Egyedül akarom végig csinálni! Mire vigyázzak? Tapasztalt anyukák segítsetek! (beszélgetés)
Nem mondtam, hogy el kell dobni egy életet. Sőt, én pont nem ezt mondtam.
Igen, azt látom, hogy neked nem probléma ez a szempont.
Nem az a problémám, hogy anyám nem akart engem. Nem akarok bele esni ugyanebbe a hibába.
Másrészt van aki megértette a dolgot van aki nem.
NEM AZT KÉRTEM, HOGY EGY ÉLET FELETT ÍTÉLKEZZEN BÁRKI IS!!!(erre senkinek sincs joga)
Másrészt ha kiderül, hogy a legjobb ha innen elmegyek, nem fogom kitenni a gyerekem egy ilyen helyzetnek... Inkább egyedül nevelem fel, ha egyszerűbb körülmények között is, de inkább követem apám példáját aki megtette ami tőle megkövetelt a szülői kötelesség.
Nem pedig mások hibáját, hogy csak mert nem tökéletes valami, eldobok egy életet.
Valamit bele akarsz magyarázni a hozzászólásomba.
Ha iskolázottságról van szó vagy foglalkozásról, sosem nézek le senkit. Egyébként másban sem.
És nem azért, mert van akinek nem telik tovább tanulni vagy mert valamiért nincs lehetősége, hanem azért, mert tudom, hogy egymás nélkül nem vagyunk sehol. A családomban vegyes vannak a végzettségek és foglalkozások. A szakmunkástól a diplomásig, a boltostól a hullaszállítóig, tanárig, így nem lenne túl szép, hogy lenézném őket is. És nem is teszem.
A benzinkutast az azonosítás miatt használtam. Miért sértő ez? Nem is értem.
Nem találkozok ügyfelekkel, én nem olyan területen dolgozok.
Így nyugi:) velem nem fogsz összefutni.
Remélem kialakul, a többi gyakorlati dolgot pedig remélem hamar megtanulom ami szükséges lesz a mindennapokban. Párommal pedig amint tudok leülök beszélgetni a dologról. Nem hiszem, hogy megváltozna hirtelen, de hátha tudunk valami köztes megoldást, habár én inkább mennék innen.
Félek az egésztől, de a jó tanácsokat megfogadom, akik értették a fórum témáját, és hasznos dolgot szóltak hozzá. Köszönöm a megnyugtatást és a tapasztalatok megosztását. :)
Ismerek olyan embereket,akik nagyon is életrevaló,öntudatos,és egyáltalán nem magába süllyedő gyerekeket neveltek fel egyedül.
A párválasztást a maguk módján intézték,de gyermekük lelkére nagyon is odafigyelnek a mai napig.
Szóval nem egyformák az emberek.Sosem szabad általánosítani.
Sajnállak,amiért kishitű vagy.
Mire megszületik a baba,még változhatnak dolgok.
Én nem kamuzok össze-vissza,és nem állítok lehetetlent.Tudom,hogy ha valaki igazán kitartó,és fejlődőképes,akkor egyedül is képes felnevelni a gyermekét.
De szerintem Gabi amúgy sem maradna sokáig egyedül.
Azért,mert te nem tudod elképzelni,hogy valaki ennyi idősen,ilyen körülmények közt is képes felelősséget vállalni,attól még ez létező dolog.
Gabinak még mindig van ideje dönteni, többféleképpen is.De semmiképpen sem elítélendő,bármelyik irányba lép.
Én sem értelek téged. Oké, hogy van mindenkinek véleménye. Általában sikerül is kisebb súrlódásokkal közös nevezőre jutni. Viszont nagyfokú jellemtelenségnek tartom azt a fajta személyeskedést, vagyis inkább a kinyilatkoztatás stílusát, amit itt most megengedsz magadnak. Remélem a bankban nem így beszélsz, mert én tuti nem vinném hozzátok a pénzem.
Mi az, hogy benzinkutas? Mit képzelsz te magadról? Mitől vagy te különb? Hát elárulom, a stílusod alapján semmivel, sőt....
Nem is akarom lekörözni:)
Tényleg nem értelek!
Nem neked írtam ezeket. Miért te háborodsz fel?
Nem, nem azért beszélek magaslóról, annak teljesen más az oka:)
És azért írtam le, mert azt írta sírok, hogy nincs pénzem és emellett azt tanácsolom, hogy tartsa meg a gyereket.
Nem, én nem sírok. Érthető? Én keresek eleget.
Na, próbáld meg összerakni:)
Bár nem lényeg, mert annyira nem érdekel.
kedves Mandala
nem előre megfontoltan esett teherbe, de előre megfontoltan (vagyis inkább megfontolatlanul) választ egy olyan megoldást, ami a helyzetét ismerve nagyfokú felelőtlenség
a válaszod egyéb részét nem is minősítem, mert azt Te már megtetted magadról
Mennyivel jobb, ha öregen szül egy nő? Akkor amikor már szinte nagymamának kellene lennie?
És az az idős nő, nem gondol arra, hogy nem lesz ideje felnevelni a gyerekét? Lehet már a ballagásán sem tud részt venni, de klassz lesz annak a sok nagymama korú anyukával rendelkező árvának.
Ó,igen:),akkor pontosítok.
Azt írtad,direktbe,előre megfontoltan nem követtél el hülyeségeket.Bocs,hogy ezt írom,de most viszont tényleg hülye vagy.Szerinted a fórumindító előre megfontoltan esett teherbe?
Azt is elmondom mindig, hogy én olyan szférában dolgozok, ahol sok pénzt keresek. Szerintem a bruttó fizetésednél több a nettó fizetésem.
Ja, hogy azért beszélsz ilyen magas lóról, mert esetleg x ezer bruttó felett keresel, nem nagy ügy hidd el... nem leszel tőle több/jobb, vannak még itt egy páran, nem is hiszem, hogy idevág egyáltalán......
De tudod mit? A férjemet tuti nem körözöd le, de még engem se biztos..... a bankos fizetéseket ismerve... :D
szerinted hol állítottam azt, hogy sosem követek el hibákat?
de mindegy is, ne is válaszolj
Ha már az egyik szülője nagyon szereti a picit,akkor nagy hiányt nem szenved.Ha az apjának nem kell,akkor nem is kell foglalkozni a pasival.
És Gabi találhat még párt,olyat,aki a gyermekkel együtt fogadja el,és nagyon fogja szeretni őket.
22 évesen,csak mert van egy gyermeke,még egyáltalán nem kell eltemetnie magát.
Még ha esetleg egy-két évig egyedül maradna a picivel,akkor is tudná képezni magát.A munkaügyi központoknak is vannak programjaik.
Ez elég gusztustalan volt...... :S
23 évesen, hiperszuper gyerek nem kell sehova? Azért én megnézném miért.... ha már....
És az tényleg nem zavar, hogy ugyanazt teszed a gyermekeddel, amitől te valószínűleg szenvedtél/szenvedsz a mai napig. Az egyik szülője nem akarja őt.
Tényleg azt gondolod, hogy lehetsz ilyen önző?
tökélete hölgyemény vagyok?
hát mondasz valamit :D, mert ha jobban belegondolok, akkor direktbe, előre megfontoltan soha nem követtem el hülyeségeket
Ha mást nem talál,akkor lépcsőházba takarítónak.Egy darabig tudná akár ezt is csinálni,ha tényleg nincs más munkalehetőség.A mozgás biztos nem árt a babának,és annyira nem is megerőltető.Tudom,hogy nem egyszerű fel-le lépcsőzni,de ha más nincs,alkalmilag ez is megtenné.
De akár irodai munkára,vagy csomagolóanyag hajtogatásra,vagy ami a jelenlegi,vagy apukája lakóhelyén kínálkozik állás.Ahova csak lehet,jelentkezni kell.Tudom,hogy nehéz,de feladni semmiképpen sem szabad.
További ajánlott fórumok:
- Ti mit szoktatok csinálni ha egyedül érzitek magatokat?
- Kedves anyukák! Mit javasoltok? 18 hónapos kislányom nem akar egyedül elindulni!
- Pesterzsébeti anyukák akik sokat vannak egyedül, dumcsizzunk!
- Nyári szabadságomat vajon mire vegyem ki? Azért, hogy csak itthon legyek, nincs értelme. Egyedül mit lehet csinálni?
- Gyermeküket Egyedül Nevelő Anyukák
- Kisgyermeküket egyedül nevelő anyukák gyertek segítsünk egymásnak!