Együtt élek párommal, de nem vagyunk házasok, van közös gyerekünk.Ha valamelyikőnket baj éri, ki örökölne? (tudásbázis)
pedig az internet ezért is hasznos többek között hogy okos tanácsot lehessen kérni.
Én ált. a jogi fórumot használom ha meg akarok tudni valamit, ami érint, mert ott is van ugyan jogi segítség, de mivel fórum, ezért kicsit lazábban kezelik
Én ezt már nem tudom, hogy mi van, ha végrendelet is van...nekünk nem volt. Sem papámnál, sem pedig apánál.
Ja és még azt elfelejtettem írni, hogy képzeljétek el, hogy a jó múltkorában kerestem internetes jogászt, hogy kérdezhessek. Az volt kiírva, hogy a nem tudom, melyik évben meghozott törvényben megtiltották a neten való joggyakorlást.
Hát ez gáz:(
Az a legszomorúbb hogymikor fizetni kell, legyen az hitel, lakbér, vagy rezsi, tartják a markukat.
És egy napért is sírnak.
de ha segíteni kell akkor nyafognak.Jó igazuk van hogy a devizahitelt vállaták az emberek minden kockázatával.Ezzel egyet is értek, de pl ha az állam kezességet vállal a devizahiteleseknél, hogy pl.költségmentesen lehet most szerződést módostítani, akkor a bankok miért nem közreműködők?
Visszatérve a kezdő kérdésre....azt nem láttam senkinél hogy azért a végrendelet mellett is van az egyenesági leszármazottnak köteles része,ügyvédtöl ugy tudom hogy amit örökölne egyébként annak a fele.Ebböl kizárni csak kitagadással lehet,ahhoz pedig nagy indok kell.
Igaz itt a lényeg hogy ne a szülők örököljenek ...ők semmikép nem örökölnének szerintem ha a férfi nevén vannak a dolgok hanem a gyerek.Ha a gyerek örököl azért biztos nem könnyű mondjuk eladni,elköltözni vagy effélék ha szeretnél,gondolom én,bár nem tudom mit hogyan engedélyez a gyámhivatal.Ez már más dolog...
Akkor még az elején vagytok?
Hát több a semminél, még ha csak havi szinten 10 ezret spóroltok már megérte
Hát az nem sok:(
A CIB pl 6 hót, az OTP is csak 3-at Bankja válogatja ezek szerint.De várjátok meg érdemes.Ez a baj, hogy a bankok is csak a saját hasznukat nézik :(
Próbáljátok ezt a tőkehalasztást.
6 hónapig csak a kamatot, és a kezelési költséget kell fizetnetek, és utána ha lejár a 6 hónap akkor lehet a tőkét is
Tényleg jól járunk :) A forint alapú sem lenne jobb, az meg alapból ennyi lett volna vagy több... a kocsiról meg ne is beszéljünk :)
Na jó...ne panaszkodjunk..örüljünk, hogy lyuk van a seggünkön :)))
További ajánlott fórumok:
- Szólánc- Írjunk zöldségeket +gyümölcsöket! Az előző szó utolsó 2 betűjének valamelyikével kezdődik a következő.
- Amikor kimondják a kegyetlen végszót: nem lehet több gyerekünk...
- Én gyerekem... te gyereked... mi gyerekünk?
- Van aki valamelyik rokonával folytat viszonyt?
- Aggódom. Két nagyon kicsi gyerekünk van és csak gázzal tudunk fűteni, mi lesz ha elfogy a gáz? Ti mit tennétek?
- Hogy lehet közölni a párommal hogy gyerekünk lesz?