Főoldal » Receptek » Karácsonyi receptek » Erdélyi diós sütemény Karácsonyra recept

Erdélyi diós sütemény Karácsonyra recept

Elkészítési idő 70 perc

Az Erdélyi diós sütemény Karácsonyra hozzávalói:
15 dkg
porcukor
30 dkg
darált dió
8 db
tojás
2 púpozott evőkanál zsemlemorzsa
1 kiskanál sütőpor
1 dl
rum
10 dkg
mazsola
2 dkg
vaj
csipetnyi liszt
5 dkg
csokoládé.


Az Erdélyi diós sütemény Karácsonyra elkészítési módja:
Előzetesen a mazsolát rumba áztatjuk. A tojások sárgáját külön választjuk és a porcukorral habosra keverjük. Belerakjuk a zsemlemorzsát, a diót, a sütőport és végül az áztatott mazsolát is és alaposan összekeverjük.A visszatartott tojásfehérjéket kemény habbá verjük, és óvatosan összedolgozzuk a masszával. Kivajazzuk a sütőtepsit, beleöntjük és elsimítjuk a massza tetejét. Előmelegített sütőben, mérsékelt tűzön 35-40 perc alatt késztre sütjük.Kihülés után a sütemény tetejét meglocsoljuk a visszamaradt rummal - lehet többel is - és csokoládé mázzal befedjük.

Egyszerű és nagyon finom sütemény Karácsony estére.


Kategória: Karácsonyi receptek


Az erdélyi diós sütemény karácsonyra elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook