Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Egereink és patkányaink vannak. Tudom,ez a sorsuk de mégis... fórum

Egereink és patkányaink vannak. Tudom,ez a sorsuk de mégis... (beszélgetés)

Ez a fórum egy anonim vallomáshoz nyílt.

1 2
32. libikóka (válaszként erre: 27. - Fórumnyitó (anonim))
ma 10:22
Baccus,,ezt hogy?Arra özönlenek a bogarak is.
31. srcrss (válaszként erre: 29. - Fórumnyitó (anonim))
ma 10:15

"nincsenek rászorulva"

Nem azért ölnek, mert rá vannak szorulva, hanem hobbiból. A madarat sem eszik meg, csak megölik. Kaptam tőlük verebet, galambot ajándékba.

ma 10:02
Én is írtanám.
29. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 20. - Ruslan)
ma 10:01
Van két kutyánk és két macskánk. Az egyik macska néha el-el kap egyet. nincsenek rászorúlva
28. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 17. - Bozsu55)
ma 09:59
Nem tudom,én ilyen vagyok.
27. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 12. - Globus)
ma 09:57
Sajnos,elkövettünk olyan hibát hogy a fejáró lépcső mellé öntöztük ki a megromlott,kissé már szagos macskakaját nedveset. A lépcső alatt valahogy bejutottak a konyhába,a mosogató alatt már szét van rágva a fa,meg ott zörögtek/zörögnek. a csapdához nem tudnak hozzáférni a házziállatkáink mert rá van hajtva szöggel az ajtó.
26. srcrss (válaszként erre: 25. - Channa*)
ma 08:28
OK, de rongálás sincs. Az állatok (kutya, macska) pedig szemfülesek, mindent észrevesznek. Csak feltűnt volna.
25. Channa* (válaszként erre: 24. - Srcrss)
ma 08:14

Nem biztos, hogy látod.

Én se láttam, csak néhány nagy lyukat a kertben. Sok embert megkérdeztem, hogy ez milyen lyuk lehet.

Volt, aki azt mondta, hogy vakond, de ugye a vakond az túr és mindig van kis bucka.

Volt aki azt mondta, hogy pók vagy béka, stb.

Sosem láttam mi jön ki a lyukból és a kertben sem láttam flangálni semmit. Egyszer egy egeret láttam, befutni a garázsba, illetve egy egeret a lakásban is, de azóta sem és többet sem.

Most a víz szerelő mondta, hogy a vízóra aknában van patkány lyuk, megkértem, hogy mutassa meg melyik az. A patkányirtónak, megmutattam a kertben lévő lyukat is, és egyértelműen azt mondta, hogy patkány. Nem vakond, nem pók, nem béka.

Tehát, nem kell látnod, hogy legyen.

24. srcrss (válaszként erre: 7. - Fórumnyitó (anonim))
ma 06:08
Láttam egy-két egeret, de patkányt soha életemben. Talán azért, mert mindig volt kutyánk, macskánk. Nektek nincs?
23. tien (válaszként erre: 22. - Ruslan)
tegnap 22:34

😁

Akkor maradnak..

22. Ruslan (válaszként erre: 21. - Tien)
tegnap 22:20
Részemről nem kell, köszi. A csirkéim nem egyeznének bele.
21. tien (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
tegnap 22:17

Kiskutyánknak hála , messziről elkerülik a házat a rágcsálók.

Nyestet nem kér valaki?

Tudok még adni hozzá bagolyt is.

20. Ruslan (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
tegnap 21:52
Tarts macskát vagy kutyát. Én bizony nem sajnálom egyiket sem, a pajta falába beköltöztek a patkányok, de benzines ruhát dobtunk be és kifüstöltük onnan őket, majd a kutyák széttépték mindegyiket. Fertőzéseket terjesztenek, nem lehet velük együtt élni. Régen a pestist terjesztették, amitől meghalt Európa nyolcvan százaléka.
tegnap 21:14

Az én portámról eltüntek. A takarmányt jól zárható műanyag hordókban tartom. Ké éve vannak macskáim, akik a madarat is röptében. Van egy kotorékebem is, aki mindent feltúr, ha idegen szagot érezne.

Voltak, de azt hiszem már csak két házzal odébb vannak, ahol hozzáférhető a takarmány ás trágyadombot is tartanak.

Megszüntettem. A tyúkok alól lehordom mélyen a kertbe, ott szórom szét.

18. kispocok (válaszként erre: 15. - K-né Zsóka)
tegnap 21:04
Itt is volt egyszer patkány az úton, a ház előtt. :( Ahogy mondod Zsóka, az egyik szomszéd tojik bele fűrengeteg, szemétkupac, Te hiába tartasz rendet, ha másnál nincsen. Én sajnálom, élőlény fájdalmat érez, de sok betegséget terjeszt és a mérgezett egeret megehetik a cicák (kutyáról is hallottam, ami megfogta), jobb annyiból a csapda. :(
17. bozsu55 (válaszként erre: 8. - Fórumnyitó (anonim))
tegnap 20:50
Őszintén mond már meg, mit lehet sajnálni egy kárt okozó állaton?
16. ,zumba
tegnap 18:09
Én sem sajnálom, főként a patkányt. Tiszta, átlátható porta , (nem őserdő, felhalmozva sok minden) terményt nem kint hagyni és eltűnik.
15. K-né Zsóka (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
tegnap 17:44
Én őszintén mondom, nem sajnálom őket! Hála a szomszéd több éves trágyadombjának, vígan szaporodnak a patkányok ott is, kapunk belőle mi is! Irtjuk is őket, amivel csak tudjuk.
14. Channa* (válaszként erre: 5. - Globus)
tegnap 17:11

Budapesti házunk van és itt is vannak.

Nincs takarmány és semmi az udvaron a pavilonon kívül. Már mindent kipakoltunk, ami itt volt. Nincs komposztáló sem és semmi.

Kb. 3 hete bejelentettem a patkány észlelést. Nem tudtam, hogy az, de a vízszerelő azt mondta, hogy patkánylyuk van a vízóra aknánkba, ezért jelentettem. Már másnap itt voltak és elhelyezték a patkánymérget. A vízóra aknába, a csatorna aknába és a földbe vájt lyukba is. Hetente egyszer jöttek ellenőrizni. Ettek, de nem túl sokat. Azt mondta a patkányirtó, hogy ez jó jel, mert nincs sok. Most hétfőn még feltöltötte. Kíváncsi vagyok rá, hogy eltűntek e.

A patkány nem veszélytelen! Egy csomó betegséget terjeszt, rátámadhat az emberre is, stb.

13. libikóka (válaszként erre: 12. - Globus)
tegnap 16:48

Pár éve fellapátoltuk a homokot ,,abban is volt fészek.A patkányt sosem láttuk.

Tavaly a komposztot találták meg.

12. globus (válaszként erre: 10. - Fórumnyitó (anonim))
tegnap 16:45

Tudom. Lehet, hogy nem nálatok laknak. Mi sosem találtuk meg magát a fészket. Akár méreg, akár csapda, háziállatokra is veszélyes.

Még a virághagymákon, krumplin is eléldegélnek a pincében télen, ha nincs más.

11. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 6. - Shukran)
tegnap 16:42
Hát,nem kellemesek az biztos...
10. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 5. - Globus)
tegnap 16:42
Nem férnek hozzá olyasmikhez. De falu,kertes családi ház. Sokaknál vannak..
9. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 4. - Apeeng)
tegnap 16:41
Hát,nah.
8. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 3. - Bozsu55)
tegnap 16:40
Kösz.
7. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 2. - Srcrss)
tegnap 16:40
Miért,mit kéne tennünk? Hogy mindent össze vissza rágjanak?
6. Shukran (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
tegnap 16:22

Hát én nem sajnálom!

Egyszer voltak egereink, engem totál kikészítettek.

Olyan büdös volt, azt hittem, elhányom magam.

Örültem, mikor megszabadultam tőlük.

5. globus (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
tegnap 16:21
Nem szabad hozzáférniük a takarmányhoz. Kukorica, búza, dió jól zárható ládákban legyen. A tyúkok etetőjénél se álljon halomban. Ha nincs mit enniük, eltakarodnak.
4. apeeng (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
tegnap 16:14
És a háziállatokkal, halakkal mi is van?
tegnap 16:10
Akkor szelídítsd meg őket.
1 2

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook