Elhagynám a férjem, de el lehet tartani egy gyereket egy keresetből albérletben? (beszélgetés)
Ha nem vagy boldog mellette,akkor minden vele töltött perc csak idő húzás az életedből.
Ráadásul még zsarnokoskodik is fölötted.
Ne szenvedj vele tovább,nem hiszem,hogy hajlik ő a változásra.
Szia!
Attól függ a kérdés, hogy mennyit keresel, és melyik városban laksz. Én két évet töltöttem albérletben Budapesten a fiammal egyedül, havi 60at fizettem a másfél szobás albérletre plusz a rezsi. Így a nyári hónapokban kb. 80 a téliekben meg 100-120 volt CSAK a lakáskiadásom.
Nálunk hasonló volt a helyzet. Évekig kérleltem, aztán elmondtam, hogy ha ez így megy tovább, akkor elhagyom, majd amikor elhagytam és az akkor 2,5 éves lányommal albérletbe költöztem bekattant, fenyegetett azzal, hogy megöl, szétver... stb.
Az anyagi gondokat megoldottam, szűkösen, de megéltünk. Persze gyerektartást nem fizetett, mert én akartam ezt, oldjam is meg a problémákat. Viszont fix munkahelyem volt. A nővéremre annyiban számíthattam, hogy hazahozta a lányomat az oviból, ha kellett. A családom többi tagjára nem!
De megismerkedtem a párommal, összeköltöztünk, majd összeházasodtunk, házat vettem, autóm van, közös babát várunk és soha, de soha nem voltam még ilyen boldog, mint most!
Ezt csak azért írom ilyen részletesen, mert körülöttem sokmindenki úgy gondolta, hogy a változtatás csak rossz lehet és rosszat hozhat. Nem mondom, hogy sokszor ez nem így van, de egy dologban biztos vagyok... egy megkeseredett ember lennék, ha a lányom apjával maradok.
Mérlegelni kell. Mi az, amivel képes vagy együtt élni, és mi az amivel nem.
Fura mód a férjem nehezebb eset, mint az exem mégis jobban tudom kezelni, könnyebb vele együtt élni és csakis azért, mert mindig nyitott felém és az égvilágon bármit meg tudunk beszélni.
NE MENJ EL!!!
válj el, de ne hagyd ott a házat!!
ez jogilag fontos a válásnál+!
Akkor ezek után ne is kérleld többet!
Nem érdemel meg benneteket.
Hidd el,különb pasit fogsz kapni!
Hihetetlenül önző.
Nem egyke?
a házat ott ne hagyd!!!!
válj el, a bíróság úgyis neked ítéli, aztán adjátok el, ha nem tudod kifizetni a férjed belőle és költözz!!
Igen,a baba SEMMIT nem old meg!Nehogy bevállald ebben a helyzetben!!
A házat pedig ne hagyd ott a férjednek,inkább adjátok el...
Akkor tedd meg,de minél előbb!!
de miért akarsz albérletbe menni?
nem közös a lákás? ne hagyd ott a lakást+!!! ez fontos!
Ez igen rázós kérdés, mert legyen az albérlet, bizony ott még sokkal több a rezsi és, ha kevés a kereseted nem biztos, hogy fedezni tudod a felmerülő kiadásokat, de a saját tulajdonúvsal sem jobb, csak annyi, hogy a tiéd, de mindenképpen legyél fizetőképes. A családodban nem tudnak neked segiteni? Különben elküldenek onnan. Tanácsot kértél mi tőlűnk ezt tudjuk nyujtani, remélem valami okos megoldást találni.
kitalálni, hiszen a párodra nem számithatsz és
ebben pedig magadra hagyott. Üdv.Ágnes
Pár napja még babát terveztetek...
Nem lehet,hogy Te látsz ma mindent feketének?
További ajánlott fórumok:
- Csak nekem furcsa, hogy albérletben, bizonytalanságban élő, minden Ft-ot nehezen kiadó nők esküvőt rendeznek a párjukkal, és gyereket vállal
- Hol és hogyan lehet valakit felnyomni, hogy feketén adja ki a lakását albérletbe?
- Csótány az albérletben
- Télen, két kiskorú gyermekkel kitehetnek az albérletből?
- Hogyan lehet megélni albérletben havi fizetésből?
- Vállalnátok gyereket albérletbe?