Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Kávékrémes piskótarolád recept

Kávékrémes piskótarolád recept

Elkészítési idő 90 perc

A Kávékrémes piskótarolád hozzávalói:
3 db tojás
1 db tojássárgája
18 dkg cukor + a szóráshoz
2 evőkanál vaníliás cukor
1 késhegynyi őrölt fahéj
5 dkg búzafinomliszt
5 dkg darált dió
2 cl olaj
1,25 dl frissen főzött presszókávé
1,5 dkg vaníliaízű pudingpor
20 dkg vaj
1 csipet só
kávépor a díszítéshez (elhagyható)


A Kávékrémes piskótarolád elkészítési módja:
1. A sütőt előmelegítjük 210 fokra. Egy kb. 30 x 35 cm-es tepsit kibélelünk sütőpapírral vagy sütőpapírral leterített sütőlemezre egy kb. 30 x 35 cm-esre állított keretet helyezünk. A szétválasztott egész tojások sárgáját habosra keverjük 2,5 dkg cukorral, 1 teáskanál vaníliás cukorral és a fahéjjal. A tojásfehérjéket 6,5 dkg cukorral felverjük, és a hab harmadát a tojáskrémbe forgatjuk. A lisztet elvegyítjük a darált dióval, és a maradék habbal együtt óvatosan a tojásos masszához adjuk. Végül beledolgozzuk az olajat.

2. A tésztát a tepsibe vagy a keretbe töltjük, és az előmelegített sütő középső részében világosra sütjük kb. 11 perc alatt. Egyenletesen megszórjuk cukorral, majd letakarjuk sütőpapírral, és a papírra borítva hűlni hagyjuk.

3. Közben a krémhez a kávé felét 5 dkg cukorral, a maradék vaníliás cukorral és 1 csipet sóval együtt felforraljuk. A maradék kávét csomómentesre keverjük a pudingporral és a külön tojássárgájával, majd a felforralt kávéhoz adjuk, és habverővel folyamatosan kevergetve főzzük kb. 1 percig. Ezután tálba töltjük, hozzáadjuk a maradék cukrot, és kevergetve langyosra hűtjük. Hozzáadunk 5 dkg vajat, és tovább kevergetjük, amíg szoba-hőmérsékletűre hűl. Végül a maradék vajjal habosra keverjük.

4. A kihűlt piskótáról lehúzzuk a sütőpapírt. A krémből kb. 3 evőkanálnyit félreteszünk. A maradék krémmel egyenletesen megkent piskótát feltekerjük, szorosan becsomagoljuk a papírba, és a hűtőbe tesszük kb. 1 órára. Végül tetszés szerint megszórjuk kávéporral.



Kategória: Sütemények, édességek receptjei

A receptet beküldte: , 2018. ápr. 24. 17:51
A kávékrémes piskótarolád elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2019, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook