Eladható-e egy ház kevesebbért, mint a tartozás összege? (beszélgetés)
Jaja de miért fizesse a fickónak, ha úgyis a bankba megy a pénz? Én tudod, mikor adnám a kezébe!
Szépen átvállalnám az egész hat millás hitelt, aztán majd én eldöntöm a bankkal, hogy inkább törlesztgetek, vagy inkább beleadok 4.2-őt és csak a maradékot törlesztem, vagy mi legyen.
Nekem gyanús, hogy valaki kápéban milliókat akar a kezébe, mikor az úgyis a banké.
Azt kell mindenképp elkerülni, hogy odaadod neki a pénzt, ő meg nem adja oda a banknak. Tehát neki NE adjál pénzt semmiképp egyelőre.
Mivel hitellel terhelt házat amúgysem fog a bank átiratni - hiszen meg kell vizsgálják a te hitelképességedet is -, a bank részvétele nélkül ezt az üzletet nem lehet lebonyolítani.
Egyébként a bank téged meg fog védeni a csalástól ha közösen bementek és megtárgyaljátok a feltételeket. Attól óvakodj, hogy a bank jelenléte vagy ügyvéd nélkül bármit kifizess vagy aláírj, ezt nagyon komolyan mondom.
Hát akkor nyilván hatért akarod megvenni, nem?
A bankkal kell elsősorban megbeszélned, úgy, hogy személyesen te is meg ő is meg a banki alkalmazott is jelen van, a szerződése meg az orrotok előtt. Semmiképp ne írj alá semmit enélkül!
2 verzió van:
A. a 4.2 milliót betörleszti a 6 millásba >> 1.8 millió hitelt kell átvállalj
B. a 4.2 milliót zsebrerakja, és 6-ot kell törlessz a banknak, ez már neked összesen 10 millióba fáj
MENNYIT ÉR A HÁZ? hatot vagy tizet?
Te figyi. Most azt akarja, hogy neki adjál négymillát, utána meg még a banknak fizesd ki a hat milla tartozást?
Mert akárhogy is nézem, az már 10
pannának van igaza,
tehát kp-ben a tulajnak 4.2m
a maradék bank felé való tartozást, ami 6 milka, azt át kellene vállani, tehát ezt hitelátvállalásnak hívják
magyarán a kérdés az, hogy ér-e a ház összesen 10.2 milliót
ja,oké :)
csak szemet szúrt,mert én is a napokban ezt kerestem :)
Igaz nem Mo-on élek, de pont van két magyar barátunk is itt külföldön, akik vettek Mo-on ingatlant. Mindketten jól ráfáztak, de ebbe most ne menjünk bele. Az egyik pár úgy néz ki megtartja, a másik viszont alig várja, hogy leteljen az a 3 vagy 5 év (nem vagyok pontosan biztos az évek számában), hogy végre eladhassák. Ha ezen évek előtt adnák el, akkor valami hatalmas adót kellene fizetniük az állam felé, ezért várnak. Nemsokára elkezdhetik árulni, abban reménykednek, hogy úgy el tudják majd adni, hogy a tartozásukat állja. Úgy leestek az ingatlan értékek és úgy felemelkedtek a hitel havi díjai, hogy a sok éves befizetett pénzük a semmibe vész...
De a lényeg az, hogy el lehet adni hitellel terhelt ingatlant, ez biztos, mert ők már utána jártak.
Mellesleg menj be a bankba és kérdezgess rá, mond meg milyen ajánlatot kaptál , kérdezd meg hogyan működik az ilyen , ha egyáltalán működik.
Kérd meg a banki dolgozót, hogy írja le neked ,amit mond...
További ajánlott fórumok:
- Mindent, csak kevesebbet diéta
- Hogyan egyek kevesebbet, ha állandóan éhesnek érzem magam?
- Fogyás, ahol nem az idővel, hanem a türelmetlenséggel állunk hadban...Nyárra már mutasson valamennyivel kevesebbet a mérleg
- Vajon többen születtek Budapesten vagy kevesebben, mint amennyien jelenleg ott laknak?
- Mennyivel viszel haza kevesebbet az új adózással?
- Adótartozás esetén milyen összeget emelhet le a NAV a folyószámláról?