Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Durva kamasz gyerek fórum

Durva kamasz gyerek (beszélgetős fórum)

1 2
56. csemár (válaszként erre: 48. - Fórumnyitó (anonim))
okt. 2. 02:49

Erre csak egy óriási közhelyet tudok írni: légy erős, ha már így van!

Tudod: egy anya mindent megbocsát, és mindent elvisel - ha a gyerekéről van szó. (A kamaszkor elmúlik, de Ti meg kéne, hogy maradjatok egymásnak.)

55. csemár (válaszként erre: 54. - PöttyösPanka)
okt. 2. 02:35
Nekem az az érzésem, hogy ez a "dühös" kamasz mindenek előtt egy elkeseredett lélek... És az(oka)t bántja legjobban, aki(k)hez kötődni szeretne...
okt. 1. 08:38
Az őszinteség és a durvaság két külön dolog. Nekem is meg kellett tanulnom, hogy hiába van igazam, nem vághatom oda mások arcába, mert ez neveletlenség. Az igazságot is meg lehet mondani szépen, kíméletesen. Persze ehhez intelligensen kell hozzáállni. Ezt kell fejlesztenie, vagy tényleg úgy jár, hogy mindenkit eltaszít magától. Bár gondolom ezt nehéz elmagyarázni egy dühös kamasznak.
53. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 51. - Csemár)
okt. 1. 08:06
Én is ezt mondtam neki. Tiszteletre méltó, hogy őszinte és nem játssza meg magát, nemes tulajdonság. De van egy határa, hogy azért ne bántson meg másokat, mert sebeket okozhat vele, és ellöki magától az embereket.
52. Katilláné (válaszként erre: 45. - Fórumnyitó (anonim))
szept. 30. 10:47
Elsírod magad? Jajj! Az nagyon nem jó. Így már értem,miért ilyen. Én is leoltanám a nálam gyengébbek, főleg ha nem értek vele egyet. Te vagy a gyenge, kreáltal egy agresszor családfőt. Ez nem jó. Fogalmam sincs hogy visszafordítható-e ez a dolog.
51. csemár (válaszként erre: 50. - Csemár)
szept. 30. 10:23

Nem mintha azon sok múlna...

Azt hiszem, a vérmérsékleti különbség nálatok az, ami a legnagyobb gond.

(Az oké, hogy a nagyfiad egyenes jellem és szókimondó, de hogy ennyire?!)

50. csemár (válaszként erre: 48. - Fórumnyitó (anonim))
szept. 30. 07:58
Nagy közöttük a korkülönbség?
49. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 47. - Libikóka)
szept. 30. 07:53

Szoktam alkalmazni, hogy amikor elkezd üvölteni, nyugodt hangon közlöm, hogy én ilyen stílusban nem kommunikálok, és majd ha lenyugodott, folytatjuk. És otthagyom.

Nagyon éleslátású és egyúttal éles nyelvű is, amit gondol azt ki is mondja. Volt ebből gondja az osztálytársaival, hogy ilyen nyersen őszinte. Közben észre sem veszi, hogy esetleg megsért másokat, sebet okoz. Ő megy tovább, mintha misem történt volna, a másik meg ott áll vérezve...De szerinte nem fogja mások kedvéért megjátszani magát.

Amúgy a komplett világgal is baja van, nem csak velem. Mert mindenki kétszinű, érdekember, a világ megérett a pusztulásra.

48. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 46. - Csemár)
szept. 30. 07:50
Testvérek alig beszélnek, nemigen kedvelik egymást. A fiatalabb csak értetlenkedve bámul, amikor a tesója hisztizik. Tesó meg utálja, hogy a fiatalabb ilyen nyugis, mert szerinte egy kétszínű benyali.
47. libikóka (válaszként erre: 45. - Fórumnyitó (anonim))
szept. 30. 07:42

Olvasgattam tegnap óta,sajnálom.

Első körben valahogy nem is megbeszélni ,rábeszélni próbálnám hanem átgondolni a napokat mi hogyan van,és először "csak" egy nyugisabb légkört teremteni.Ha ez azzal jár hogy nem beszéltek csak teszi mindenki a dolgát,akkor is.

Nyilván megszokta hogy körülötte forog a világ,még ha negatív értelemben is.Talán ha a mindennapokat nyugisabbá sikerül tenni ,,kevésbé figyelembe venni őt,minimálisat koncentrálni rá,ha dili van elengedni a füled mellett és úgy tenni mintha nyugodt lennél.


Persze pálya széléről könnyű javaslatokat "osztani"de ezt próbálnám először:)

46. csemár (válaszként erre: 45. - Fórumnyitó (anonim))
szept. 30. 07:41

Hát persze... Hisz csak Te vagy neki... Ha már az apukája nem törődik vele... :-(

Muszáj sírnod, ha meg kell beszélnetek valamit? (Én is könnyen elsírom magam, tudom, hogy az ilyesmi csak olaj a tűzre a férfiaknál. Ezért egy ideje "félreteszem" a könnyeimet akkorra, amikor nincs hozzá "közönség".)

A testvérek között milyen a kapcsolat? Jól kijönnek egymással?

45. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 44. - Csemár)
szept. 30. 07:23

hát azért ilyen zsákokat nem cipel mindenki, amit leírtam. a "mai" fiatalok meg persze minden kamasz a lelkén viszi a világ összes fájdalmát, én is ilyen voltam kamaszkoromban, pedig szeretetteljes családban nőttem fel.

leveleket írtam neki többször, meg általában írásban tudunk ezekről a dolgokról kommunikálni, mert én könnyen elsírom magam, őt meg ez zavarja. meg mert ő erről csak ordítva tud beszélni, meg közben rohangál a szobában, engem meg ez zavar. hiába mondja, hogy ne arra figyeljek ahogy mondja, hanem amit mond. de mikor valaki üvölt, nemigen lehet ignorálni a stílust.

nem, nem zavarnám el.

44. csemár (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
szept. 30. 07:17

Szia!


Írták itt többen, hogy zavard el a háztól, ha ilyen agresszív...

Nem tudom... Szerintem egy anya, még ha "rossz" is, nem csinál a kis bajból nagyot a saját gyerekének.

(Egyébként nem hiszek abban - a szavaid alapján -, hogy rossz anya lennél!)

...Írta valaki azt is, hogy írj neki egy levelet, ha beszélni nem lehet a fejével. Jó ötletnek tartom!


Persze, hogy "nagy batyut" hordoz...

Mutass nekem egy (csak egyetlenegy!) mai fiatalt, akinek nincs tele a puttonya!

szept. 29. 22:01

2 pszichológushoz járt + az iskolapszichológus, égy egyszer volt pszichiáternél. Egyikük sem vetette fel az aspergert, lehet ez csak az én fejemben létezik, mert sok dolog erre utal. Pici gyermekként is olyan kis okoskodós kisöreg volt, szórakozitt tudós tipus. Nehezen barátkozott mindig, nem ismeri fel a nonverbális kommunikációt, van hogy egyáltalán nincs benne empátia máskor meg hihetetlenül mélyérzésű.

Másik oldalról viszont nehéz élete volt a 18 eve alatt. Elváltak a szülei, az élettársam utálta, az apja elhagyta. Jó nehéz zsákokat cipel.

42. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 41. - Katilláné)
szept. 29. 21:56

Volt egy élettársi kapcsolatom, de nagyon ellenséges viszonyuk volt a nagyfiammal, itt szinte csak rossz mintát látott.

Más férfi nincs a családban, papája meghalt amikor ő 8 éves volt, ez is borzasztóan rosszul érintette.

Van új párom 1,5 éve, vele jó a viszonyuk, már amennyire jó lehet. Nemigen tud kapcsolatokat kiépíteni, vagy csak nem tudja kimutatni a kötődést.

41. Katilláné (válaszként erre: 30. - Fórumnyitó (anonim))
szept. 29. 19:39
Férfiminta nem volt előtte? Írtad hogy tizenéve elváltál. Neked azóta nem lett párod? Mert nagyon úgy tűnik, hogy a fiad át akarja venni a családfő szerepét. Az más más tészta, hogy valamiért egy agresszív, vezető szerepet választott magának. Ezt már neked kell tudni, hogy kitől láthatott hasonlót.
szept. 29. 15:21

Én abból indultam ki, hogy a fiad egészséges, mert azt írtad, hogy több szakemberhez vitted már, és mindenki azt mondja, hogy teljesen rendben van.

Nem lehet, hogy szimplán csak bunkó veled?


Igen, szabályokat felállítani bármikor lehet. De amúgy az összes emberi kapcsolat úgy működik, hogy bizonyos határt nem engedünk átlépni a másik embernek. Ha következmények nélküli alázatoskodás meg szolgálat van abban minden fajta kapcsolat megsérül, eltorzul. Nem csak a szülő/gyerek viszony.

39. papája (válaszként erre: 37. - Fórumnyitó (anonim))
szept. 29. 14:32

Esetleg kukkants bele.


[link]

szept. 29. 14:28

igen, ez csak rajtam múlik.

szó szerint nevelni szerintem max kb 10 éves korig lehet. utána már csak csiszolgatni.

de szabályokat felállítani bármikor lehet ugye. tanulni meg életünk végéig.

37. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 33. - Papája)
szept. 29. 14:26
mivel még középiskolás, szerintem foglalkoznának vele.
36. papája (válaszként erre: 34. - Mézes-Krémes)
szept. 29. 14:18
Ezért írtam korábban, hogy ezt gyerekkorban kellett volna. A szakirodalom szerint 16 éves éves korig hatásos a fejlesztés DE igazán nem is tudjuk mi a baj, tehát a FI mindenképpen menjen járjon utána mit lehet még tenni, van-e remény jelentős javulásra - hiszen embere válogatja.
35. papája (válaszként erre: 33. - Papája)
szept. 29. 14:12
Ott is hasonló szakember gárda/csapat foglakozik az érintettekkel, mint a Vadaskertben - Budapesten.
szept. 29. 14:11
Azt kérdezed, hogy lehet-e még nevelni. De vajon nevelésnek minősül-e az, ha nem engeded neki(és más embernek sem) többé, hogy a lábtörlője/rabszolgája legyél, vagy csak a saját magad becsülése és tisztelete? Hmmmmm
33. papája (válaszként erre: 32. - Fórumnyitó (anonim))
szept. 29. 14:09
Szerintem tudnak, de minimum útba igazítanak merre tovább a diagnózis miatt. Mindenképpen érdeklődj náluk. Fejlesztéseket ők is végeznek. Kérdés, hogy felnőtt korúakkal foglalkoznak-e.
32. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 31. - Papája)
szept. 29. 12:50
szerinted a pedagógiai szakszolgálatnál tudnának segíteni? vannak megfelelő szakembereik?
31. papája (válaszként erre: 29. - Fórumnyitó (anonim))
szept. 29. 11:17

Ez nem mindegy hogy ide-oda, vagy a megfelelő szakemberhez vitted.

Sajnos az autizmust, hiperaktivitást és társait nem tudja megállapítani a gyerekorvos, védőnő, pedagógus. Ezt egy bizottság állapítja meg részletes vizsgálatok alapján pl. az országos beutalás alapján fogadó Vadaskert Gyermekpszichiátriai Intézetben. Nem tudom, hogy 18 éves kor felett fogadnak-e beteget.

Járj utána, kérdezd meg. Ott fejlesztést is kaphattok.

Sok sikert és kitartást kívánok.

30. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 27. - Napsugár8)
szept. 29. 11:01

kb fele-fele a nevelés meg a gének. azt pontosan tudom, kire hasonlít, ki viselkedik ugyanígy a családban. nemigen látott tőle példát, mégis teljesen másolja.

próbálkozok beszélgetni, csak az a baj hogy én sem tudok teljesen objektív lenni vele. mert az anyja vagyok, és nem tudok kivülállóként tekinteni a dolgainkra.

29. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 28. - Papája)
szept. 29. 10:59

igazad van. nem mindketten, mindhárman, mert a másik gyerek is szenvedi a vitákat, a követelőzést.

eleve bizonytalan természet vagyok, és soha nem tudtam senkit megkérdezni, hogyan lenne jó-olyasvalakit, akit szintén érdekel a gyerek sorsa.

én meg vittem ide-oda, de mindenhol azt mondták a "szakemberek" hogy rendben van, csak kamasz meg szorong.

28. papája (válaszként erre: 24. - Fórumnyitó (anonim))
szept. 29. 10:03

És most jó nektek ?

Amennyiben elvitted volna, igaz, hogy kapott volna diagnózist, de ingyen segítséget és fejlesztést és adott estben gyógyszert is. A jóindulatod és a félelmed ide vezetett. Mindketten szenvedtek.


Ülj le beszélni a fiaddal. Abban igaza van a fiúnak, hogy a pszichológus nem tud segíteni.

Keressetek pszichiátert és járjátok végig a rögös utat. Talán segít megóvni benneteket a legrosszabbtól.

27. Napsugár8 (válaszként erre: 20. - Fórumnyitó (anonim))
szept. 29. 08:53
Az is meglehet, hogy nem is nevelés kérdése, hanem inkább valamelyik felmenőre (nagyszülőre, stb.) hasonlít, örökölt géneket. Ez esetben hiába is ostorozod magad. Még most is azt mondom, felnőtt ember, ülj le vele és beszélj mint felnőtt a felnőttel! és ne mint anya a gyermekével.
1 2

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2021, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook