Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Barna csúcsok sütés nélkül recept

Barna csúcsok sütés nélkül recept

Elkészítési idő 30 perc

A Barna csúcsok sütés nélkül hozzávalói:
-20 dkg darált háztartási keksz,
-20 dkg darált dió,
-15 dkg porcukor,
- 4 dkg kakaópor,
-8 dkg margarin, esetleg egy kevés tej.
-A forgatáshoz kristálycukor.
A gesztenyés töltelékhez:
-25 dkg fagyasztott gesztenyemassza,
-5 dkg. porcukor,
-15 dkg. darált háztartási keksz,
-10 dkg vaj,
-egy kevés rum
-Egyéb: kézi citromfacsaró,
- meggy vagy cseresznye befőtt.


A Barna csúcsok sütés nélkül elkészítési módja:
A kekszet a dióval, porcukorral, kakaóval, a vajjal, ha kell, egy kevés tejjel összegyúrjuk. Nedves kézzel, kb. 25 db kis gombócot formálunk belőle, amiket kristálycukorban meghempergetünk. A felengedett gesztenyemasszát, a porcukorral, a keksszel, a puha vajjal és egy kevés rummal összedolgozzuk. A kekszes diógombócokat egyenként egy felfordított citromfacsaró üregébe töltjük, pontosabban inkább csak körben a falához nyomkodjuk hasonlóan ahhoz mikor egy tortaformát bélelünk tésztával. A közepébe teszünk egy kimagozott meggyet. a gesztenyés töltelékkel pedig teljesen betöltjük az üreget. Ezután (mivel cukorba mártottuk) könnyedén kiütjük a formából. így kapjuk a kis csúcsokat, ami kívül diós, belül gesztenyés.

Aki akar tehet rá csöppnyi tejszínt a tetejére,attól még "havas" is lehet a csúcsunk.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A barna csúcsok sütés nélkül elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook