Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Epres töltött kókuszkocka recept

Epres töltött kókuszkocka recept

Elkészítési idő 45 perc

Az Epres töltött kókuszkocka hozzávalói:
8 dkg vaj
20 dkg porcukor
2 db tojás
2 dl tej
1,2 dkg sütőpor
1 csipet só
40 dkg liszt
2 dl eperlé (pürésített eper lecsöpögtetett leve)
20 dkg kókuszreszelék
1 evőkanál szamócapálinka (elhagyható)
15 dkg eperlekvár


Az Epres töltött kókuszkocka elkészítési módja:
1. A vajat felolvasztjuk, majd kikeverjük a porcukorral, és egyenként hozzáadjuk a tojásokat. Apránként csorgatva hozzákeverjük a tejet, végül beleforgatjuk a sütőporral és a sóval átszitált lisztet.

2. A masszát egy kb. 25x25 cm-es, sütőpapírral bélelt, magas falú tepsibe simítjuk, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 25 perc alatt világosra sütjük (tűpróbával ellenőrizzük, hogy megsült-e). A sütőből kivéve a sütőrácson hagyjuk kihűlni a tésztát.

3. A tésztát kb. 5x5 cm-es kockákra vágjuk, és egy villa segítségével belemártjuk az eperlébe úgy, hogy minden oldalán magába szívja a piskóta a levet. Ezután a kockákat megforgatjuk egy nagy tálba szórt kókuszreszelékben.

4. Száradni hagyjuk, majd mindet félbevágjuk, és egy kiskanál segítségével az egyik felét gazdagon megkenjük a szamócapálinkával kikevert eperlekvárral, végül összetapasztjuk.


Eperszezonban használjuk friss, pürésített eper átszűrt levét, ennek hiányában 5x-ösen hígított eperszörpöt is használhatunk.

Kategória: Sütemények, édességek receptjei

A receptet beküldte: , máj. 9. 14:21

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2018, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Sitemap | Facebook