Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Egyszerű gyors szülinapi torta fórum

Egyszerű gyors szülinapi torta (beszélgetés)

12. Hansika (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
2025. jún. 3. 12:30

Én csak cerkával tudnék neked szülinapi tortát rajzolni ami garantáltan sima, glutén és laktózmentes, jelentsenek ezek a szavak bármit is.

Drágaságról:

csak a pofon van ingyen, a többiért mindig fizetni kell, még Óbudán is...

11. 17fc9c95a6 (válaszként erre: 6. - Timycat)
2025. jún. 3. 11:02
Pedig mennyivel élvezetesebb lesz egyből. :)
2025. jún. 3. 11:02

Én most a fiam szülinapjára nyers tortát készítettem.

Az alapja dó, datolya, a töltelék alma (+útifű maghéj, fahéj), tetejére kesudió, datolya, kókuszolaj, víz turmixolva és ráöntve.

Hűtőben kicsit dermed, egyszerű, finom egészséges. Még a vendég is nagy hümmögés közepette fogyasztotta, és vitte a receptet.

9. katácskák (válaszként erre: 8. - Katácskák)
2025. jún. 3. 10:38
8. katácskák (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
2025. jún. 3. 10:37

Szia Kedves Valaki♥️🙂

Áldásos♥️🙂 SzületésNapot♥️🙂🎂🍰🎁 minden Napra☀️ Ámen🙂♥️🙏

Kérlek szépen van elérhetőségük.

Kérlek szépen kérdez rá hátha szállítanak ki.🙂

Vannak mentes Fini♥️🙂 választék is.

Valamint nagyon Kedvesek♥️🙂.

Sok Sikert🙂.

7. globus (válaszként erre: 5. - Timycat)
2025. jún. 3. 10:16

Azt hiszem, abban is van tejfehérje. Ha végképp habozni akarunk, akkor Meggle decor. De az is mű ízű.

Hiába, ami másból készül, az egy másik étel.

6. timycat (válaszként erre: 4. - 17fc9c95a6)
2025. jún. 3. 10:13
A szűrő még nem jutott eszembe 😂
5. timycat (válaszként erre: 3. - Globus)
2025. jún. 3. 10:13

Gyakorlatilag sűrű tejberizs lesz. Habfixáló segít neki megállni, de simán működhet nélküle is.

Anno az eredeti recept még felvert Hulalat is írt bele, attól valóban krémesebb lett, de van egy mellékíze, így azt inkább elhagytam.

4. 17fc9c95a6 (válaszként erre: 2. - Timycat)
2025. jún. 3. 08:24

Szűrön átnyomkodom, hogy ne legyenek azok a "szálkák" benne.

Jó a recepted.

3. globus (válaszként erre: 2. - Timycat)
2025. jún. 3. 08:14
Ez jól hangzik. Mennyire sűrű a rizses massza főzés után?
2. timycat (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
2025. jún. 3. 08:08

Nálunk többen eszünk laktóz/tejmentesen és van aki gluténmentes is.

Én egyféle, pofonegyszerű tortát készítek mostanában.

1 egység gluténmentes kekszet aprítóban felaprítok fél egység növényi vajjal. Ezt a masszát egy pohár alja segítségével erősen belenyomkodom egy kapcsos tortaformába, ez lesz a süti alap. Beteszem a hűtőbe.

Rizses "töltelék" lesz rajta, rizottó rizst főzök, rizstejjel. Szoktam beletenni vaníliát, ízlés szerint édesítem, mikor majdnem kész keverek bele választott gyümölcsöt. Én cukor helyett mangót pépesítek bele, ami tök jó ízt ad bogyós gyümölcsökkel csak sajnos szálas, így mikor vágod olyan mintha macskaszőr lenne a rizsben 😕 de nálunk ez nem tart vissza senkit.

A legvégén habfixálót teszek a rizses masszába. Ez megy a kekszalapra, elegyengetem.

Erre mennek a választott gyümölcsök (nálunk eper, áfonya, mangó, szeder, málna a kedvenc), mindezt nyakonöntöm zselatinnal.

Órán belül, sütés nélkül kész. Célszerű egy estét hűtőben hagyni, mert jobban összeérnek az ízek, összeáll a szerkezet, de a buli előtt 1-2 órával is elkészíthető.

2025. jún. 3. 06:19

Sziasztok tudnátok írni recepteket finom és gyorsan elkészíthető szülinapi tortára? Én csinálnám magamnak de nincs sok időm az elkészítésére mert még mást is kell főzni sütni. Érdekelne sima és glutén,laktózmentes recept is. (Én nem eszek glutént laktózt de a többieknek csinálnék simát is)

Nézegettem cukrászdákat is de baromi drágák a torták és nem is olyan finomak. Lehet jobban járok ha én csinálok valamit. Vagy tudtok ajánlani Budapesten 3. kerhez közel jó és finom cukit?

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2026, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Hoxa Facebook