Egereink és patkányaink vannak. Tudom,ez a sorsuk de mégis... (beszélgetés)
Ez a fórum egy anonim vallomáshoz nyílt.
"nincsenek rászorulva"
Nem azért ölnek, mert rá vannak szorulva, hanem hobbiból. A madarat sem eszik meg, csak megölik. Kaptam tőlük verebet, galambot ajándékba.
Nem biztos, hogy látod.
Én se láttam, csak néhány nagy lyukat a kertben. Sok embert megkérdeztem, hogy ez milyen lyuk lehet.
Volt, aki azt mondta, hogy vakond, de ugye a vakond az túr és mindig van kis bucka.
Volt aki azt mondta, hogy pók vagy béka, stb.
Sosem láttam mi jön ki a lyukból és a kertben sem láttam flangálni semmit. Egyszer egy egeret láttam, befutni a garázsba, illetve egy egeret a lakásban is, de azóta sem és többet sem.
Most a víz szerelő mondta, hogy a vízóra aknában van patkány lyuk, megkértem, hogy mutassa meg melyik az. A patkányirtónak, megmutattam a kertben lévő lyukat is, és egyértelműen azt mondta, hogy patkány. Nem vakond, nem pók, nem béka.
Tehát, nem kell látnod, hogy legyen.
😁
Akkor maradnak..
Kiskutyánknak hála , messziről elkerülik a házat a rágcsálók.
Nyestet nem kér valaki?
Tudok még adni hozzá bagolyt is.
Az én portámról eltüntek. A takarmányt jól zárható műanyag hordókban tartom. Ké éve vannak macskáim, akik a madarat is röptében. Van egy kotorékebem is, aki mindent feltúr, ha idegen szagot érezne.
Voltak, de azt hiszem már csak két házzal odébb vannak, ahol hozzáférhető a takarmány ás trágyadombot is tartanak.
Megszüntettem. A tyúkok alól lehordom mélyen a kertbe, ott szórom szét.
Budapesti házunk van és itt is vannak.
Nincs takarmány és semmi az udvaron a pavilonon kívül. Már mindent kipakoltunk, ami itt volt. Nincs komposztáló sem és semmi.
Kb. 3 hete bejelentettem a patkány észlelést. Nem tudtam, hogy az, de a vízszerelő azt mondta, hogy patkánylyuk van a vízóra aknánkba, ezért jelentettem. Már másnap itt voltak és elhelyezték a patkánymérget. A vízóra aknába, a csatorna aknába és a földbe vájt lyukba is. Hetente egyszer jöttek ellenőrizni. Ettek, de nem túl sokat. Azt mondta a patkányirtó, hogy ez jó jel, mert nincs sok. Most hétfőn még feltöltötte. Kíváncsi vagyok rá, hogy eltűntek e.
A patkány nem veszélytelen! Egy csomó betegséget terjeszt, rátámadhat az emberre is, stb.
Pár éve fellapátoltuk a homokot ,,abban is volt fészek.A patkányt sosem láttuk.
Tavaly a komposztot találták meg.
Tudom. Lehet, hogy nem nálatok laknak. Mi sosem találtuk meg magát a fészket. Akár méreg, akár csapda, háziállatokra is veszélyes.
Még a virághagymákon, krumplin is eléldegélnek a pincében télen, ha nincs más.
Hát én nem sajnálom!
Egyszer voltak egereink, engem totál kikészítettek.
Olyan büdös volt, azt hittem, elhányom magam.
Örültem, mikor megszabadultam tőlük.
További ajánlott fórumok:
- Nem tudom felrakni a látogató számlálót az adatlapomra! Le tudná írni nekem valaki, hogy kell?
- A tudományról mindenkinek, mindenkivel
- Tudom, hogy fogynom kell, de nem tudom, hogyan kezdjek hozzá.
- Egy papot szeretek már lassan 10 éve reménytelenül és nem tudom őt elfelejteni
- A kádárkockákat anno tényleg praktikusnak és "élhetőnek" tartották? Mi lesz ma a sorsuk?
- Követek két urbexes oldalt, megdöbbentő képek sorsukra...