Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Édesanyám lehet még terhes? fórum

Édesanyám lehet még terhes? (beszélgetős fórum)


1 2 3 4
92. aszparagusz (válaszként erre: 62. - Tuskoledi)
júl. 25. 15:22

Én 38 voltam, amikor a fiamat.

Az óvodai, iskolai szülői értekezleteken azzal szembesültem, hogy a "középmezőnybe" tartozom.

Közel sem az idős anyukák közé. (legalábbis kinézetre)

91. aszparagusz (válaszként erre: 82. - Auróra2010)
júl. 25. 15:18

Genetika, életmód és jó szerencse.

Szerintem ez a 3 határozza meg, hogy meddig és hogyan élünk.

90. VendrinerPiroska (válaszként erre: 89. - Auróra2010)
júl. 25. 13:38
Én azt látom az anyakönyvekből, hogy aki túlélte az 50-et, annak általában már megadatott a hosszú élet, sőt már a csecsemőkort, eszméletlen ritka kivétellel, csak a kimondottan épek és egészségesek élték túl, ami ma nem jellemző. Több szerepe volt a természetes szelekciónak, genetikának. Persze kicsit más is volt az életfelfogás.
89. Auróra2010 (válaszként erre: 88. - Birebora)
júl. 25. 13:23

Vsz hogy nem tipikus, de én csak a saját példát hoztam. Bár ha belegondolok, a nagyszüleim is jól birták magukat, gyerekkoromban még nem volt annyi nyomorék ember mint most, pedig az akkori öregek egyrésze a háboruban is élt. Csak ... feltételes módban elengedtem a fantáziámat.


A való világ az lett, hogy anyukám ahogy tudott támogatgott fiam felnevelésében, otthoni melókban, szervezésben mindenben, Rám fért, mert férjem egy tökelméleti pasas.

88. birebora (válaszként erre: 82. - Auróra2010)
júl. 25. 11:30
Ez nem teljesen igaz. Én vallom, hogy genetika függő. Hiába él valaki egészségesen attól még lenyomorodhat 60-70 évesen. Látok ilyet a környezetemben rendesen. És az ellenkezőjét is. Iszik, dohányzik, nehéz fizikai munkát végzett egész életében, stresszelt, 70+ és fut.
87. birebora (válaszként erre: 85. - Liliom10)
júl. 25. 11:25
Egyetértek.
86. Guruljka (válaszként erre: 85. - Liliom10)
júl. 23. 22:30
Itt a pont.
85. liliom10 (válaszként erre: 82. - Auróra2010)
júl. 23. 22:15

Nálunk a családban, rokonságban a nők huszonévesen szülték meg a gyerekeiket, esetleg épphogy 30 fölött a harmadikat, akinek lett. Senkinek nem jutott eszébe 40 fölött szülni, 50 körül pláne. Igaz, egy férj mellett éltek a nők egész életükben.

Az én édesanyám rokkant lett 50 éves kora előtt, ezután több, mint 30 éven át támogattuk fizikailag, anyagilag, sőt, utolsó éveiben már nem is tudott egyedül élni, ápolni kellett. Mindent megtettünk érte a tesómékkal, miközben mi is neveltük a saját 2-2 gyerekünket. Sokféle történet van az embereknél.

A FI édesanyja felépült másfél éve egy nőgyógyászati rákos betegségből. Azóta nem menstruált. Ha most vérzik, az nem valószínű, hogy menstruációs vérzés.

Remélem, tényleg gyorsan kivizsgáltatja magát !

84. Guruljka (válaszként erre: 81. - Bichi)
júl. 23. 20:44
Igazából fogalmam sincs, nem is akarnék a más életébe beleavatkozni. De ha nekem jött volna meg újra a menstruációm, azért csak elrohantam volna orvoshoz, mert nem az ugrott volna be először, hogy hurrá,szülhetek.
83. VendrinerPiroska (válaszként erre: 65. - Bellabi)
júl. 23. 20:05

Igaz. Minden tekintetben. Mellesleg sokan nem is hirdetik be, hogy petesejt donoros babát várnak, mert cikinek tartják, mint ahogy azok a férfiak, akik sterilek, sem szívesen vallják be, hogy sperma donorra volt szükség, hogy gyermekük legyen.

Én a FI anyukájával vagyok egy korcsoport, de én már nem vállalnék be egy babát. Eltekintve, hogy nagy esélye nincs a teherbeesésre, annak probléma mentes kihordására még annál is kevesebb. Ez a realitás. Nyilván senki sem tudja, mikor viszi el a kaszás, és lehet, hogy megéri a százat is, de annak alapján, amit magam körül látok, 70 körül egy tini gyerekkel nem biztos, hogy könnyű, bár nagyszülők is nevelnek fel gyerekeket néha napján. Persze, lehet, hogy előbb-utóbb a FI anyukája rátestálná a gyerkőcöt a fiatalabb apukára, már, ha valami csoda folytán össze is jönne.

júl. 23. 09:31

Édesanyámnak lett volna ilyen problémája,maximálisan támogattam volna. 90 évig élt egészségben, viszonylagos jólétben , igy simán fel tudta volna nevelni.


Erre az opcióra nem gondol senki, csak arra hogy 60-70 Évesen lenyomorodik. Aki normális életet él, nem beteges, annak tul sok félnivalója nincs,

81. Bichi (válaszként erre: 78. - Guruljka)
júl. 23. 09:09
Kissé eltértünk az alap témától, de ezek a vizsgálatok azért nem milliókba kerülnek, én is megengedhetném magamnak bármelyiket,és gondolom vagyunk ezzel így még páran 50 év körüliek... Megjegyzem, hogy sok vizsgálatot már 35 felett előírnak, akkor már azok se szüljenek, mert a "régi" elvek szerint ők már kockázati tényező?
80. liliom10 (válaszként erre: 77. - Bichi)
júl. 23. 09:04

Természetesen nem arra gondoltam, hogy a híres nők biztos, hogy 100 évig élnek. De akinek biztosítva van az anyagi lehetősége, legalább tudja taníttatni a gyerekét akár ő, akár más, akire rábízza.

Az " átlag" nő 70-80 évesen örül, ha magát el tudja látni segítség nélkül, orvosokhoz jár, gyógyszereket szed,stb. A fiatalok pedig általában önállósodnak, tanulnak vagy dolgoznak, elköltöznek otthonról, és ha segítenek is valamiben, nem a szülővel töltik a szabadidejüket.

Mindenki azt gondol, amit átélt, ahogy nevelték,stb.

Hajdanán Czeizel doki azt mondta, a nők az első gyereküket lehetőleg 30 éves korukig szüljék meg. Persze ez ma már sokszor nem sikerül, vagy nem is így tervezik, de attól még működik a biológiai óra .

Az 50 éves kor már a klimax időszaka, nem a gyerek vállalásé. Ez az én felfogásom, nem kell egyetérteni.

79. Scherlock (válaszként erre: 77. - Bichi)
júl. 23. 08:54

Igen, milyen a kapcsolat ottan, és a szeretet... :/


Különben meg ma már az a normális, hogy a kölcsönös támogatás elmarad.


Eh, h.lyék az emberek. Nagy részük.

78. Guruljka (válaszként erre: 77. - Bichi)
júl. 22. 23:44
Nem mutánsok, hanem valószínűleg több pénzt képesek áldozni az előzetes vizsgálatokra és a magas szintű orvosi felügyeletre.
77. Bichi (válaszként erre: 76. - Liliom10)
júl. 22. 23:21

Ne már, a híres nők mitől mások? Valami genetikai mutánsok, akik később halnak, vagy mi? Honnan veszi bárki, hogy egy bármilyen kapcsolatban nem vágyhat valaki 50 év körül gyerekre, csak mert nem híres, és nem él 20 éves kapcsolatban...

Mondjuk a FI-t sem értem, ha az én anyám akarna, vagy gondolkodna egy gyereken ilyen idősen, én támogatnám, és nem kibeszélném egy fórumon, még akkor is, ha senki nem tudja, hogy ki az...

76. liliom10 (válaszként erre: 75. - Channa*)
júl. 22. 18:12

Ezek a híres nők nem átlagnők. Huszonéve tartó kapcsolatban, aztán házasságban szerették volna, ha gyermekük születik. A koruk miatt nem volt egyszerű. Úgy tudom, már mindketten egyedül nevelik a gyermeküket. Nekik ez az egy gyermekük van, annyira vágytak rá egy hosszú kapcsolatban, hogy mindent megtettek érte. A FI édesanyja már felnevelt két gyereket, sőt, unokája van, ez más helyzet.

A véleményemet akkor is leírhatom, ha szerinted többről írok, mint amire a kérdés vonatkozik. A dolgok összefüggenek. ( A terhességből baba lesz, akit aztán fel kell nevelni.)

75. Channa* (válaszként erre: 74. - Liliom10)
júl. 22. 14:19

Nem saját ismeretségemből hoztam példát a késői szülésre, hanem, hanem híres magyar embereket, mint Fehér Anna és Fejős Éva.


Az egy dolog, hogy mit gondolsz, de nem erre terjed ki a fórum.

A FI nem kérdezte, hogy normálisnak tartjuk e, nem kért tanácsot vizsgálatokra és életvezetési tanácsokat sem kért.

74. liliom10 (válaszként erre: 67. - Channa*)
júl. 22. 14:09

Mindenre van példa természetesen. Lehet akárhány évesen szülni, ha sikerül. De ahogy mondják : mindennek megvan a maga ideje ! Nem tartom bolondnak ezt az 51 éves nőt, ne érts félre ! De felelőtlennek igen, ha 52 évesen esetleg szülni fog, miután már van két felnőtt gyereke. Babázhat egy kis ideig az unokáival, mint én, de ebből a korból hamar kinőnek a gyerekek. Inkább segíthet az unokákat programokra, kirándulni vinni, évközben pl. különórákra, vagy az óvodából, iskolából haza, és vigyázhat rájuk, még a szülők hazaérnek.

A nagyszámok statisztikáját kell nézni, mikor szülnek a nők, nem a Te példádat, pár rokonodat. Én is ismerek olyan nagycsaládos, vallásos nőt, aki a klimaxig szült, tisztességesen felnevelték a férjével az összes gyereküket, de attól még ők fehér hollónak számítanak.

Ennek a nőnek lehet, hogy valamilyen daganat miatt van vérzése, én mielőbbi nőgyógyászati vizsgálatot ajánlok neki !

73. Channa* (válaszként erre: 72. - Bichi)
júl. 22. 12:02

Ugye? És attól nem lennénk őrültek, nem kellene pszichiáterhez menni egy gyors szedálásért, mert 50 felett nem unokát, hanem saját gyereket akarnánk. Ettől még az agyam a helyén lenne;)


Én is úgy gondolom, ha ez lenne a helyzet, akkor miért ne?

72. Bichi (válaszként erre: 67. - Channa*)
júl. 22. 11:57
Teljesen egyetértek veled, én is 49 vagyok már, ugyan nem akarok már gyereket, de ha egy olyan párom lenne, akinek nincs, és szeretne simán bevállalnám... A fiam 23, és nem hiszem hogy izgatná a dolog, de eleve úgy vélem, hogy nem neki szülném, tehát a véleménye sem nagyon izgatna...
71. BeauIieu (válaszként erre: 70. - BeauIieu)
júl. 22. 10:41
És vannak emberek akik pofán röhögnek, hogy van 'benerint"-jhkv
70. BeauIieu (válaszként erre: 69. - BeauIieu)
júl. 22. 10:38

Az elveszett csoveseink jó része család nélkül nőtt.fel.


Nekik nincs értékrendünk.

És nem kifogás, és nem elfogadható, de ők lopnak, nem ért nem érzik a súlyát.

69. BeauIieu (válaszként erre: 67. - Channa*)
júl. 22. 10:34

Én egy ilyen szituációban ottmarwdnek egy gyerekkel.

Soha nem adnám egy intézetbe. az olyan, mintha a kukába dobnam.

68. BeauIieu (válaszként erre: 66. - BeauIieu)
júl. 22. 10:28
És problémâds derekeknek, egyáltalán gyerekeknek, a hullse B. Oldja egy hogy ne uvoltsenek.
67. Channa* (válaszként erre: 64. - Liliom10)
júl. 22. 10:27

Ez így van, na de szép is lenne, ha minden 40 felett szülni akaró nőt pszichiáterhez küldenének, mert sokak szerint nem tud gondolkodni.

Nevetséges! Azt gondolom, hogy sokan átesnek a ló túloldalára.


Egy 51 éves nőről beszélünk, aki volt terhes, kihordta a gyerekeit, felnevelte őket, úgy tűnik normálisan. Valamiért lett egy párja, aki történetesen fiatalabb nála, de szerintem ez is lényegtelen a történetben, és gyereket akarnak. Már miért lenne azért bolond, mert gyereket akar? Ha összejön, akkor hosszú életet és egészséget kívánok nekik, és nem gondolom, hogy elmebeteg, mert ennyi idősen szeretne gyereket;)


Ha belevág, biztos elmegy dokihoz és kikéri a véleményét, vagy ha teherbe esik, akkor is valószínű, hogy fog orvoshoz járni, elmegy a vizsgálatokra, ami a kora miatt szükséges...


És a felnevelés: senki nem tudja, hogy meddig fog élni. Sokan meghalnak hirtelen, minden előzmény nélkül akár fiatalon is, hiába van kicsi gyerekük, stb. A FI édesanyjának valószínű, hogy nincs már 50 éve, de még ebben sem lehetünk biztosak, ahogy abban sem, hogy 30 évesen nem halunk meg. Ha erre gondolunk, akkor sosem vállalhatnánk gyereket, mert egyáltalán nem biztos, hogy sokáig élünk. Az én anyukám 40 évesen meghalt, ekkor még nem voltam 22 éves. Az unokáját sem láthatta.

A húgom 18 éves volt ekkor.

A fiam egyik osztálytársának az anyukája 37 évesen halt meg, egy idős voltam vele. 54 éves vagyok. A fiaink egyidősek.

És még sorolhatnám...

66. BeauIieu (válaszként erre: 55. - Channa*)
júl. 22. 10:25

Ki máshonnqn jöttünk.

A 11 és fél fel évvel fiatalabb húgom azt mondta, hogy gyakorlat én megéltem fel.


Én voltam a takarító személyzet, vagy aki dirigált, és utaltak érzékeny 6-8 családtag és a vendégek után..


Nekem ezért nemlesz gyerekem

E N már kivettem a részem.

júl. 22. 10:12

Ha menopauza után vérzik, sürgösen menjen nögyógyászhoz, mert más is lehet mögötte, föleg ha már volt rákos.


A nök úgy születnek, hogy minden peteejtkezdeményük megvan, ez öregszik, és folyamatosan romlik a minöség, míg a férfiak hímivarsejtjei folyamatosan érnek, emiatt van a nöknél a szigorú idökorlát a gyerekvállalásra.


51 évesen egészséges petesejt valószínüsége annyi, mint a lottó ötösé. Akik ebben a korban szülnek vagy petesejtdonoros, vagy embriódonoros babát szülnek, vagy esetleg korábban leszívott petesejtböl lett a baba (akár petesejtként, akár embrióként fagyasztották, a leszívás idöpontjában számít az anyai életkor).

64. liliom10 (válaszként erre: 28. - Channa*)
júl. 22. 09:24

Az orvosok általában 45 éves kor fölött már nem ajánlják a szülést. A petesejtek is öregszenek, és egyre több a fejlődési rendellenesség valószínűsége.

Azon a felelősségen is elgondolkodhatna egy 51 éves nő, hogy a gyereket fel is kell nevelni, taníttatni, ami ma 20-25, sőt több év is lehet, pláne, ha az anyagi segítséget is nézzük, hogy ne lakjon sokáig albérletben. De ha ez nem is annyira fontos sokaknak, akkor is gondolni kell arra, hogy mi lesz, ha valamelyik szülő megbetegszik, nem tud dolgozni, netán meghal, mi lesz utána az iskolás vagy serdülő gyerekkel ? És érzelmileg se mindegy a gyereknek, hogy ilyen fiatalon milyen helyzetbe került. Azt sem lehet biztosra venni, hogy egy tizenévvel fiatalabb férfi együtt marad a nővel hosszú távon.

63. NomNom
júl. 22. 09:03

Nem tudom írta-e valaki, de akár egy daganat is okozhat vérzést ha már nem menstruál.

Nem tudni, hogy az menstruációs vér vagy sem. Mindenképpen nőgyógyász nézze meg.

1 2 3 4

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2021, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook