Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Emeletes kekszes - sütés nélkül recept

Emeletes kekszes - sütés nélkül recept

Elkészítési idő 35 perc

Az Emeletes kekszes - sütés nélkül hozzávalói:
1. réteghez:
-25 dkg darált háztartási keksz
-5 dkg Ráma margarin
-5 dkg porcukor
-kicsit több, mint 1 dl tej

2. réteghez:
-20 dkg túró
-10 dkg porcukor
-2 dl tejszín
-1 cs. vaníliás cukor

3. réteghez:
-2 cs. Aranka vaníliás krémpor
-5 dl tej
-1 cs. vaníliás cukor

4. réteghez:
-2 dl tejszín
-5 dkg porcukor


Az Emeletes kekszes - sütés nélkül elkészítési módja:
A darált kekszet összegyúrom a cukorral, a margarinnal és egy kevés tejjel. Csak annyival, hogy linzertészta keménységű legyen. Egy közepes tepsibe (30 x 30-as) vagy egy nagyobb pite formába egy kevés darált kekszet szórok, hogy ne ragadjon le, és belenyomkodom a keksztésztát. A túrót, ha nagyon darabos mixelőrúddal krémesítem, összekeverem a porcukorral, a vaníliás cukorral, majd a habbá vert tejszínnel és a kekszre simítom. Az Aranka krémport a tejjel egy elektromos habverővel jó sokáig keverem. Minél tovább keverem, annál keményebb krém lesz belőle. Ezt a túrókrém tetejére simítom. A tejszínt felverem a porcukorral és a vaníliás krémre kenem.

A tetejére reszelt csokit szórok, és a hűtőbe teszem tálalásig.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


Az emeletes kekszes - sütés nélkül elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook