Főoldal » Receptek » Egytálételek receptjei » Erdélyi kapros töltött paprika recept

Erdélyi kapros töltött paprika recept

Elkészítési idő 60 perc

Az Erdélyi kapros töltött paprika hozzávalói:
4 személyre:

50 dkg darált sertéshús,
12 db közepes zöldpaprika,
12 dkg zsír,
10 dkg rizs,
1 tojás,
só,
bors,
majoránna,
piros paprika,
2 dkg liszt (kb. egy púpozott evőkanál),
1 csokor kapor,
5 dl tejföl


Az Erdélyi kapros töltött paprika elkészítési módja:
A zöldpaprikák magházát eltávolítjuk, az ereket kiskanállal kikaparjuk, jól megmossuk és lecsurgatjuk. A finomra vágott hagymát a zsír háromnegyed részében megfonnyasztjuk, hozzáadjuk a pirospaprikát, feleresztjük vízzel, megsózzuk és felforraljuk. A darált húshoz hozzáadjuk a félig megpárolt rizst, kevés pirított hagymát, sót, fűszert, tojást és jól összegyúrjuk. Megtöltjük vele a zöldpaprikákat. Ezután beletesszük a paprikás lébe, és puhára főzzük benne. Ha megfőttek, levét beforraljuk, behabarjuk a liszttel elkevert tejföllel, jól felforraljuk, végül hozzáadjuk a finomra vágott kaprot. Sós burgonyát adhatunk hozzá.


Kategória: Egytálételek receptjei


Az erdélyi kapros töltött paprika elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook