Elkezdtem varrni (beszélgetés)
Jó reggel(i)t!
Megint jókat írtatok!
A tömőanyag engem is érdekelne. Eddig csak steppelt vatelint tudtam beszerezni, valahogy errefelé minden hiánycikk, ami nekem kéne. :( A célra az is jó, csak a varrat mentén ollóval felvágom és már használható is. Nálunk egy ilyenből 1x2 m 700 ft. Az nem sok? Itt minden drágább, csak ezért kérdezem. Gombot pl. 60-80-ért árulnak, picit sokallom. A sima műanyag 16-20 körül van.
Naaa ennek nagyon örülök!
Nekiállsz? Ha tömőanyag árakat tudsz megírod? Nagyon kíváncsi vagyok nagyságrendben mennyibe kerül.
:DDDD
Tök igazad van! Nekem is egy csomószor beleállta a kezembe.
Sziasztok, ma egész délután olvastam, aztán vendégünk volt, úgyhogy teljesen le vagyok maradva.:(
Kreatív hétvégét mindenkinek!:DDD
A férccérna durvább felületű, puhább és könnyebben szakítható bontásnál, mint a varrócérna.
Varrócérnából érdemes olyat választani ami az anyagvastagsághoz passzol (a géptűből is), mert szebbek az öltések és nem roncsolja az anyagot.
Szép estét, Lányok! :o)
Kész a baba... nemtom megmutatni, mert aprócskám elvitte a fotógépet a mamihoz... talán holnap délután hazajön. Még biztos lehetne turbózni, de szerintem már nagyjából OK... most varrni szeretnék.... egy felsőt. :o) A múltkor varrtam egy szoknyát, annak az anyagából maradt egy kis bordó csipke és fekete pamut anyag... abból kellene valamit. :o)
... és szeretnék egy ágytakarót is a Leányom ágyára... :o)
Camea,szupi a baba:)....Ügyes vagy!
Be kell vallanom nektek,h én már azokat a ruhákat,amit nem "illik"géppel felhajtani,csak kézzel....azokat már csak ragasztócsikkal szegem fel.....tök gyors,nem látszanak a potok,amit a cérna behúz....stb
Jó kérdés!!! Az elméleti részét szerette a szakmának. Kitalálni a fazont, megszerkeszteni a szabásmintát,de varrni már nem annyira és főleg próbálni utált. Főleg ha kuncsaft háklis volt és véletlen bontani kellett!!!! :(((
Mondta is, hogy anya hogy van türelmed hozzá???? Én szerettem, minden hátul ütőjével együtt. De ma már nyugdíjas vagyok.
Sziasztok!!
Azzal is lehet, én is csináltam valamikor, de jó néhányszor bele állt a tű a kezembe és leszoktam róla.
Tudjátok kinek a pap, kinek a papné.(kinek meg a lánya) Ez vicc akart lenni!!! :))))
Szia! :)
Én még azon a szinten nem tartok, de majd egyszer! ;)
Anna írta a fércelőcérnát ez miben különbözik a simától?
Helló lányok ☺
Kezdetektől olvasom a fórumot és látom újra a megszokott csapat állt össze ☺
Fércelés helyett ajánlom, hogy állítsátok a legnagyobb öltésre a gépet és úgy varrjátok össze az alkatrészeket, mert így jobb próbálni és könnyen + gyorsan bontható szét próba után a ruhadarab ☺
NAaaa kipróbálom akkor. Van is lenn a pincében férccérnám, a mamámtól kaptam.
A felhajtást tűvel tűztem fel amikor csináltam, de majd lefércelem.
Hááát ami igaz, ezzel lehet leginkább elrontani!
De nyugi,ha akarod megtudod tanulni!! Nekem se ment elsőre. Az első ruhámból a végén három bikini lett a lányomnak és két barátnőjének, úgy elszabtam.:))
Csak türelem!!!!!! Én is autodidakta tanultam meg varrni. Bár később a lányomtól sokat tanultam, mert neki ez a szakmája, de sajna' Ő már régen nem varr, mert annyira utálja. Ez a különbség kettőnk között, hogy én imádok varrni,Ő meg utál!!:((
Ügyes vagy....nekem nem mindig jön össze a szabás:)....sokszor a szekrényaljában végzi:)
Nahhh majd körül nézek....vagy turizok egyet azt jól szétbontom:)
További ajánlott fórumok:
- Kicsit elkezdtem pánikolni a háborús helyzetek miatt. Nem...
- Normális az, hogy elkezdtem tornazni naponta 45 percet és emelkedik a súlyom?
- Csokifüggőség?! Elkezdtem a 90 napost, de nem bírom a csokit letenni... a krómot is elkezdtem szedni 3 napja.
- Fogamzásgátlót szedek 1.5 éve kb. 1 hónapja elkezdtem vérezni, de még volt 7 szem a gyógyszerből ....
- Lehet, hogy még csak ma kellett volna elkezdenem a 2. csomagot de én tegnap már elkezdtem. Lehet következménye?
- Kislányom fülei elállnak! Elkezdtem növeszteni a haját, de a füle körül elég csúnyán áll! Van mit tenni?:)