Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ

Epertiramisu recept

Elkészítési idő 20 perc

Kalória sok
Zsírtartalom sok
Szénhidráttartalom sok

Az Epertiramisu hozzávalói:
8-10 személy részére

300 g krémtúró
500 g mascarpone
2 csomag Bourbon vaníliás cukor
(1 tk. vanilía paszta vagy
1 vanilía rúd kikapart magja)
3 dl habtejszín
1 kg eper (lehet fagyasztott is)
4 ek. cukor
250 g babapiskóta
kakaó a tetejére


Az Epertiramisu elkészítési módja:
1. A krémtúrót, a mascarponét, a vanília pasztát és a vaníliás cukrot egy tálban simára keverjük. A tejszínt keményre felverjük, a krémhez keverjük. További felhasználásig hidegre tesszük. 2. Az epret megmossuk, zöld részét kivágjuk. Kb. a felét a cukorral pürésítjük. A maradékot felkockázzuk és a püréhez keverjük. 3. Egy négyszögletes, magas formába a babapiskóta felét lerakjuk, a fele eperszószt ráöntjük, majd a mascarpone krém felével beborítjuk. Ezt követően ismét babpiskóta, eperszósz, s a mascarponekrém. Az epres tiramisut legalább 3 órára betesszük a hűtőszekrénybe. 4. Tálalás előtt kakaóporral meghintjük

Lehet málnával is elkészíteni, de kísérletezhettek más bogyós gyümölccsel is. Vigyázat, nagyon hízlal ! :-)


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


Az epertiramisu elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2021, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook