Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Főzelékek receptjei » Erdélyi hagymatokány puliszkával recept

Erdélyi hagymatokány puliszkával recept

Elkészítési idő 65 perc

Az Erdélyi hagymatokány puliszkával hozzávalói:
1 kg vöröshagyma (lehet vörös, fehér és lila hagyma vegyesen is), 1 fakanál disznózsír (vagy 2-3 evőkanál étolaj), de lehet házi füstölt szalonna is szalonna kis kockára vágva. Ízlés szerint: 1 evőkanál liszt só, őrölt fekete bors, pirospaprika, Nyáron egy kaliforniai paprika, és kevés tejföl.


Az Erdélyi hagymatokány puliszkával elkészítési módja:
A kockára vágott szalonnát kiolvasztjuk, majd rászórjuk a vékony szeletekre vágott vöröshagymát. Nyáron hozzáteszünk egy kaliforniai paprikát is, amit a hagymával együtt üvegesre pirítunk, majd megszórjuk pirospaprikával, őrölt borssal és ízlés szerint sózzuk. Kevés vizet öntünk alá és készre pároljuk. Egy kevés vízzel elhabarjuk a lisztet, majd hozzáadjuk a tejfölt. A keveréket a dinsztelt hagymára öntjük és kissé összerottyantjuk. Puliszkával tálaljuk.


Kategória: Főzelékek receptjei

A receptet beküldte: , dec. 8. 11:15
Az erdélyi hagymatokány puliszkával elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2019, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook