Egy életen át egyetlen partnerrel - milyen lehet? (beszélgetés)
szerintem ez alkat kérdése is,és sok múlik a 2 emberen is. nekem és férjemnek is elsők voltunk, gimis első szerelem, 21évesen összeházasodtunk, a házasság első évében borult a bili, beléptünk a nagybetűs életbe, nem részletezem. baromira megromlott a viszony kettőnk közt, neki is lett más(kiderült már előbb is volt), és nekem is. be is adtam a válópert, de a válóper napja előtt 3 nappal meggondoltuk magunkat, és újból kezdtük(előtte már 5 hónapig nem is életünk együtt, egyáltalán nem találkoztunk, én más városba költöztem), azóta eltelt 8év és született 3 gyerekünk, most vagyok a 4-kel terhes...szóval nekünk sikerült a "sírból" visszahozni a kapcsolatunkat, és azóta is jól megvagyunk, sokkal erősebb alapokon áll a kapcsolatunk, a legjobb barátom és a lelki társam is. De nagy törés volt számomra, hogy kiderült ő már megcsalt előbb, ha ez nem történik meg és soha nem csalom meg, és nem "próbálok" ki mást, minek?
a gyerekeimnek viszont azt fogom tanácsolni, hogy éljen együtt azzal akihez férjhez szeretne menni, legyen az az első, és ha utána is minden jól megy, hajrá (mert más 10-en, 20-on fejjel szerelmesnek lenni..)
sokáig én is az igazit kerestem, de rájöttem, nincs olyan, csak a mesében:DD
Házasságomat tekintve a második és gondolom utolsó:) de előtte "sok" pasim volt.
Én is azt mondom, hogy élje ki magát először mindenki (férfi/nő persze normális keretek között) aztán vágjon bele egy komoly kapcsolatba.
Egyébként meg nem vagyunk egyformák. Egy vallásos ember lehet, hogy falnak menne ettől:)
Ez alkati kérdés, szerintem, egyrészről.
Másrészről, én mindíg is csalfa voltam, de eljött az a férfi az életemben, akit tisztelek, és 6 éve hűséges vagyok hozzá. Nem is hiányzik más férfi társasága.
...egyszóval minden a férfin múlik, baromira nem rajtad. Ha meg akarod majd csalni, az az ő hibája lesz. De hiába lenne 8-10 férfi az életedben, ha a jelenlegi nem a megfelelő, akkor is megcsalnád.
hát nekem fiam van, de fontos egy férfinél, hogy legyen elég tapasztalata :)
könnyebb úgy egy nőt minden formában kielégíteni, mert lehet az a házasság nagyon jó bizonyos téren, ha az ágyban nem passzolnak, hát bizony labilissá válik a dolog mindkét részről.
Nem hátránynak nevezném, mert mihez képest hátrány?
Ha valakinek csak egy van, azt csak sajnálni tudom, mert nem tudja meg soha, mekkora különbségek vannak pasi és pasi között.
Az is érdekelne, hogy mit tanácsoltok majd a gyerekeiteknek? Azt hogy gyűjtsön elég tapasztalatot, ne ragadjon le egy pasinál?
Vagy épp az ellenkezőjét?
gratulálok
én is erre vágyom és egyenlőre jó irányba haladunk
nekem a férjem a 6. pasi fiatal korom ellenére
de nem bántam meg, egyáltalán
megtapasztaltam ezt is azt is
így nem vergődök kétségek között
Kíváncsi lehetsz, de hütlen soha!
Nem éri meg.
Másképp, hogy számolsz el a a lelkiismereteddel?
Én már csak tudom, 43 évet éltem a férjemmel, és "csak vele." nem bántam meg!!!!!!!!
Én nem hiszek az egyetlenben és szerintem nem is egészséges!A kapcsolatok,bánatok-örömök formálják az embert.Kell a tapasztalat minden téren egy igazi kapcsolathoz!A második házasságok többséggel jobban alakulnak, mint az elsők, mert egy házasságból is sokat lehet tanulni:o)
Nekem és a férjemnek is a második és szerintem ezért ilyen klassz:o)))
Mindkettőnek van előnye és hátránya: ha előbb szétnéz a nő, akkor lesz összehasonlítási alapja, és esetleg sikerül ezek után a legmegfelelőbbet választania. Ha meg az elsőhöz megy hozzá, akkor nem tudja, milyen lehet más, és azt tarthatja a legjobbnak, akivel van. De szerintem ez nem a legjobb, mert ha jön egy hullámvölgy, akkor megjelenhet a kíváncsiság.
Nem baj, ha előtte kicsit nézelődik a nő, de azért ne túl sokat és ne túl hamar egymás után.
További ajánlott fórumok:
- Amikor kimondják a kegyetlen végszót: nem lehet több gyerekünk...
- Lány: 23 éves diplomás, Fiú: 37 éves, nem diplomás...szerintetek lehet ez a kapcsolat egy életen át boldog?
- Hogyan kell értelmezni? A szerelem nem egy, hanem az egyetlen lehetőség, hogy boldogok legyünk... ez vallomás, vagy csak kijelentés?
- Lehet haragudni egy életen át a szülő anyádra?
- Hogyan lehet lecserélni egyetlen járólapot?
- Elvesztettem egyetlen szirmomat (törzspontjaimat). Ennek mi lehet az oka?