Eccer volt, hol nem volt... (beszélgetés)
Jó reggelt! :-)
...Már szétküldtem a pezsgőt... :-D (Igaz, már elmúlt éjfél...)
BOLDOG ÚJ ÉVET! :-)
...Illetve - a régi mondás szerint, ami nekem speciel jobban tetszik -: BORT, BÚZÁT, BÉKESSÉGET!
Ezzel a versikével kívánok boldog új évet nektek!
Eljött a nap mely lezár egy évet.
A jövőd rejtsen sok boldogságot és szépet!
Álmod, vágyad valóra váljon
és Rád boldog új esztendő várjon!
Igen, de azok még rendesen megdagasztották!
Végül mégis eltelt az a 12 óra, és kisütöttem. Jó kis cipócska lett, a héja is megfelelő, de sajnos szalonnás, nehéz maradt a tésztája. Azaz kelhetett volna még, és réteslisztból vagy a recept szerinti lisztből is biztosan más lett volna.
De leginkább arra gondolok, hogy a hőmérséklet volt jóval alacsonyabb a kelleténél. Nincs nálunk annyira kenyérkelesztő hőmérséklet! :D
A régi recepteskönyvek sosem időben "gondolkodtak". Pl. olyanokat olvashatsz bennük, hogy "hagyod, hogy kétszeresére nőjjön"... "Meleg helyen állni hagyod, míg kétszeresére dagad"...
Egy kis kacsazsírt, ha kérnétek rá - ha majd kisült: KZS
:-D
Még csak estére lehet sütni,mert 11-12 órát áll, utána kell keleszteni még egyáltalán. De figyelem folyamatosan, most is keleget azért, de lassacskán csak.
Nem fogom megvárni az előírt időt (8 körül kevertem be), végül is langyos hozzávalókat tettem bele. Lehet, hogy hamarosan megkelesztem. Nem is úgy náéz ki, mint a videón a 12 órás állás után, az enyém "elevenebb" már.
...És: SŐT! :-D
Komolyra fordítva: kisült a kenyérke?
Persze, persze, jó az iljesmi... :-D
...Nekem is csak ki kell várni az Ihletet... :-D
...Most viszont ismét a mosógépem bosszant... Mint a múltkor: teleszedte magát vízzel, s attól kezdve meg se moccan... (A múltkor - egy kis pihenés után - végül kimosott... Remélem, most is így lesz...)
A lányomnak is van, ő szépen belejött. Persze Pesten jobban kap különféle liszteket.
A három gyerek mellett sokszor jól jön, ha tud sütni soron kívül kenyeret. Most az ünnepek előtt sem állt azért sorba.
Próbáld ki a masinát, minden tanácsnál többet ér! Először csak valami egyszerűbbel, mint pl, a zsömlevekni. Ha mondjuk túlsütöd, még mindig lereszelheted morzsának.
Ugye hogy majdnem???
A leletet majd postán küldik el, lemez formájában, nem tudok eredményt. Hanem nagyon zörög az a masina! :D
Nincs kenyérsütőm, az én sütőm egy nagyobb asztali grillsütő, elektromos. Nagyon könnyű, jól szigetelt, és egy grillcsirkét még forgónyárson lehet sütni benne. A tepsije pedig 29x39 centi. Hőfokszabályozós, eddig minden süti megsült benne 150 fok alatt is, a kis belmérete miatt.
Majd beizzítom 200 fok fölé, és rakok bele vizes edényt is.
Kenyérsütőm nincs, de azt tudom, hogy abban másképpen kell sütni, viszont a dagasztás munkáját is elvégzi. Van, aki a kiflik tésztáját azzal dagaszttatja, majd kiveszi a megkelt tésztát, és úgy folytatja.
Keresgélj kenyérsütőgépes recepteket a neten! Ha nem boldogulsz, tudok tanácsot kérni a nevedben.
Ki kell tapasztalni még egy kályhát is, nemhogy egy ilyen masinát!
Szia, Guruljka!
Hiányoztál!! :-)
Látod, látod, ha megszólítasz, még kiderült volna, hogy én sündörgök ott Titkos Kísérőként! :-D (Az ám: ez akkor már MAJDNEM olyan, mintha tényleg találkoztunk volna...)
Meg voltak Veled elégedve az orvosok?
Kenyérsütőben sütöd a kenyeret? Ez érdekelni fog engem is, mert most kaptunk a lányoméktól egy kenyérsütőt, s én - egyelőre - még csak szemezek vele, tanulmányozom... (Tisztes távolból.)
Nálunk ma szabadnapos a szakácsné; még mindig van maradék...
Csemár, a képed láttán egészen meglepődtem. A napokban Egerbe kellett mennem MR-vizsgálatra, és a váróban ült egy asszony, a megszólalásig hasonlított Rád! És olyan fura érzés volt, ahogy megláttam, mintha ismertem volna valahonnan, és ő is úgy nézett rám, de végül is nem váltottunk szót.
Zelma Drága, hát ha tudsz forrasztani, miért vársz a férjedre vele?
(Az én férjem inkább a tésztával bíbelődött volna addig, vagy a főzést vette volna át...Ő is tudott forrasztani, de a keze már bizonytalan volt.)
Ma sütök dagasztás nélküli kenyeret, először! Nem lesz idő az előírt 12 órát megvárni azt hiszem, de majd még kiderül. Mindenesetre nem hideg vízzel kevertem össze a hozzávalókat, hanem mindent langyosítottam, hogy szoktuk. Főleg, hogy porélesztőt írnak hozzá, másik nincs is itthon. Most vár a sorára...