Egy rossz döntés (beszélgetés)
Ez a fórum a következő íráshoz nyílt: Egy rossz döntés
Mindig csak az adott pillanatpan, az adott ismereteiddel dönthetsz.
Már a tegnapi döntésedet sem tudod megváltoztatni.
Miért problémázol egy őskori döntéseden?
Kedves fórumindító!
Akkor, és ott jól és ésszerűen döntöttél. A te tested, a te életed.
Ne emészd magad.Isten nem büntet.Meg nem is jutalmaz.
Lehet benne hinni, meg lehet benne nem hinni. Se a létére, se a nemlétére nincs bizonyíték. Nem is lesz.
Keress inkább fel egy jó nőgyógyászt, aki átjárhatóvá teszi a petevezetékeidet.
Tudod,úgy tarja a mondás,hogy "segítsmagadon és isten is megsegít" :)
Gyilkosnak nevezni valakit nem sértés? Szerintem az.
Én nem is remélem, hogy te valaha eljutsz addig, hogy felfogd, nem csak a te véleményed létezik, nem csak az sértés, amit a másik mond. Talán ha lenne reinkarnáció lenne rá esélyed.
unom, te nagyon elvetetted a sulykot. loch ness nem rúgott bele senkibe, nem sértegetett, senkit, azt te tetted vele. Méghogy álszent élvezet, meg gyilkosozás... Nem tudom, mi okod arra, hogy valakit azzal vádolj, ami látszik, hogy szándékában sem állt, és így kiforgasd, amit írt. Nem csodálom, ha elege lett az ilyen alpári beszélgetésből.
Embrió-magzat-újszülött-csecsemő-kisgyerek - ugyanannak a lénynek a különböző életkorú megnevezései. Ha embriónak nevezi, a lényegen nem változtat.
És remélem, egyszer eljutsz arra a szintre, hogy szégyellni fogod magad a viselkedésedért...
"ha abból indulunk ki, hogy az a gyerek ember" Ott az a ha. Nem mindenki ebből indul ki.
Aki meg igen, az nem megy abortuszra.
A második bekezdés a szokásos, más f.rkával a csalánt.
Nincs közöd más életéhez, a véleményedhez jogod van, kimondani is, de ennyi. Remélem, a hozzád hasonlók sose jutnak a törvényhozás közelébe. Az egyház a híveinek próbáljon utasításokat adni, az se igazán megy.
Értem, te sértegethetsz másokat, de magadnak kikéred. Te gyilkosozhatsz, de azt, hogy te babonákban hiszel, tilos megemlíteni. Ennyit a kultúráról.
Nem gyerek, embrió. Mi lenne, ha hivatalos orvosi megnevezést használnád? Kértem a hivatakozott orvosi állásfoglalást, amire hivatkozol, de kétlem, hogy létezne bárhol.
őszintén szólva engem nem is érdekel, hogy te kihez vagy mihez vagy hozzákötve, amit nem te választottál, én azért szeretem magam meghozni a döntéseimet :)
valamit nagyon benéztél, én cseppet sem vagyok felhúzva, pláne nem kiakadva, mert igazából marhára nem érdekel, hogy kinek mi a véleménye erről, csak leírtam a sajátomat :)
Nem tudom, hogy az elzáródás az abortusz következménye-e...; bár, akinek az van, nem biztos, hogy ab-t is végeztetett; utólag okosnak lenni...
szóval semmi értelme utólag minôsíteni az akkori döntést; akkor úgy, tehát most másképp ítélni semmi értelme, hiszen a tényeket megváltoztatni már nem tudod, max. elfogadni.
Nem tartom fairnek a felvetett témához most felemlíteni a megerôszakolt és beteg gyermekek témáját, mert nem ide tartozik!
Nem vagyok fanatikus, ti csináltok fanatikust belőlem, amiért merészeltem szót emelni a megfogant élet védelmében. Ha visszaolvasnád az összes hozzászólásomat (amit nem lehet, túl sok van), meglátnád, hogy soha nem voltam fanatikus. Sőt, egy vallási kérdésekkel foglalkozó fórumon a vita végén pont azt kaptam egy társamtól, hogy még sosem kapott senkitől ilyen módon információkat, hogy kitartottam az álláspontom mellett, de tiszteletben tartottam az ő meggyőződését. Ezt teszem most is, de vissza nem kapom tőletek.
Képzeld, én is dolgoztam fogyatékosok között. Úgyhogy én is tudok dolgokat... És sokszor szorult össze a szívem, mikor láttam őket, de akkor sem kívántam volna, hogy ne éljenek.
A fórumozást most abbahagyom, mert nem látom biztosítottnak a kölcsönös tiszteletet, amit a magam részéről megadtam. Sajnálom, ha akaratlanul az elevenedbe találtam, azért kaptad fel ennyire a vizet. De ezt a beszélgetést nincs értelme folytatni.
Honnan tudod, kihez és mihez vagyok hozzákötve, amit nem én választottam?
Egyébként meg nem válaszolok, mert úgy fel vagy húzva, hogy így nem lehet dolgokat megbeszélni. Egyébként nem tudom, miért vagy úgy kiakadva rám. Amiért én mást gondolok, és nem simogattam meg a fórumindító feje búbját, mint sokan, hogy ne bánkódj, nem a te hibád, nem volt baj... Én még dühödten sem teszek fel kérdéseket, pedig ha belegondolsz, én is lehetnék dühös, hogyhogy ennyien nem tudják megérteni, hogy az abortusz egy emberi élet kioltása. Igen, én így gondolom. Te meg másképp. De ezért miért ugrasz nekem?
Sajnálom, ha neked így esett, de nem is gondolnád, hogy ez sokaknak igenis segít. Volt már így, hogy pont ezzel tudtam segíteni máson, amikor óvatosan, nehogy megbántsam, de konkrétan megmondtam, hogy ez mi volt. És még köszöntre is, mert végre valaki kimondta helyette. Utána pedig megkereste a módot, hogy megbékéljen önmagával is. De hozzá kellett segíteni.
Segíteni megpróbálhatok akkor is, ha nekem nem volt ilyen jellegű gondom. Nagyon is meggondoltam, amit írtam, és semmi más nem volt bennem, mint segítő szándék és részvét.
Azt viszont ne hidd, hogy így csak vallási meggyőződéssel lehet írni. Istenről igen, de ha tudnád, hány olyan nő szájából hallottam, akiről biztosan tudom, hogy nem vallásos, hogy "ha valaki beköltözik a pocakomba, akkor az ott is marad!"
Isten létéről ne nyissunk vitát. Őt úgysem ilyen vitákban lehet megismerni. De ne haragudj, azon mosolyogtam egyet, hogy Ő "kézzel fogható?" Miért kellene annak lennie? A fény se kézzel fogható, mégis létezik. Erre szokták azt a poént elsütni, hogy "az eszedet már láttad?" :)
szerintem senki nem sérteget. részemről én a nem kívánt terhesség elleni védekezésre tenném a hangsúlyt, mert sok emberke van, aki mégcsak tisztában sincs a lehetőségekkel, és úgy gondolja, vele úgysem eshet meg, pedig de :)
minden leendő anyának fizikailag, lelkileg, anyagilag, minden téren nagy felelősséggel, lemondásokkal, áldozatokkal jár egy gyerek kihordása, felnevelése, legyen már annyi joga, hogy dönthessen arról, mikor és egyáltalán vállalja-e. mert nem kívánt terhesség nemcsak akkor jöhet, ha az ember felelőtlenül nem védekezik
A vallási meggyőződés,nem a való világ!
Csak ezért.
És te nem sértegeted azokat akik,téged idézlek,9hetesen "kinyírják" a gyereküket?
"ha azt hiszed, mindenkinek van lehetősége arra, hogy kihordjon egy terhességet, felneveljen egy gyereket, akkor tévedsz."
Pont ez az, hogy ha abból indulunk ki, hogy az a gyerek ember, akkor nincs más lehetőség, mint megszülni, és akkor ahhoz a helyzethez keres az ember megoldást. És lehet, hogy nem olyan lesz az élete, mint eltervezte, de miért kell olyannak lennie? És bocs, de szerintem az anya is ott volt, mikor a gyerek fogant, tehát nem mondhatja, hogy semmi köze nincs hozzá... Ha a párkapcsolatok is meggondoltabbak lennének, akkor eleve nem lenne annyi terhesség laza és kialakulatlan kapcsolatokból. Igazából rengeteg kérdésről lehetne vitatkozni ezzel kapcsolatban, mert az abortusz már csak a csúcsa egy csomó nem jól kezelt problémának.
Ja, és eltértem a témától: szóval ha tudod, hogy nincs más helyzet, akkor megoldod, mert muszáj megoldani. Pl. akinek súlyos beteg lesz a gyereke, mennyi energiát belefektet, hogy megfelelő orvost, gyógymódot találjon neki, mert tudja, hogy nincs más megoldás, nem hagyhatja ott az út szélén. Azért mondom, hogy mindenki talál megoldást, ha tényleg akarja, de sokan kényelemből nem vállalják az esetleges nehézségeket, megpróbáltatásokat, pedig egy emberi élet (a magzaté) megér ennyit. Pl. a fórumindító is találhatott volna megoldást, ha nehezen is, de nem akart belemenni, így egyszerűbb volt neki (véletlenül sem akarom őt bántani, de most ez a példa a legkézenfekvőbb, és ő is tudja már, hogy ez volt mögötte).
A megerőszakolt vagy fogyatékos gyermeket váró nővel az adott helyzetben beszélnék, olyan érvekkel, biztatással, ami akkor épp a legalkalmasabbnak tűnik.
Szóval tartsam magamban a meggyőződésemet, te pedig szabadon hirdetheted. Azt hittem, hogy a fórumozás azt jelenti, hogy mindenki szabadon kifejtheti a véleményét. Érdekes, hogy mindig a vallási meggyőződést akarják lenyomni, pedig mondtam, hogy úgy hozzámtartozik, mint a saját bőröm. Mit szólnál hozzá, ha azt mondanám, hogy tartsd magadban a véleményedet? Ugye, hogy sértő lenne? Épp ezért nem is mondom, de elvárom, hogy nekem se mondjon ilyet senki.
Egyébként ha visszaolvasol, pont leírtam, hogy a petevezeték-elzáródás nem biztos, hogy az abortusz következménye.
Képzeld, tudom, hogy ez élet nem egyszerű... Mert ha lenne fogalmad arról, miket éltem át, akkor nem szólnál semmit, mert tátva maradna a szád. Tudom, hogy nem egyszerű. Nagyon is tudom...
a "rosszkor jött" terhesség rengeteg életet dönthet romba, ha azt hiszed, mindenkinek van lehetősége arra, hogy kihordjon egy terhességet, felneveljen egy gyereket, akkor tévedsz.
a hoxán és máshol sincs egyetlenegy olyan ember sem, aki hasonló helyzetben volt és mégis megszülte a gyerekét, mert az nem hasonló helyzetben volt. nem véletlen, hogy valaki az abortusz mellett dönt, más pedig mégis megtartja. nem hiszem, hogy ez egy nőnek is könnyű döntés lenne, pláne nem felelőtlen.
biztos azért van ennyi elcseszett kapcsolat és annyi gyerekét egyedül nevelő ember, mert ezek mind olyan klassz és megfontolt döntések voltak. persze lehet úgy is nézni, hogy de legalább szült valaki, csak nem mindegy se neki, se a gyerekének, milyen életet élhet le.
de szerintem fölös a vita, próbáld mondjuk egy megerőszakolt nővel vagy egy testi-lelki fogyatékos gyereket váró nővel megbeszélni ezt az abortusz előtt, mert kíváncsi lennék az indokaidra szemtől szembe