Erdélyi Hoxázók vannak? (beszélgetés)
Szép jó reggelt! Itt az április vége :( - ez is jó hamar elszaladt. Az az érzésem minél idősebb az ember annál gyorsabban telnek a hónapok, évek. Gyerekmentes hétvégénk lesz. Így szerintem takarítok a lakásban, főzök, és egy kicsit ha lehet pihenek is, legalább is lazábbra fogom a dolgot.
Itt csapkod az eső és 7-8 fok van. 2-3 nap melegebb idő volt olyan 20 fok körül. Nálunk még este fele be kell fűteni mert a lakás nagyon lehűl, akár 16-17 fokra is.
Szép "Majálist" mindenkinek !!
Jó reggelt !
Ma szép napos idő van. Tegnap a Szent István bazilikában voltam az "Ortodox húsvét" című hangversenyen. Ószláv és görög nyelvű kórusok voltak a főszereplők. Kb 3 ezren ültünk padokban, székeken és pótszékeken. Igazi élmény volt.(Utoljára Moszkvában az Uszpenszkij székesegyházban hallgattam ilyen kórust 1974-ben.
Mai program: tavaszi takarítás előkészítése, mert pár hétre kiköltözöm a "nyári lak"-ba.
Puszi mindenkinek.
Sziasztok! Senki a fórum környékén?
Péntek este céges buli volt, szombat délben jöttünk haza. Tokajban egy panzióban. Sztrapacska, marhapörkölttel volt a vacsora. Jó kis zene, jókat beszélgettünk, olyan csapatépítő féleséget szokott az ügyvezető néha szervezni.
Húsvét az unokáimé. Mindent ennek rendelek alá. Igy lesz főzés, sütés, kirándulása - ha az időjárás is engedi..
Puszi mindenkinek...
Sziasztok! Ma elég szép idő van, dolgozok, a takarítással haladgatok, de még van belőle bőség. A kertben csak a férjem dolgozik, egyáltalán nem érek rá kimenni. Húsvétra várom a családot, itt lesznek apraja nagyja, szóval nem fogunk unatkozni :)
Ti mit csináltok a hosszú hétvégén?
Üdv. mindenkinek.
Jó reggelt !
Tegnap esett, ma hajnalban esik....Szóval a kinti munkát feladom
Sziasztok! Igazi tavasz, szeszélyes április, az este mi is fűtöttünk. Én takarítok ezerrel, igaz csak este 6-8 között, előtte dolgozok, utána meg mennem kell anyukámat ellátni, reggel korán főzni szoktam. Szóval nem sokra haladok.
Ma este jön a fiam meg a kicsi lány, holnap én vigyázok rá, mert mennie kell a diploma munkáját leadni. Lassan vége lesz már ennek az egyetemnek is, már én sem bánom.
Jó hétvégét és kis napsütést.
Jó reggedlt !
Esik és itt is nagyon hideg van. Ma este begyújtottam, mindenki nagy örömére. Érdekesen alakul az ez évi tavasz !
Szép napot mindenkinek !
Sziasztok!
esik az eso es nagyon hideg van,ma takaritottam,holnap folytatom.Szep estett kivanok!
Jó reggelt !
Ma újra a fogászat a legfontosabb. Utaznom kell, és ez a nap már elmegy ezzel.... Sok a teendő, közben itt esik és kezd nagyon hidg lenni... Remélem hét végére javul az idő...
Sziasztok!
Egy szep napot kivanok minnyajatoknak,sok a munka unnepek elott a lakasban,kertben,uzletben.
Jó napot, szép időt !
Tegnap lehoztuk a kocsit, mert a vizsgáztattásra fel kell készíteni. Nagyon szép tavaszi nap volt...
Bizony, sok a teendő, még az unokákkal is foglalkozni kell...
Lassan itt a húsvét is, tehát van mit tenni...
Mindenkinek szép időt, jó munkát kívánok...
Sziasztok! Be-be nézek ám, de sok a teendő mint írjátok. A festők lassan kész vannak a II.ik ütemmel és így húsvét előtt nem is jönnek vissza, más munkájuk van. Nekem sem jó a család miatt, most már a takarításra koncentrálok egyáltalán ha belefér a munka mellett, mert olyan kevés az a 2-3 óra mindenre.
Örülök, hogy néha Margareta te is gondolsz ránk és bekukkantasz a fórumra, hírt adsz magad felől. Köszönöm a jókívánságokat! Az ünnepség biztos nagyon szép volt, a palotást kedvelem én is.
Gyerekek, unokák, veletek mi van, mindenkinek sok a dolga ?
Legyen szép jó idő mindnyájunkra :)
Jó reggelt !
Jó hallani felőled, margaréta ! Bizony igazad van: sok a teendő idős korunkban is, és ez a jó. Sokan vannak, akik egyedül ének, magányosan.
Itt van a tavasz és az őszi munkák után ez a legfontosabb időszak a házban és a ház körül.
Rahó nagyon szép hely, egyszer voltan ott és Huszton is egy csoporttal 2002 nyarán.
Mindenkinek szép időt, jó egészséget és dolgos napokat kívánok !
Sziasztok!
Szep estet kivanok minnyajatoknak!Olvasom mindenki valamivel el van foglalva.Szokas szerint alig van szabad idom,lassan kinn is kell kezdeni a munkat.Dogiz utolag gratulalok az unokajovetelevel,Varboc Te se unatkozol,G.Maria biztosan finomakat foz.A multheten voltam Ukrajnaban Rahon a marc.15-et unnepeltek az unokam a csoportal megvolt hiva tancolni gyonyoruen voltak feloltozve palotast tancoltak a tanarjuk Lovas Denes Budapestrol jott hozzank.
Jó reggelt ! a nagyobbik fiamnál is teljes tavaszi felújítás és festés van, így nálam vannak az unokák délutánonként. Sok a tanulni valójuk, így nekem is van "dolgom"
Itt bontakozik a tavasz, szépen kezdsárgulni az aranyvessző is. Sajnos a tavaszi munkákra nincs időm...
Szép napot mindenkinek !
Jó reggelt! Itt voltak a festők. Hálószoba előszoba kész, A jövő héten jönnek vissza, következik a nappali és garderob, majd a többi, az már gyorsabban fog menni, legalább is remélem. Nagyon sok a pakolni való, úgy döntöttem szelektálok és a nem használt holmit odaadom a rászorultaknak. Lassan nem férek a lakásba a csomó ruhától, tárgyaktól. Már egy zsák holmit szelektáltam, annak örültek.
Mindenkinek kellemes napot.
Sziasztok! El vagyok havazva, otthon is, a munkahelyen is, majd jövök ha lesz egy kis időm!
Jó hétvégét!
Jó reggelt !
Itt most szép, napos tavaszi idő van. Unokázok, mert a fiatalok kihasználva a lehetőséget Párizsba repültek hétvégére. No, most ott éppen esik....
Szóval a pörkölthöz csak savanyú uborkát és kemencében sült kovászolt kenyeret ettünk az unokákkal. Nálam ez a megszokott, így ettem a tavaly előtt a kiskunsági birkapörköltet is Karcagon (ez ma már hungarikum).
Mindenkinek szép napot !
Nekem a pörkölthöz krumpli, nokedli, tészta, ezután jön csak a tarhonya és a rizs.
De a leges-leg a ropogós héjú, puha belsejű, kemencében sült parasztkenyér és bármilyen savanyúság! :)
Azt a mindenit!
Legalább néhány képet hozhattál volna "kóstolóba"! :DDD
A porkoltet, el sem tudnam kepzelni tarhonya nelkul..
Mivel csinaltak ott krumplival? {de nokedlival is finom, savanyu uborkaval}
Jó reggelt !
A fesztiválon főleg gulyások, pörköltek és disznótoros ételek voltak kelendők. Mi marhapörköltet kértünk és ettünk. Igazi élmény volt a 60 literes kondérban készített pöri... Kiskunságiak főzték... olyan pásztorosan.
Szép napot mindenkinek
Kellemes időtöltés...
Milyen fesztivál? Mit főztek? És ti mit falatoztatok?
Sok kérdés, de ezek a gyengéim ;)