Egyedül akarom végig csinálni! Mire vigyázzak? Tapasztalt anyukák segítsetek! (beszélgetés)
És mennyi az a jóval több?
Az összes bolti eladó minimálbér alatt keres, mert nem alkalmazzák őket csak 6 órában. És gondolom a legtöbb helyen ez van.
Bizonyos helyeken magasabbak a fizetések, de nem hiszem, hogy sokan keresnének jól.
Hiszen ha így lenne, akkor nem nyafognának annyit az emberek. Az ismerősöm nem keres túl jól, mert a jelenlegi átlagbér alatt keres, de egyenletes a bevétele és a kiadása is.
Mikor kerestél munkát utoljára? Ha nem mostanában, akkor fogalmad sincs a bérekről.
lehet a minimálbér annyi de ha minimálbér mellé családit is kap, az nem annyi mint a gyes meg a családi összesen:S számoljunk kicsit : egy gyerekre a csp:13700 plusz gyes :28500 az összesen:13700+28500 egyenlő 42 200
minimálbér egy gyereket egyedül nevelők esetén:70 915 plusz családi 13700 az össz:83700 tehát összesen a különbség 40 ezer ft. akkor miért kap valaki annyi pénzt munkából mint a családi meg a gyes? amikor a családi eleve jár ,hm?
Én tudom, de ha apósomat nézem pl... 65 éves... nyekereg ha nem tud délben aludni... nem nehéz elképzelni, hogy egy 77 éves embernek milyen igényei vannak....
Oké, vegyünk úgy, hogy x évig el is lébecolnak így. És utána? 0 tapasztalat, x év kihagyás, plusz egy gyerek.... esélyek? Szintén 0....
Ma házasságban élő, két keresős családok is meggondolják, hogy vállaljanak-e... nem 22 éves csupaszfenekű lánykák....
Ez elég szomorú. Belőled, hogy lett felnőtt?
Nem kell ellátnia egy babát, hanem otthont biztosít, hogy a lányának és az unokájának könnyebb legyen.
A chipset nem azért írtam, de ezt te is tudod.
Mennyit is? Mennyi a minimálbér? A legtöbb embert ennyiért alkalmazzák, mivel nincs adójóváírás, elég kevés marad belőle, nem? Ha nem így van, akkor miért nyafognak a minimálbér miatt?
Vannak ám olyan emberek is, akik akár 77 évesen is szívesen segítenek, és miért ne tenné egy apa, illetve nagyapa. Ez egy normális családban nem is kérdés.
Tudod, nem mindenki dr.no családdal él.
Apám is 77 éves
korához képest remek egészségi állapotban van és jól tartja magát, de kötve hiszem, hogy alkalmas lenne egy bébi ellátására
Jaj, ugyan már!
Miért ne tehetnék a nagyszülők?
Az én nagymamám simán megtette vagy a férjem szülei is. Azért család a család, hogy ilyenkor össze tartsanak.
Na, mert a chips az olyan fontos....
Munkáért nem kapnak mennyit is? ne túlozzunk már....
Persze, apuka 77 évesen biztos gyereksírásra és egyéb nyalánkságra vágyik.. szegény ember.... :S
Sokan munkáért nem kapnak ennyi pénzt.
Miért mit kellene adni a gyereknek?
Kaviárt, eperrel?
Hogy lehet eltartani? Simán. Az ismerősöm is simán eltartja a fiát és sosem vásárol turiban, minden nap vett chipset a gyereknek, stb.
És ha haza költözik apukához, akkor nem kell albérletet fizetnie, sőt! lehet, hogy rezsit sem és egyebek.
gyest, és csp-t az oké. de abból hogy tartja el? munkát nem kap gyerekkel.
és mit ad a gyereknek? vajas kenyeret?és megy túrni ruhát neki?segítség nélkül hogy lehet eltartani egy gyereket? még munkából is éppen...:SSS
Szerintem Ha meg akarod tartani a babát, akkor haza kell költöznöd apukádhoz. Apukád biztos segít majd. Gyest kapsz majd és családi pótlékot is, valamint szerintem kérhetsz majd valamilyen rendszeres segélyt is és persze a gyerek apja is mondta, hogy támogat majd valamennyivel, és talán elmehetsz dolgozni, ha apukád bevállalja a felügyeletet.
Nekem van ismerősöm, aki tök egyedül neveli a gyerekét, és sosem panaszkodott, hogy de vacak az élete. Döntött és csinálja. Igaz, neki volt munkahelye a szülés előtt és nem keresett rosszul, valamint amikor a fia 2 éves lett, akkor visszament dolgozni, de közben meghalt az apukája, így teljesen egyedül neveli a gyerekét.
Nem lehetetlen. A picike, ha minden rendben van, anyatejet fog enni. Vehetsz textil pelenkát, amit mosol és akkor a pelus sem kerül pénzbe, stb.
Már vártam ezt az javaslatot.
Adjon az örökbe, aki ezt jó dolognak tartja, pl. te is szülhetnél néhány gyereket csak úgy örökbe adásra...
Az is egy megoldás,hogy te ilyen negatívan állsz egy bizonyos dologhoz,vagy akár többhöz is.
De el kellene fogadni,hogy vannak emberek,akik pozitívabban gondolkodnak.
Ha Gabika képesnek tartja magát a feladatra,és felelősséget vállal,és tudatában lesz,hogy ez nem 5 percre fog szólni,hanem egy egész életre,akkor vágjon csak bele.
A fórumindítónak kell tudnia,hogy mi lesz.Neki kell utánajárni dolgoknak.Mi ezt helyette nem tudjuk megtenni.
Védőnőt kell megkeresnie.Egy jó védőnő tényleg sokat tud segíteni.
Jó lenne,ha tudna valami munkát találni addig is,akár árufeltöltőt,vagy valamit,amit ebben a helyzetben tud csinálni.
Nehéz egyedül gondját viselni egy babának,de nem lehetetlen.Az anyukán múlik a legtöbb.
Nagyon sokmindennek kell most utánajárnia.
Felvenni a kapcsolatot a családjával.
Ha elutasítják,akkor még mindig tud lépni másfelé.
Ne nézzétek le őt,mert modjuk csak 22 éves.
Ha komolyan gondolja,hogy megtartja,akkor fel fogja érni azt is,hogy mivel jár ez,és fel fog nőni a feladathoz.
További ajánlott fórumok:
- Ti mit szoktatok csinálni ha egyedül érzitek magatokat?
- Kedves anyukák! Mit javasoltok? 18 hónapos kislányom nem akar egyedül elindulni!
- Pesterzsébeti anyukák akik sokat vannak egyedül, dumcsizzunk!
- Nyári szabadságomat vajon mire vegyem ki? Azért, hogy csak itthon legyek, nincs értelme. Egyedül mit lehet csinálni?
- Gyermeküket Egyedül Nevelő Anyukák
- Kisgyermeküket egyedül nevelő anyukák gyertek segítsünk egymásnak!