(:( Nekem nagyon tetszik ez a 2 fajta úgyhogy nagyon türelmes és kitartó voltam. Aki nincs így megőrülve egy fajtáért az fogja magát és vesz egy másikat. Ez így működik. Ahol flegmán beszéltek vagy csak ötödszöri kérésre válaszolt, azzal én sem foglalkoztam.
26. *Haynee* (válaszként erre: 23. - Bfd1d36adb)
2010. márc. 6. 09:24
Egyetértek azzal hogy nem csak az a tenyésztő aki 250.000-ért árulja a kutyáit. ÉS nem szaporító az aki 100.000-ért. Nekem 2 fajtatiszta kutyám is van, egy berni és egy újfoundlandi, nem 200.000.- ft ért vettem, de elégedett voltam velük, ahonnan hoztam jó helyük volt és foglalkoztak velük. De voltam kutyatenyésztőnél is, ahol 1 kenelben 4!! kutya volt, és 265.000.-ret kért egy újfoundlandiért.
25. bfd1d36adb (válaszként erre: 24. - Simple)
2010. márc. 5. 15:50

Vissza ám, de ehhez min. megszállottnak kell lenni! Néhányan már átcsúsznak az elmebeteg kategóriába, sajnos, és rondán ledorongolják az embert, ha érdeklődik és minderről még nem értesült. :'(

Így egy hónap intenzív levelezés-telefonálgatás után ennyit tudtam-tapasztaltam ki.

A végeredmény: választok egy helyes kis tacsit (törpeuszkár vagy havanese volt az erdeti terv...) egy család kedvence szép kis szukától és a falubelije szintén szép kantól.

Elkanyarodtunk a tárgytól, de ennyit tesz a tenyésztő-szaporító dilemma!

24. simple (válaszként erre: 22. - *Haynee*)
2010. márc. 5. 15:33
Pénzt kap érte igen, valóban, de azt vissza is forgatja a kutyákba. Lásd az alattam lévő hozzászólást. Azért ez más tészta.
23. bfd1d36adb (válaszként erre: 22. - *Haynee*)
2010. márc. 5. 14:21

Igen,a tenyésztő is pénzt kap, de ők non-profitok - legalábbis ezt mondják. A leírtakon kívül külföldön, nem ritkán több ezer EUR-ért fedeztetnek, ultrahangra hordják a szukát, felelősséget vállalnak szinte mindenre az adás-vételi szerződésben és nálunk nincs nem regisztált alom, törzskönyv nélküli vagy hibás kiskutya... Ezt meg lehet érteni.

Azzal sem értek egyet, hogy mindenki szaporító, aki nem csak élvonalbeli, Multichampion kutyákat pároztat! Ők szerintem szinte csak egymás közt adják-veszik a min. 120-050 ezer forintos kutyáikat...

Éppen kiskutyát keresek a családomnak, de nagyot csalódtam a TENYÉSZTŐKBEN! A szaporítóknál tapasztalt állapotokról meg már ne is beszéljünk! (Na ők azok, akik megélnek belőle, de szegény szukák, 4-5 évesen alig élnek a folyamatos elletés miatt.)

Meg kéne találni a középutat, egészséges, standard kutyákat tenyészteni, hogy a plebs is meg tudja venni és nyugodt lélekkel hazavihesse őket!

2010. márc. 5. 11:39
Akkor félreértettem, bocsi. Bár a tenyésztő is pénzt kap a kutyákért.
21. simple (válaszként erre: 20. - *Haynee*)
2010. márc. 5. 10:59
Nem is a tenyésztőkre gondolt. Hanem a szaporítókra. Őket nem érdekli más, csak a pénz. Míg a tenyésztők szeretik a kutyáikat, jól tartják őket, törődnek velük.
20. *Haynee* (válaszként erre: 17. - Bcicus)
2010. márc. 5. 10:13

Én is most gondolkodom egy kennel létrehozásán, de sem tisztességtelennek, sem rohadt mocskos szaporítónak nem gondolom magam!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Azt gondolom ezt mondhatom az összes kutyatenyésztő nevében.

2009. dec. 8. 08:29
nem hinném,hogy ez egy jó bevételi forrás lenne
18. 8c73a5832e (válaszként erre: 15. - 5aa980f5d5)
2009. dec. 8. 08:15
Attól tartok,hogy csak álom marad,nem hiszem, hogy belevágok.
17. Bcicus
2009. dec. 7. 22:44

A kutyatenyésztés egy drága nagyon drága hobbi, és nem bevételi forrás.

Aki pénzért csinálja az biztos, hoyg nem tisztességesen csinálja és egy rohat mocskos szaporító az ilyenknek meg sem kellett volna születni.

2009. okt. 31. 09:11
A netboard.hu az ország legnagyobb kutyás fóruma,ott vannak tenyésztőktől kezdve az állatmentőkig minden létező ezzel kapcsolatos fajtákra lebontva a topikok.Érdemes lenne benézned ha ezzel akarsz foglalkozni.
2009. okt. 31. 09:04
Igen ! Nem biztos , hogy sok pénzt hoz de ha neked ez a szenvedélyed, minden álmod akkor vágj bele én is kutyákkal szeretnék foglalkozni életemben !
14. simple
2009. okt. 23. 11:59
Megélni ebből nem lehet, mert rengeteg kiadás van. A folyamatos utazás, kiállítások. Jó minőségű tápok, állatorvos, kozmetikázás... De egy nagy szerelem lehet! A pénzért nem érdemes belevágni, de ha ez a szenvedélyed, akkor igen!
2009. okt. 23. 11:51

Én foglalkoztam állatok mentésével, és volt nálam néhány alom. nem kutya volt, hanem másfajta nagyon divatos állt, de nemhogy megélni nem lehet a tenyésztésükből, de az az ár sem jön vissza, ami az etetésre, mosásra, oltásokra, féreghajtókra, meg egyébre elmegy. És aki felelősségteljes gazdi és tenyésztő, az ugyebár követi a kölykei sorsát. És manapság elég nagy kiadás egy állat, legyen az kutya, macska, vagy bármiféle más. Az embereknek nincs pénzük. És ha a maradék is elfogy, akkor nem a családtagokat vagy a gyerekeket adják tovább, hanem a kutyájukat, macskájukat, vagy ami állatuk van. És sajnos ez tapasztalat, épp ezért hagytam fel a dologgal, bármennyire is jó érzés volt segiteni. Én azt gondolom, hogy nem éri meg, hiszen ha most kezdenéd, akkor se hired, se neved, nyilván egy olyantól vesznek majd kutyát, akit ismernek már, akiről már van valamiféle vélemény, vagy aki annyira olcsón adja a fajtiszta kutyusokat, mint más senki, de akkor a többi tenyésztő véleménye lesz rossz rólad, mert nem tudják az okát. Rosszindulatúak az emberek, és sajnos képesek ártani is valakinek csak azért, hogy nekik jó legyen. Azt gondolom, nem éri meg feladni a nyugalmat arra, hogy hátha másnap majd feljelent valaki, amiért a te olcsóbb kutyádat vették meg, és nem az övét, és a nyakán marad emiatt.

Ha mégis belevágsz, akkor nagyon sok sikert és kitartást kivánok, és drukkolok, hogy összejöjjön!

2009. aug. 2. 19:22

Helloka!

Irok úgy, hogy nem kétlem a jó szándékot!!!


Imádom a boxereket! Igen. Kutyát én is csak hobbiból tenyésztenék, sosem pénzért, sosem azért, hogy megéljek belőle! Ehhez nem elég pusztán az, hogy valamelyik kutya tetszik vagy nem, sokkal, de sokkal több kell hozzá.

Egyre figyelj, ha belevágsz! NE SZAPORÍTÓ LEGYÉL!

2009. jan. 18. 19:31
Köszi a válaszokat! Hát nagyon meggondolom!
2009. jan. 18. 07:38
Én is imádom a kutyákat, sőt a boxereket különösképp. Van is egy kislány boxosunk. Azonban nem mernék belevágni a tenyésztésbe, mert a mai világban sokkal nehezebb, sőt még nehezebb időket jósolnak. Csak biztosra lehet menni, ez pedig szerintem nem biztos. Ha nem függ ettől a megélhetésed, akkor próbálkozz, de ha számlák, hitelek kifizetése függ tőle, akkor ne, vagy még ne.
2009. jan. 14. 13:37

Tíz éven át tenyésztettem és tartottam, valamint képeztem Rottweilereket. Így mondhatom neked, nagy fába vágod a fejszédet, ha a nulláról akarsz indulni, már ami a kutyatartást illeti. Mivel nagytestű kutyáról van szó, ésszerű és célszerű legalább másfél-két éves korig várni a fedeztetéssel. Addíg pedíg nem csak nagyon jól kell tartanod a kutyáidat. Ahhoz, hogy egy kölyök jó áron eladható legyen, tehát behozza a ráfordított időt és anyagiakat, a szülőknek rendelkezniük kell bizonyos papírokkal, végzettségekkel,kiállítási eredményekkel. Ilyen a displaysia-szűrés(csípőcsont szűrés)ha ennek eredménye nem megfelelő, autómatikusan kizárják a tenyésztésből, illetve a kölykök nem lesznek törzskönyveztethetőek. Fontos a tenyészállatok fogazata, harapása is. Ezenkívül mivel munkakutyának minősül, így nem csak engedelmességi, de munkavizsgával,valamint tenyésszemlével is kell a kutyádnak rendelkeznie, szintén a törzskönyves tenyésztés érdekében.Tehát jó néhány kiállításra el kell vinned a jószágot, egészen kölyökkortól kezdve.Ha magad leszel a tenyésztő, be kell lépned egy ebtenyésztő szervezetbe, ahol kennelt kell alapítanod, kennelnevet kell kiváltanod, és ez mind pénz,pénz és pénz...Fontos egy megbízható, jó állatorvos megkeresése, aki bármikor kész a segítségedre lenni.

Ám ha csak szaporítani akarod a kutyát, tehát nem kell törzskönyv a kölyköknek, akkor jóval egyszerűbb a dolgod. De tudnod kell, hogy akkor egy-egy kölyökért a tényleges értékének csak töredékét kapod meg.

Bocsi, ha kicsit hosszúra sikerült:-))

2009. jan. 14. 11:52
ha valóban tenyészteni szeretnéd és nem csak szaporítani, akkor igen, de csak hosszú távon térülhet, de az sem biztos.
7. emagdi (válaszként erre: 6. - 8c73a5832e)
2009. jan. 14. 11:25

ha ennyire szereted a kutyákat, és szeretnél tenyésztéssel foglalkozni, akkor vágj bele!

de gondolom ebből csak kb egy-két év után lesz bevételed is, hacsak nem egyből tenyésztésre alkalmas felnőtt állatot/állatokat veszel.

mindenesetre azért itt is elég nagy beruházás lesz az eleje, mert a tenyésztésre alkalmas kölykök (és felnőtt állatok is) elég drágák, valamint kiállításokra kell járni (annak a díja+utazás stb) ... de hosszabb távon bejöhet, ha jól csináljátok (nem egy emberes meló ahogy én néztem másoknál).

2009. jan. 14. 10:38
Köszi a válaszokat.Tudom mi az,hogy nincs ünnepnap, meg éjszaka, mivel olyan munkahalyem van,hogy folyamatosan menni kell. De nem szeretem csinálni,csak muszáj,mert nincs más, ennek is örülni kell. Kisváros-kevés munkahely! De irigylem azokat,akik azt csinálják amit szertenek,és még meg is élnek belőle.:))
2009. jan. 14. 09:20

szerintem ezt üzleti megfontolásból nem érdemes csinálni, csak hobbiból.

először legyen 2 "ígéretes" kutyád, járj a kiállításokra, aztán majd meglátod hogy alakul.

hosszabb távon lehet, hogy tudsz vele profitot termelni, de az is lehet, hogy nem, és akkor még mindig ott vannak a kutyáid...

szóval szerintem is gondold át, és akkor vágj bele, ha egyébként is szeretnél kutyákat tartani, ha nem hoznak pénzt, akkor is:)

4. win
2009. jan. 14. 09:04

Jól gondold meg, hogy belefogsz vagy sem, mert ez nem olyan dolog, ami máról holnapra megy.

Teljesen mindegy, mit szeretnél csinálni (kant tartani pároztatás céljából, szukát elletés miatt, esetleg mindkettőt), legalább 1 éves koráig kell nevelni, a lehető legjobb körülmények között, hogy egészséges, tenyésztésre alkalmas állat váljon belőle.

Addig többször be kell oltatni, etetni, megfelelő helyet kialakítani neki és rengeteget foglalkozni vele, hogy később is tudjál vele bánni.


Mindenképpen érdemes alaposan körüljárni, hogy melyik fajtára mekkora kereslet van, és mennyi pénzért lehet eladni? Azt is ajánlatos mérlegre tenni, hogy tudod és akarod-e feláldozni a kutyatenyésztés oltárán az éjszakáidat, hétvégéidet, ünnepnapjaidat, ha a helyzet éppen úgy hozza? A kutyák ugyanis nem nézik milyen nap van, amikor tüzelnek pároztatni kell, ha eljött az ideje, akkor elletni, függetlenül attól, hogy éppen karácsony éjjel fél 12 van, és sokszor a leglehetetlenebb időpontokban (pl. hajnal fél 3) kell vinni őket eladni.

2009. jan. 14. 06:13

Nem ismerem a kutyadivatot, de olyan fajt érdemes tenyészteni amit el is tudsz adni.

Szerintem próbáld meg az elsőnél kiderül érdemes-e foglalkozni vele.

2009. jan. 13. 20:39
Van akinek bejön, van akinek nem. Két ismerősöm is ezzel foglalkozott és nekik szépen összejött minden. Sokat kerestek rajta.
2009. jan. 13. 16:40
Érdemes belevágni kutyatenyésztésbe, meg lehet belőle élni? Imádom a boxereket, és velük szertnék foglalkozni.

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2021, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook