Főoldal » Fórumok » Lélek & Szerelem fórumok » El tudnátok képzelni egy enyhén mozgáskorlátozottal egy kapcsolatot? fórum

El tudnátok képzelni egy enyhén mozgáskorlátozottal egy kapcsolatot? (beszélgetős fórum)


1 2
49. massalhangzo (válaszként erre: 43. - Enés)
2017. máj. 9. 15:54

azert erdekes ez, mert ugy latszik, ha valaki oszinte egy mozgasserulttel, az eleve bantasnak veszi. mikozben aki irja a velemenyet, egyenrangu felkent kezeli


azert hulyeseg ilyen kerdest feltenni, mint ami a forumtema, mert lehetne az is a kerdes: el tudnatok kepzelni egy fiatalabb/idosebb/gyerekes/alacsonyabb/sokallatos stb. szemellyel egy kapcsolatot? ugyanugy lennenek, akik azt irnak, nem, vagy azt, hogy persze, miert ne, vagy pont olyan parom van

48. pergom
2017. máj. 9. 15:51
Én nem
47. eva200 (válaszként erre: 32. - Pilula)
2017. máj. 9. 15:41
Lehet ''Barki'' Ma vagy holnap, ''Ilyen'' Onhibajan, kivul, peldaul, en is,. De ,Ertekeim, belul,. nem,. picit, ''kivul'' valtozhat,.. nem Szabad, itelkezni,. Nem, Ertekesek, Ok ,jobban, mint,''mas'' SZERETETTEL, KULDOM, . SZIVVEL, ..
46. szeretekolvasni (válaszként erre: 9. - Pilula)
2017. máj. 9. 10:58
Ne guruljon el a pilulád! :) (meg ne haragudj, csak vicceltem veled!) :) Mindenki maga dönthet a sorsáról, vannak emberek, akik képtelenek lennének mozgáskorlátozottal élni és vannak emberek, akik boldogan élnének mozgáskorlátozott társsal. Az emberek sokfélék, a mozgáskorlátozottság is sokféle. Legyünk elfogadóak másokkal, nem követelhető senkitől, hogy csakis egyformaképp gondolkodhat a világról.
45. michelle.r (válaszként erre: 43. - Enés)
2017. máj. 9. 09:43

Igen, bárki olvashatja. De azt még mindig nem értem, miért olvas el valaki egy fórumot, amiben olvashat olyat, ami őt sérti, bántja - már a címből is kiderült, hogy itt vélmemények fognak elhangzani, pozítívak, negatívak, egyaránt.


Azt meg főleg nem, miért kell leidiótázni azt, aki nemleges választ adott.

44. unom (válaszként erre: 43. - Enés)
2017. máj. 9. 08:09

Szerintem mindenki tisztában van vele, hogy épp ő pár ember szemében nem a megfelelő társ. Ki a mozgássérültsége miatt, ki másért.

Mindenkinek van olyan tulajdonsága, amiért valakinek nem jön be.

43. Enés (válaszként erre: 40. - Unom)
2017. máj. 9. 08:08
Nem gondoltam sértőnek, csak jelezni akartam, hogy a fórumokat bárki elolvashatja, utána hozzátettem saját véleményemet.
42. Enés (válaszként erre: 17. - Eunuch)
2017. máj. 9. 07:58
Ki itt a hülye???
41. Enés (válaszként erre: 11. - Unom)
2017. máj. 9. 07:56
Klassz a megjegyzésed :)
40. unom (válaszként erre: 39. - Enés)
2017. máj. 9. 07:56

Senki nem állította, hogy nem lehet.

A kérdés az volt, hogy aki válaszol, az választana-e mozgássérült társat.

Ebben mi a sértő?

39. Enés (válaszként erre: 9. - Pilula)
2017. máj. 9. 07:55

Ez tök igaz! Olvashat itt mindenki, jómagam hallássérült vagyok.

Tudja meg mindenki, hogy a mozgássérült embernek is lehet/van társas kapcsolata valakivel/valakikkel! Miért ne éljenek teljes életet! Sőt! Ha ezzel szeretnének kilépni a szülői házból (ha van hova), csak rajta, ismerkedjenek, barátkozzanak, legyen hosszú szerelmi kapcsolatuk!!!! És állapottól függően akar egészséges gyerek is születhet!

Miért ne?!

2017. máj. 8. 22:43

Siman! Családunkban van ilyen! boldogságban élnek kis babával,teljes értékű emberként él

Mert ugye az is! Es megteremtett ugyanúgy mindent a családjának Mintha nem lenne

Mozgáskorlátozott!

2017. máj. 8. 22:23

A helyzet az, pilula 9, hogy a teljesen egészséges embereknek is nagyon nehéz a pártalálás. Én most a Cronoson és a Párom.hu-n vagyok fenn, sajna, nagyon nehéz, mert a férfiak nagy része még bemutatkozó adatlapot sem tölt ki. Van, aki fényképet sem tesz fel, de rám ír. Ha megírom neki, hogy legalább emailben küldjön egy képet, mert látatlanba nem ismerkedem, akkor nem küld. Van, aki azt hiszi, hogy ha én Budapesten élek, akkor majd Nyíregyházára fogok társkapcsolat címén járni, az ország sok részéből írnak, csak nem tudom minek, hiszen nincs időm távkapcsolatokra.

Szóval baromi nehéz a társkeresés és minden életkorban. A nőknek is nehéz (a férfiak is panaszkodnak), de a férfiaknak is.


A MEOSZ honlapján kifejezetten van társkereső oldal! Vannak enyhén mozgássérültek és vannak kerekesszékesek is.


Nem is értem, ha sántítasz, azt miért kell szégyelleni és miért gondolod azt, ha mondjuk online társkeresőre regisztrált és az arcod, alakod, tulajdonságaid, paramétereid megtetszenek egy férfinak, hogy nem fogadna el a sántítás miatt. Nem szabad így hozzáállni.


Én egyszer rákérdeztem a vakok szervezetére, hogy ha a MEOSZ weboldalán van társkereső, akkor ők miért nem csinálnak ilyet és azt válaszolták, hogy a mai világban ők nem vállalják ezt fel, mert a látó emberek is becsapják egymást, nehogy azt higgyem, hogy a vakok nem teszik meg.

Na hát, meg is döbbentem.

36. ina87 (válaszként erre: 9. - Pilula)
2017. máj. 8. 16:22
te melyik csoportba tartozol?
35. 9b10f3d7ff (válaszként erre: 32. - Pilula)
2017. máj. 8. 15:58

Amit itt nyelv nyújtogatva leírsz, és amit 9. hsz.-ben leírsz idézem

"Ők meg felteszik a kérdést, hogy tudna-e együttélni ilyen idiótákkal??????”

köszönőviszonyban sincs egymással. Sajnálom, hogy nem ment át a lényeg.

Pont Te vagy az, aki nem fogadsz el őszinte véleményt, mondjuk ledegradálod azokat a beteg, vagy fogyatékkel élőket akiknek nem sikerül az önálló vállalkozás, mert bezzeg neked igen. Phúúú

Pont olyan ember vagyok aki nem szól meg senkit, mert dagadt, sovány, fehér,fekete, másvallású, más a szexuális irányultsága, bármilyen fogyatékkal él stb. Nem érdekel, ki milyen nevet ad a gyerekének, nem csámcsogok rajta. Itt sem azt írtam le a véleményemben, hogy kizárt dolog számomra, hogy fogyatékos párom legyen. Hogy nem ilyenről álmodik az ember, gondolom ettől még nem fogyatékos agyilag. Ez egy vélemény és nem csámcsogás, kibeszélés. Aztán az élet meg hozhat olyan helyzetet, hogy változhat a vélemény.

Mindenki arra ugrik, ami éppen foglalkoztatja, bántja. Tényleg sajnálom, hogy ezt magadra vetted.

2017. máj. 8. 15:38
Sosem tudni, mit dob a gép! :) Nem mondom, hogy nem! :)
33. massalhangzo (válaszként erre: 32. - Pilula)
2017. máj. 8. 15:23

szoval szerinted az lenne az elfogadhato, ha mindenki udvariasan hazudozna, mert nehogy belegazoljon valaki lelkebe


szerintem egeszseges emberek kozul senki nem keresne direktbe mozgasserult tarsat. peldaul ha neten ismerkedik, sok kudarc erheti. az elet azonban olyan, hogy megismersz valakit, mindegy, hogy milyen, vagy alakul szimpatia, vonzalom, szerelem, vagy nem

32. pilula (válaszként erre: 20. - 9b10f3d7ff)
2017. máj. 8. 15:18
Hidd el békében élek önmagammal, sikeres vagyok, boldog életem van. :P Sőt büszke vagyok rá, hogy van munkám és még 8 embert is alkalmazok. Nem az állam tart el, mint "fogyatékost". :P Sőt azzal is kibékültem, hogy egy orvosi műhiba miatt van az állapotom. Ilyen, vagy ettől még jobb életet kívánok mindenkinek. Nem pedig kirekesztést, kibeszélést, ujjal mutogatást!
31. lapbarna (válaszként erre: 1. - Fbb5a142eb)
2017. máj. 8. 15:06
Attól, hogy mozgáskorlátozott vagy, lehet párod, ez természetes. Csak meg kell találnod azt az embert, aki elfogad téged.
30. 4c1a787e8f (válaszként erre: 25. - Gabbbicica)
2017. máj. 8. 13:09
Ez személyiségfüggő. Járt a túratársaságunkba telesen vak lány. Eljött bármennyit, bárhol, zenélt, ivott, ha kellett, bulizott. Nem mellesleg a második diplomáját csinálta.
2017. máj. 8. 13:07

Felén lakott egy kerekesszékes srác, aki nagyon helyes volt.. Akkor elgondolkoztam ezen a kérdésen, viszont ő nem akart semmit, úgyhogy nem volt módom kipróbálni...


A barátnőm meg egyszer össze is jött egy baleseti sérült sráccal, pedig ő se gondolta volna, hogy ilyen lehet. Ráadásul ő egészségügyis, és ott ismerte meg. A szerelemig el lehet jutni.. Ott viszont valóban a srác önbizalomhiánya volt a gond. Viszont ő friss baleseti sérült volt, tehát ott még nem telt el elég idő a feldolgozáshoz..


Ehhez képest a férjem enyhén autista, hát nem egyszerű.. Sok kicsi idióta nehézség.. Ehhez képest egy kerekesszék nem lenne akkor akadály.


Egy kerekesszékkel lehet együtt futni, kondizni járni, stb.. Annál sokkal nagyobb akadály, ha valaki nem akar menni.


Szerintem ez pont olyan kérdés, amit az élet dönt el, és ha valaki nagyon bejön, akkor az ember elfelejti a "fogyatékosságot". Eladdig meg mindegy, mit gondolunk, vagy vélünk..

2017. máj. 8. 11:06
én nem tudnék úgy kapcsolatot kialakítani, nem azért mert taszít, de csak baráti viszonyba tudnék kerülni vele. Viszont ha a párommal valami történne és ezért lenne mozgáskorlátozott természetesen kitartanék mellette és segíteném támogatnám mindenben és ugyanúgy szeretném mint most.
27. mmacus
2017. máj. 8. 10:28
El tudnám képzelni, ha egyébként jó fej, szimpatikus ember, közel áll hozzám a személyisége. Ugyanez vonatkozik nem mozgáskorlátozottra is.
26. petka
2017. máj. 8. 10:04
Én egy erősen mozgáskorlátozottal is el tudtam volna képzelni, de ő nem akarta.
2017. máj. 8. 09:57

Én bevallom, hogy új kapcsolatban nem. Bár függ nagyban a mértékétől.


A mostani párom nem hagynám el, ha történne valami.


De én is viszonylag aktív életet élek, egyszer próbálkoztam egy fél szemére nem látó sráccal, és hiába tudta a lelkem, h gonosz vagyok, és haragudtam is magamra, de nem működött a kapcsolat. Én akkor még elég aktívan bulizni és szórakozni vágytam a barátokkal, de ő nem érezte jól/biztonságban magát a sötétebb helyeken. Szintén túráztunk is rengeteget a baráti társasággal, ahova szintén nem szeretett volna eljönni.


És igazából így nem azért mentünk szét, mert nem látott, hanem azért, mert őt zavarta, hogy én aktív életet élek, amihez nem tud csatlakozni, engem meg szintén zavart, hogy nem szerettem volna mindig otthon ülni :(

24. michelle.r (válaszként erre: 9. - Pilula)
2017. máj. 8. 09:57
Ha veled valaki nem akar együtt élni, az biztos, hogy nem a mozgáskorlátozottságod miatt van.
23. shanta1 (válaszként erre: 12. - Pilula)
2017. máj. 8. 09:50

Én is mozgáskorlátozott vagyok,mégsem találom sértőnek a kérdést.

A fórumindítónak a válaszom,igen lehet együtt élni velünk.Megfelelő érettség,nevelés és felfogás kérdése.Ha nem fogadnak el olyannak amilyen vagy,az nem a te bajod.

Ha igazán szeret a párod,akkor nem érdekli mások véleménye.

2017. máj. 8. 09:33
Igen.
21. bc681dac13 (válaszként erre: 1. - Fbb5a142eb)
2017. máj. 8. 08:57
Ha sok év után valami érné a párom, lehet... Amúgy nem állnék össze senkivel így.
20. 9b10f3d7ff (válaszként erre: 9. - Pilula)
2017. máj. 8. 08:54

Úristen, nagyon nem vagy kibékülve M?agaddal.

Akkor nem lehetne kiírni a babákról fórumot, mert sérti a gyermekre vágyakozókat, nem lehetne fogyástörténeteket, mert mit szólnak a ducik, sérti őket, hogy bezzeg ők nem.

Nem írhatja ke valaki, hogy vett egy lakást, mert a másik meg nem tud egy normális kaját tenni az asztalra.


Na, a Te gondolkodásod az igazán kirekesztő. ILyennel semmiképpen nem ismerkednék az tuti,

1 2

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook