Egyiptom, hasmenés, ötletek?? (beszélgetés)
Szia!
Az Antinal-t szeded, vagy amit az ismerősöd ajánlott, hogy hasonló?
Nem voltam és nem is vágyok egyiptomba.
Anya viszont üdült ott, pálinka, azt mondja.
Ilyen helyekre mindig vittek magukkal, szerencsére semmi baja nem lett.
Köszönöm szépen :)
igen, még maradok a 3x1-nél.
Szedd tovább, de szerintem ne csökkentsd még.
Jobbulást!
Igen, hallottam, hogy van, aki 4 óránként szedi.
A háziorvostól kérdeztem, hogy szerinte mikor kellene hatnia, szerinte 10 nap...
Korábban voltam már Egyiptomban, Tunéziában, soha semmi nem volt.
A szállodában a magyarok 85%-a hasonló tünetekkel küszködött...Volt olyan is, aki a reptéren mondta, hogy valami nagyon nincs rendben...Akkor még azt hittem, hogy én megúszom :)
Az adagolás jó elvileg, bár van aki 4 óránként szedi kettesével. Szerintem ne csökkentsd az adagot egyelőre.
(Minden évben szedi a férjem, nekem sosincs ilyen problémám Egyiptomban.)
Az első nap: 3x2 volt, a második naptól 3x1..Akitől kaptam, ezt ajánlotta.
Szedted valamikor?
Köszönöm, megpróbálom.
Már a citromos kávét is iszom :) egy kint élő magyar lány ajánlotta, hogy az sokszor beválik...
Állatorvos házaspár és nagykorú! gyerekek Marokkóba mentek nyaralni, vittek magukkal pálinkát. Minden étkezés előtt 1-1 pohárkával megittak. Ottani csapvizet egy kortyot sem, kizárólag Európából származó ásványvizet ittak, még a kávéjukat is abból főzték meg a szállóban... Azt mondták, hogy ezek olyan bacik, amelyekhez az ott élők szervezete már alkalmazkodott, de európai ember nem immunins velük szemben.
Ergo: próbáld meg pálinkával fertőtleníteni a belsődet.
Értem, köszönöm.
Ezt sehol nem mondták, hogy erre van oltás, pedig ma az ANTSZszel is beszéltem.
Sziasztok,
Pár napja inditottam már egy fórumot ebben a témában. Próbálom röviden leirni, hogy mi is történt.
- 2 hete jöttünk haza Egyiptomból, és a landolás után 1 órával elkezdődött a hasmenés...Meglepett, mert kb. 4 éves korom óta nem volt hasmenésem. Az első pár nap csak vártam, hogy magától csillapodjon, de nem ez történt.
-Beszéltem a háziorvossal, aki közölte, hogy ő ezzel nem tud mit kezdeni, mert ez egy baktérium, ami Egyiptomban található, itt nincsenek megfelelő gyógyszerek...várjak, majd elmúlik...
-Közben magánúton csináltattam széklettenyésztést, ahol semmit sem találtak.
- Beszereztem az egyiptomi gyógyszert is útközben, de sajnos egyelőre nem igazán akar hatni ( 3 napja szedem). Előtte próbálkoztam széntablettával, szedem a probiotikumot is...
Nagyon rossz ez igy...hányás, fájdalom, püffedés nincs...
Szeretném olyanok segitségét kérni, akik voltak hasonló cipőben. Egy ismerősöm Tunéziából hozott haza potyautast... Ő azt mondja, hogy 1 hónapig volt 3-4 laza széklet naponta, majd magától elmúlt...
nagy köszönet, ha valaki tud segiteni :)
További ajánlott fórumok:
- Mit szóltok, hogy az egyiptomi tragédia áldozatainak gyűjtést rendeznek?
- Epeműtét után van valakinek panasza: Hasmenés? Hányás? Görcs? Ha igen mivel előzitek meg?
- Hetek óta tartó hasmenés, félek!!
- Szerintetek normális az állandó pépes széklet, illetve állandó hasmenés inger ami már egy éve tart?
- Volt valaki mostanában Egyiptomban? Mik a tapasztalataitok?
- Lehet terhesen Egyiptomba utazni? Árthatok vele a babának, ha összeszedek valalmi hasmenéses bacit?