Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Dr. Hercz Péter nőgyógyászról tapasztalatokat szeretnék!Valaki járt már nála? fórum

Dr. Hercz Péter nőgyógyászról tapasztalatokat szeretnék!Valaki járt már nála? (tudásbázis kérdés)


1 2 3
2018. szept. 20. 07:24
Sziasztok!Van itt mèg valaki a forumozok közül?Hol lehet felkeresni a Dr.Úrat?
2018. máj. 18. 15:49
Kedvesek, Prof Hercz Pétert tavaly ismertem meg a hozzászólásaitok által, amit nagyon köszönök, mert eljutottam egy olyan orvoshoz,aki teljesen új szemléletmóddal közelít a Női Méhhez, annak csodálatos rendszeréhez. Nekem sokatokkal ellentétben nincsenek horror történeteim, de pár orvost elfogyasztottam, mire eljutottam a dr Úrhoz. Történetem öt éve kezdődött, mikor egy rutin vizsgálat kimutatott egy 2 centis myomat, rá egy évre már 3.5 cm volt, de az akkori orvosom még mindig azt mondta, h nincs vele semmi tennivaló. A következő évben sokként ért a hír , h közel háromszorosára nőtt,elérte a 10 cm. Hormon gyógyszert ajánlott,nem fogadtam el, másik műteni akart , azt sem fogadtam el, igazából annyira ellene voltam minden beavatkozásnak, de főleg a műtét általinak, h bármit megtettem volna, h elkerüljem...míg már majdnem késő lett...A Professzorhoz tavaly mentem el először,kb egy órát voltam bent nála, tudtam , ha valaha elszánom magam a műtétre, csakis az Ő kezei alá fekszem. Türelmesen válaszolt minden kérdésemre, részletesen vázolva minden lehetséges végkimenetelt, de teljesen egyértelmű volt, h a Méhem megmentése az elsődleges cél. Még fél évig halasztottam, ez idő alatt is sokat nőttek a myomak, mikor újra elmentem a dr Úrhoz. Ekkor kitűztük a műtét időpontját, mire kb egy hónapot kellett várni. Műtét előtt egy nappal kellett befeküdni, a dr Úr akkor is közel egy órát szánt arra, h újra részletesen elmagyarázzon mindent, bevallom hősiesen, h rettegtem a beavatkozástól, annak ellenére, h Hercz dr biztosított róla, h mindent megtesz a Méhemért, de igazából akkor látja a helyzet súlyosságát, mikor felnyitnak...valójában nem tudhattam, h mire ébredek...Gyerekem még nincs, de ha már lenne akkor is ennyire ragaszkodnék hozzá, hiszen az egész Nőiségünk alapja a Méh energia terében zajlik, nem beszélve a hormon rendszer szabályozásáról... A műtét több, mint két órás volt, állítólag egy “tanulmány” voltam( ezt a másik orvos mondta ) összesen 14 db!!! Myomát távolított el a Méhemből, amiből a legnagyobb két férfi ökölnyi volt, kettő db egy ökölnyi, a többi dió és borsó nagyságúak . Még mindig sokkol a tény, h más orvos gondolkodás nélkül eltávolította volna a Méhemet . Az altatóorvos mesélte utána, h Ő még ilyent nem látott, de ilyen szép megoldást sem, ahogy ezt a dr Úr megoldotta. Óriási tisztelet és hála van bennem, és itt is köszönöm a Professzornak, h megmentette a Méhem, vele együtt a Nőiségem és esélyt adott annak, h Anya lehessek❤️
2018. máj. 11. 14:31
Üdvözlet Mindenkinek! Csatlakozni szeretnék az előttem szólókhoz. Én is csak csupa jókat tudok mondani a Professzor Úr munkájával és személyével kapcsolatban is. Nekem is méheltávolìtással akarta egy orvos megoldani a mióma eltávolítását. A Professzor Úr nagyon érthetően, részletesen elmagyarázott mindent ezzel kapcsolatban, és a legfontosabb hogy azt mondta megmenthető a méh a legtöbb esetben. Így is történt. Csak a miómák lettek eltávolítva. Hasi vágással történt a műtét, de egyáltalán nem járt nagy fájdalmakkal. Nagyon kedves, emberséges, maximálisan odafigyelt rám. Lehet tőle kérdezni is, nagyon készségesen segít. Nagyon hálás vagyok, és örülök hogy rátaláltam én is a Professzor Úrra.
2018. ápr. 19. 14:15

Kedves Olvasók!


Sokáig, 5 éven keresztül nem estem teherbe, nem tudtam mi az oka. Sajnos a vizsgálatok során kiderült, hogy több (4db), változó méretű mióma akadályozza a gyermekáldást. Kerestem egy orvost, aki azt mondta mióma mellett is teherbe eshetek, javasolta, hogy szedjem a Clostilbegyt tablettát. Nagy örömünkre teherbe is estem, azonban a terhességem nem fejlődött tovább. A sikertelen terhesség után a miómák mellett már nem sikerült ismét teherbe esnem, ezért az orvosom méhtükrözés javasolt, hogy megnézze el tudja-e távolítani a miómákat. Aggasztónak találta állapotomat, ezért nem távolította el őket, mert félt, hogy megsérül a méhem. Odáig súlyosbodott az állapotom, hogy a vérzéseim nagyon erősek lettek, kórházba kerültem, ahol vért is kellett kapnom. A kórházban azt mondták, hogy ennyi miómával el kellene távolítani a méhemet. Sokként ért az egész, hiszen még nem szültem, és minden vágyam egy baba.

Ekkor kerestem meg Prof. Dr Hercz Pétert, aki az mellett, hogy kiváló szakember, megmaradt embernek is! Ő átérezte lelkiállapotomat és készéggel segített nekem. Megműtött, a méhem megmaradt, és újabb esélyt kaptam a babavárásra.

Nagyon örülök, hogy olyan orvoshoz vezetett jó sorsom, aki tisztelettel van a szakmája és a betegek iránt. Minden nőtársamat arra bátorítok, hogy ne adja fel a reményt, a küzdelmet.

A kórház minden dolgozójától szeretetet és kedvességet kaptam, amit ezúton is köszönök. Professzor Úrnak pedig nagyon, de nagyon hálás vagyok!

2018. ápr. 18. 15:38
Sziasztok. Tudnátok abban segiteni hogy tb támogatott műtétre hol kell időpontot kérni ha azt szeretném hogy dr Hercz Péter műtsön meg? Vagy ez hogy működik? Kérem aki tud segítsen nagyon fontos lenne. Köszönöm
2018. ápr. 4. 14:31
Sziasztok! Hol kerjek idopontot a Prof.Dr Hercz Péter maganrendelesre? Csak a G1-ben lehet vagy mashol is rendel maganban ?
2018. márc. 2. 11:11

Sziasztok,

Ha olyan orvot kerestek, aki kiváló szakember és a beteget egyenrangú félként kezeli,válasszátok dr. Hercz Pétert. Minden kérdésre választ ad, nem sajnálja az időt, megnyugtató és türelmes. A kiemelkedő szakmai felkészültsége mellett olyan empátiával közelít a betegek felé, amivel erősíti a bizalmat és nagymértékben csökkenti az elkeseredettséget.


Szerepel a Szent-Györgyi Albert Orvosi Díj jelöltek között is, kérlek, szavazzatok rá:

[link]

2018. febr. 16. 17:13

Sziasztok kedves lányok asszonyok!

Friss tapasztalatokkal rendelkezem Prof.Dr Hercz Péterrel kapcsolatban

Ö volt harmadik orvos akivel a miómámmal kapcsolatban .konzultáltam javaslatom ne ragadjatok le egy orvosnál igenis a saját érdeketekben. keresetek tovább Nekem azt javasolták csak a méhemmel együtt tudják eltávolítani a miómám ebbe nem nyugodtam bele más lehetőségek után néztem a neten találtam a Professzor Urat. Decemberben a férjemmel voltam nála a rendelőjében ahol Ö volt aki a vizsgálatok után felvázolta a lehetőségeket és egyáltalán nem ragaszkodott a méh eltávolításához Február 8.ára előjegyeztek Tb támogatott műtétre a Péterffy kórházba 7.én kellett befeküdnöm reggel még átbeszéltük a lehetőségeket és legvégső esetnek mondta a chrobak műtétet, délig kaptam enni utána kis béllazító és vártam nem kis izgalommal a másnapot. .Reggel még bejött Ő is és az altató orvos is aki nagyon kedves volt a műtő ajtóig elkísért a férjem arra még emlékszem felrakták az ekg.-t és hajhálót mondták gondoljak valami szépre.A kórteremben ébredtem a műtét után bejött a Dr úr első kérdésem megmaradt e a méhem és IGEN és belül is minden csodálatos volt alig véreztem a műtét alatt pedig egy lényeges tényező,hogy inzulinos cukorbeteg vagyok A lényeg emberfőnyi miómát távolítottak el ami az egész kismedencém kitöltötte sajnálom ,hogy nem fényképezték le.Az egész 2.5 órás műtétem lefolyása felért még a Dr úrnak is egy tanulmánnyal A 4 napos kórházi tartózkodásom alatt bármikor felhívhattam szívesen beszélgetett velem és neki köszönhettem ,hogy NŐ maradtam 50 évesen is jelenleg probléma mentessen itthon lábadozok.

Hálás köszönet mindenért. Veronika

2017. okt. 18. 20:45

Kedves Nőtársaim!


20 évesen, amikor elmentem a vidéki nőgyógyászomhoz, megemlítette, hogy van egy kis méretű myomám a méhem hátsó falán. Megnyugtatott, hogy majdnem minden nőnek van, fiatal vagyok, szülés során el is múlhat, nem kell aggódni. Az élet úgy hozta, hogy nem mentem férjhez, nem is szültem gyermeket. 30 évesen rosszul lettem a munkahelyemet, kijött hozzám a mentő, és elmenetem egy alapos vizsgálatra, ahol a nőgyógyászom csak annyit mondott, hogy jó lenne mielőbb gyermeket szülni. Újabb 5 év telt el, amikor egy szimpla vérvétel kimutatta, hogy valami gond van, mert nagyon rossz a vérképem, szinte fele mennyiségű a vérem. Mivel bőséges volt a havi vérzésem, tudtam, hogy nőgyógyászati oka lehet. Amikor először elmentem már Budapesten a nőgyógyászatra, az volt az orvos első kijelentése, kérdése, hogy Ugye tudja, hogy Ön meddő, és sosem lehet gyermeke? Akkor hallottam először, hogy valami probléma van. Korábban nem mondták a nőgyógyászaim. Az orvos azt mondta, hogy el kell távolítani a méhemet. Nem tudom, hogy jutottam haza. A tumor marker és a CA125 nagyon magas értéket mutatott. Azt hittem, hogy rákos vagyok. Kielégítő választ nem kaptam. A barátnőm édesanyja ápolási igazgató volt egy jó nevű kórházba, ezért protekcióval azonnal ott voltam. Mély csalódás volt, hogy így is úgy beszéltek velem az orvosok, mint egy utolsó kutyával. Olyan módon, stílusban ecsetelték a jövőmet, hogy nem hittem el. Sírtam. Keresztyén emberként hittem a természetfelettiben, és tudtam, hogy Isten ígéretei igazak, ezért nem valósulhat meg az, amit az orvosok mondtak nekem. Amikor a főorvos úr meghallotta, hogy hogyan beszélnek velem, akkor átvett. Egy méhtükrözés kimutatta, hogy az kis myoma már női ökölnyi méretű lett, a méhfalon több myomagöb található és a bal petefészekben egy sűrű bennékű cysta van. Főorvos úr két sikeres műtéttel orvosolta a női ökölnyi myomát resectio myomae hysteroscopica beavatkozással. A myoma göböket és a petefészekben lévő cystákat nem tartotta szükségesnek eltávolítani. Mégis volt bennem egy nyugtalanság emiatt. Nem rohangáltam orvosokhoz, mert utánajártam korábban, hogy mindenki a méheltávolítást javasolta, nem csak a nőgyógyászok, hanem a hematológus és más utamba kerülő orvosok is. Ennek ellenére hittem, hogy nem fog végbemenni mindez. Egyik szombaton késztetést éreztem arra, hogy kutakodjak a neten, és eljutottam hirtelen professzor Dr. Hercz Péter oldalára, ahol azt a szót láttam a honlap főcímeként, hogy méhmentés. Azonnal írtam a professzor úrnak és nagy meglepetésemre két órán belül ott volt a válasz, vasárnap pedig visszajelzett, hogy hétfőn vár a G1 intézetbe. Hihetetlen volt a gyorsaság, és ráadásul azt írta, hogy csak nyugodjak meg. Csodálatos érzés volt ez a gyorsaság és ez az egy bátorító szó. Sosem, még egyszer leírom, sosem kaptam ilyen átfogó, egyszerű, világos magyarázatot mindenre, és ilyen mértékű emberséget egy orvostól, pedig már több műtéten estem át. Olyan volt a professzor úrral együtt dolgozni, mintha nem csak az egészségem hanem a lelki traumák is gyógyuláson mentek volna keresztül. Több hónapja már, hogy túl vagyok a műtéten. Nem volt könnyű döntést hozni, hiszen a műtét mindig kockázatos, de tudtam, hogy jó kezekbe kerültem. Tudtam, hogy Isten vezetése volt az, hogy professzor urat megtaláltam. Nem lehetett tudni a műtét hosszát, a sikerességét, azt, hogy mennyi lesz a vérveszteség, és kell-e kapjak vért, de azt tudtam, hogy nekem gyógyulásra van szükségem. Tudtam hogy nekem a méhemre szükségem van, akár lesz gyermekem akár nem. Isten megmutatta az Ő hűségét, és nagyon boldog voltam a műtét sikerének. A professzor ur elmondása szerint -e műtét ha lehet ilyet mondani, nagyon szép volt. Komplikáció mentes, gyors, nem véreztem. Másfél óra múlva már az ágyamban pihentem. Eltávolított egy 22 mmes, 20 mmes és egy 37 mmes myomagöböt. A bal petefészekből eltávolított 28 és 37 mmes sűrű bennékű cystát. Minden nőtársamat bátorítok, hogy ne adja fel. Minden lehetséges annak, aki hisz. A kórház minden dolgozójától szeretet, bátorítást kaptam, amit köszönök. Professzor úrnak pedig nagyon hálás vagyok! Sok embernek adta vissza a reményt, sok gyermek azért születhetett meg, mert Ön bátran állt a betegihez, sok jutalma lesz ezért a mennybe. Minden ellenszéllel szemben kívánok Önnek további sikereket. Vannak olyan jutalmak, amik nem nyilvánvalóak, de Isten mindent lát. Nekem Ön az ÉV ORVOSA! Köszönettel: Rita

2017. okt. 9. 16:05

Van remény!

Több mint 7 éve tudok a miómámról. Pontosan az óta, amióta megtudtam, hogy várandós vagyok. Akkor 4 cm átmérőjű göböt mértek. Minden probléma nélkül megszültem a fiamat. Az orvosom azzal nyugtatott, hogy a szülés után vissza fog fejlődni.

Az évek során mindent kipróbáltam. Szedtem tablettát, ittam gyógyteát, kenegettem…, de a miómám csak nőt.

Igazából egészen az utóbbi időkig semmi panaszom nem volt. Nem görcsöltem, nem véreztem, csak növesztettem a külső fali miómámat, olyan nagyra, hogy már a hasamon látszott. Amikor többet ettem a kelleténél, már fájt a hasam. Külső érintésre, gyenge ütésre felszisszentem.

Tudtam nem úszom meg a műtétet, de a méhemhez ragaszkodtam.

Sok orvosnál megfordultam, és a 10-ből 9-nek az első kérdése az volt: Hány éves, és akar e még gyereket? - Miért, kérdeztem, ha nem szeretnék gyereket, akkor nincs már szükségem a méhemre?

Sok külföldi cikket elolvastam és nem tudtam belenyugodni, hogy Magyarországon, ahol nagyszerű orvosok vannak, nincs köztük olyan, aki azt mondja, hogy egy nő számára igenis fontos a méhe, és mindent megtesz annak érdekébe, hogy megmentse.

Nem szoktam az internetet orvosok keresésére használni, mindig ismerősök által javasolt orvosokhoz mentem. Most az egyszer kivételt tettem. Így találtam rá erre a fórumra, ahol méhmegtartó mióma műtétekről számoltak be, amelyeket prof. dr. Hercz Péter végez a Péterfy utcai kórházban.

Rövid időn belül fogadott.

Már az első pillanatban nagyon rokonszenves, kedves volt. Megnyugtató hatással volt rám. Ilyet még orvosnál nem éreztem. A vizsgálat végén azt mondta: Meg tudom műteni önt úgy, hogy megmarad a méhe. Természetesen nem ígért semmit 100%-ra, de ez volt az a mondat, amíg élek nem fogom elfelejteni. Mindenről részletes tájékoztatást kaptam. Kimentem a rendelőből, és azt mondtam a férjemnek, hogy végre egy orvos, akiből sugárzik a tisztelet, a nyugalom, az alázat, és mindez nem a pénz hatására.

Nem sokkal később, megbeszéltünk egy műtéti időpontot.

Ami még nagyon megnyugtató volt számomra, hogy bármikor hívhattam, ha kérdésem volt, mindig felvette a telefont, vagy visszahívott.

Azt kell, hogy mondjam, annak ellenére hogy, mennyi negatívumot lehet olvasni a magyar egészségügyről, a Péterfy utcai kórház nőgyógyászati osztály dolgozóiről csak jókat tudok mondani. Mosolygós, vidám, kedves orvosok és nővérek, a műtőssegédtől a gyógytornászig, mind a gyógyulásomat segítették. Szakszerű ellátásban volt részem. Mindenkinek köszönöm!

A műtét sikerült, pedig a mérete, még az orvosokat is meglepte!

A Professzor Úr műtét után minden nap bejött hozzám, nagyon figyelmes és kedves volt. Biztonságban éreztem magam.

Azt hiszem, nagyon szavakba önteni nem lehet, amit egy nő ilyenkor érez.

Mindvégig tudtam, hogy jó kezekben voltam, vagyok.

2017. szept. 27. 11:39

Sziasztok!


Nyár elején egy rutin vizsgálaton derült,ki,hogy egy mióma van a méhemben. Ami nagyon megijesztett,főleg úgy,hogy az orvos aki vizsgált közölte velem,hogy nagy valószínűséggel a méhemet is el kell távolítani. Ez több dolog miatt zavart nagyon,elsősorban azért,mert hogy mondhat ilyet (nyilván nem tudni mi adódik a műtét közben,de fájt,hogy ezzel indított),a másik az,hogy 33 éves vagyok,még nincs gyermekem,és 8 éve próbálkozunk sikertelenül. Ekkor döntöttem úgy,hogy keresek egy olyan orvost akiben teljesen megbízom. Így találtam rá Prof. Dr. Hercz Péterre. Pár nap múlva kértem is időpontot a magánrendelésére a G1 Intézetbe,egy hétre rá kaptam is. Az első találkozó alkalmával,minden papíromat átnézte az elmúlt 8 évről is,átfogóan beszéltünk az összes problémáról ami engem érint. Körültekintően elmondott mindent magáról a miómáról,és a műtétről is. Érthetően és alaposan felvilágosított. Nagyjából 45 percet voltam benn nála és biztos voltam benne távozáskor,hogy Ő lesz az akire bátran rábízom magam. Egy hétre rá,már meg is volt az időpontom a műtétre. Mivel vidékről voltam nála,így volt arra is lehetőségem,hogy minden vizsgálatot ami kell a műtét előtt a városomban is elintézhetem,így nem kellet azmiatt még egyszer mennem. A szerdai nap kellet a kórházba befeküdnöm. A Péterfy Sándor utcai kórházba. Ott egyből reggel találkoztam a Professzor Úrral,ahol mindent újra alaposan átbeszéltünk. Nagyon jól esett,hogy amikor már pityeregtem a sok infó,és az izgalom miatt,kedvesen megnyugtatott. Tényleg egy csupa szív orvos. Csütörtök délelőtt megvolt a műtét,ami előtt még reggel bejött hozzám. A műtét sikeres volt. Egyből a műtét után,majd délután még egyszer bejött a Professzor Úr és mindent elmondott. A legfontosabb az volt,hogy közölte,hogy a méhem egészséges és minden rendben ment a műtét közben. A műtét nagyjából másfél óra volt,és bikinivonalban vágtak. A műtét napja nehéz volt,megviselt az altatás,és az,hogy korlátozva vagyok a mozgásomban,másrészről viszont nagyon boldog voltam. A nővérkék nagyon aranyosak és segítőkészek,de tényleg,éreztem,hogy jó kezekben vagyok. Péntek reggel már fel is álltam,nyilván nem szaladtam,de lassacskán megindult a felépülés folyamata. Reggel a Professzor Úr is meglátogatott,a lelkemre kötötte,hogy esti lázmérés után hívjam. Így is tettem. Szombaton este is,és vasárnap reggel is,mielőtt elhagytam a kórházat. Alaposan tájékoztatott,hogy hogyan táplálkozzak,hogyan lássam el a sebemet és mi az amire figyelnem kell a jövőben. Következő hét szerdán volt varrat szedés,a kórházban. Ennek 2 hete. Majd 4 hét múlva kontrollra megyek újból,akkor ismét a G1 Intézetbe.

Mindenkinek tiszta szívből ajánlom,hogy keresse meg a Professzor Urat,ha bármiféle aggodalma van. Benne tényleg meglehet bízni. Nekem nagyon jól esett,hogy a privát idejében is nyugodtan hívhatom,bármikor,bármi kérdésem van. Úgy éreztem,hogy nem csak egy test vagyok a műtőasztalról,hanem egy érző ember,és Ő nem csak orvos,hanem egy nagybetűs EMBER,aki törődik a betege valós állapotával is. Köszönöm neki,és ma sem döntenék másképp.

2017. szept. 26. 16:20

Kedves Platan 72 és kata09!


Azt hiszem eléggé avatott vagyok a témában, engem 1 éve műtött a Doktor Úr, és egy 28*26*9 cm-es, 5 kg-os miómagöböt távolított el a méhemről---sikerrel :)


Nekem van egy barátnőm, akit szintén a Doktor Úr műtött, Ő vidékről járt fel, és ne ijedj meg, a Doktor Úr a Péterfy Sándor Utcai Klinikán műt, tehát teljesen TB támogatott!


A műtétnek pedig NINCS semmilyen költsége, a Doktor Úr egyáltalán nem pénzéhes, sőt, ellenkezőleg. Abszolút elhivatott!


Az időpont-egyeztetéssel kapcsolatban nekem az a tapasztalatom, hogy 1, max 2 hét.

A műtéti előjegyzés nálam nagyjából 4 hét volt, de ennyi kell is, mivel van pár vizsgálat amit előtte el kell végezni.


Az én miómám méretét nézve pedig szerintem Számára nincs lehetetlen...mivel az enyém extrém méretű volt, engem a hasam teljes hosszában vágtak, de büszkén viselem a hegeket!

Úgy tudom, laparoszkópiával, illetve nagyobb méretű mióma esetén bikinivonalból történik a műtét, de hát ez a Doktor Úr kompetenciája megmondani...:)


Nekem a műtéti lábadozásom extra gyors volt, ebben nyilván közrejátszott, hogy a sok éve húzódó mióma-gondom megoldódott, és hát...csodaszépen...no de tényleg. Én hétfőn feküdtem be a kórházba, kedden műtöttek, a vasárnapi húslevest már a saját ágyamból ettem.

A Doktor Úr pontosan ellátott minden tanáccsal, hogy mikor mit ehetek és tehetek, ezzel is támogatva a gyors gyógyulást.

Ha jól emlékszem, kb 4 héttel műtét után kifejezetten javasolta a mogyorós csoki beiktatását is! :) :) :) :) :) Meg a fagyiét is! :) :) :)

A varratszedés műtét után azt hiszem 10-12 nappal történt, erre már nem emlékszem tisztán, de a sebem nagyon rendben volt, gyorsan gyógyult az is.


Szóval keressétek, menjetek, és gyógyuljatok!

A G1 Intézetet hívjátok, ott tudtok időpontot kérni! Remélem minden kérdésetekre kaptatok választ, tényleg keressétek a Professzor Urat, ne féljetek elmenni. Engem több tucat orvos látott, az összes lekezelően bánt velem, és az összes ki akarta venni a méhemet, mondván, hogy menthetetlen.


A Doktor Úr ezzel szemben egy emberséges orvos, olyan, aki alázattal "van" a szakmája és az emberek iránt. Amikor először voltam Nála, egy perc után megnyugodtam és tudtam, hogy most már jó kezekben vagyok.


Két hét múlva lesz 1 éves kontrollom, szóval szorítsatok!


Üdv Mindenkinek,Pacsirtalány

30. kata09
2017. júl. 31. 18:56

Sziasztok sorstársak!

SOK FÉLE INFORMACIÓT OLVASTAM ITT.

NEM gyakori a hozzászólások de annál tartalmasabbak es sok esetben sikeresek es elegedettek az itt megosztott történetek.


2010tol vannak hozzaszolasok,azota 7 ev telt el.

Milyen tapasztalataitotok van napjainkba??

Nagy sikere tett szert ez a profeszor,mennyi ido utan lehet a profhoz idopontot kapni es a mutet kb mikor tudja beutemezni?

Milyen nagysagu es milyen elhelyezkedesu miomakad es milyen muteti eljarassal tortenik a mutet?

A mutet utani labadozasrol is irnatok rovide?


ELORE IS KOSZONOM!!!

Kellemes estet.

2017. jún. 7. 19:43
Sziasztok! Szép estét kívánok mindenkinek!Szeretném megkérdezni,hogy a fórumozók között van-e olyan,aki más megyéből ment fel Budapestre, hogy a mióma műtétet Dr. Hercz Péterrel végeztesse el illetve a másik kérdésem az lenne , hogy tudtok-e nekem arról tájékoztatást adni, hogy egy ilyen műtétnek milyen anyagi költsége van, mert megtekintette a G1 intézet honlapját , de ott egy ilyen műtétre kb. 500-800 ezret ír! előre is köszönöm a válaszokat!:):)
2017. máj. 30. 13:55

Szeretném tapasztalataimat megosztani azon női sorstársaimmal, akik hasonló problémával küzdenek, mint amivel és is hosszú éveken át küzdöttem.

Nyolc éve folyamatosan növekedett mióma a méhemben, és miután komolyabb problémát nem okozott, úgy döntöttem az orvosommal történt konzultáció alapján, hogy nem megyek műtétre. Sajnos eljött az az időpont, amikor már a mérete olyan mértékű volt, – kb. férfiököl nagyságú – hogy az orvos mindenképp műtét javasolt. Ekkor kezdtem el igazán gondolkodni azon, hogy mi lenne a helyes döntés. Az orvos tájékoztatott arról, hogy a műtét a méh eltávolításával jár.

Azt gondoltam és sokat olvastam utána, hogy nem feltétlenül ez az egyetlen megoldás arra, hogy ezt a jóindulatú elváltozást eltávolítsák a testemből.

Kedves barátnőm addig keresgélt az interneten, amíg nem talált olyan orvost, aki más szemlélettel és hozzáállással fordul a betegek felé és lát arra lehetőséget, hogy a méh megtartásával végezze el a műtétet. Bizony nem könnyű megtalálni azokat az orvosokat, akik ezzel a gondolkodással állnak hozzá a mióma műtétekhez.

Így kerültem kapcsolatba Prof. Dr. Hercz Péterrel.

Már az első találkozásunk alakalmával megszavaztam a bizalmat Professzor Úrnak. Részletesen tájékoztatott a leleteim alapján azokról a lehetőségekről, amelyek a műtéttel kapcsolatosak. Természetesen nem tudta azt garantálni, hogy biztosan meg fog maradni a méhem, de a beszélgetés során egyértelművé vált számomra az, hogy Ő arra törekszik, hogy a legjobban sikerüljön a műtét beleértve a méhem megtartását is. Számomra nagyon fontos, hogy egy orvos ne csak a testemmel foglalkozzon, hanem amennyire lehetséges a lelkemre is figyeljen. Már az első alkalommal azt tapasztaltam, hogy a Professzor Úr egy szív-ember, aki a betegének a lelkére is figyel. A találkozást követően másnap felhívtam és kértem, hogy egyeztessük a műtét időpontját.

Egy hónapon belül meg is volt az időpont. A Péterfy Sándor utcai kórházban került sor a műtétre. Természetesen féltem a műtéttől, de Hercz Professzor figyelmessége és pozitív hozzáállása átsegített azon a traumán, amely ilyenkor éri a beteget. A kórházban elhivatott nővéreket ismertem meg. Amennyire csak lehetett elviselhetővé tették a kórházi tartózkodást. 5 napot töltöttem a műtéti nappal együtt az osztályon. Professzor Úr minden nap bejött hozzám, figyelte az állapotomat, érdeklődött a hogylétem felől. A nővérek egytől egyig kedvesek és segítőkészek voltak. Nem akartam elhinni, hogy ilyen létezik hallván a magyarországi egészségügyi viszonyokat. Számomra ez nagyon pozitív tapasztalat volt.

A műtét sikerült, a méhem megmaradt. Először fel sem fogtam, hogy sikerült a miómát úgy eltávolítani, hogy nem kellett a méhemtől megválnom. Minden nap hálát adok azért, hogy megismerhettem Hercz Professzor Urat.

Szeretnék minden olyan hölgynek üzenni bejegyzésemmel, aki hasonló helyzetben van, hogy ha fél is a műtéttől - ami természetes dolog – találja meg azt a szakembert, akiben megbízik. Az már nagyon sokat tud segíteni a döntésben, hogy bizalommal tud lenni orvosa iránt és rá tudja bízni a legféltettebb kincsét az egészségét és az életét.

27. kiss85
2017. ápr. 28. 17:03

Valószínű sokan küzdenek hasonló problémával, ezért leírom a tapasztalataimat, talán épp valakinek erre van szüksége, akit felületes nőgyógyászok a méhük eltávolítására ítéltek.

Közel 1éve derült ki egy szűrővizsgálaton, hogy a méhemen egy 9cm-es mióma van, ezért a nőgyógyász szerint a méhemet ki kell venni, de előtte 3havi gyógyszeres kezelés. Nem zavarta, hogy 31 évesen még nincs gyerekem. Nem akartam, hogy feleslegesen megcsonkítson, mert neki így kényelmesebb. Ha a kezem eltörne, talán azt sem vágnák le azonnal...

Mindez 10 perc alatt olyan stílusban, ami kicsit sem orvoshoz illő, aztán sürgetősen kitett a rendelőből, majd "Fel a fejjel" biztatással elköszönt, -mintha egy mandula műtétről lenne szó-, tele volt a váró kismamákkal, mert ő egy vidéki nagyváros sikeres orvosai közé tartozik. Pár nap múlva elmentem máshova is UH-ra, mert azt sem tudtam, hogy most mekkora is a baj, olyan gyenge volt az előző orvos tájékoztatása. Ott a radiológus hölgy vigasztalva mondta, hogy nem kell ezt a műtétet elkapkodni.

Találtam egy főorvost, gondoltam már sok mindent látott és tud valami megoldást. Szerinte olyan nagy a mióma, hogy nem lehet műteni, csak embolizálni, utána még szülhetek is. Kár, hogy nem volt vele tisztában, hogy ez nem ajánlott azoknak, akiknek még szükségük van a méhükre, de leginkább senkinek, mert életveszélyes lehet. Végül találkoztam az általa ajánlott embolizáló orvossal Budapesten. Kb. 10percet beszéltünk, adott egy tájékoztatót a lehetséges rettenetes mellékhatásokról, szövődményekről. Továbbra is taszított az eljárás, de már az orvos is. Azért megkérdeztem, hogy mivel tartozom, erre ő:" nézze ez egy tb rendelés...amennyit gondol" / van biztosításom, ő is tudta/ Nagyon kellemetlen helyzet volt, zavaromban adtam neki egy ötezrest, remélem ki van vele segítve... Előttem minden tekintélyét elveszítette ott. Ez egy felesleges kör volt. Tovább keresgéltem, és nehezen hittem el, hogy senki nem hajlandó méhmegtartó műtétre, pedig nagyon így állt a helyzet. Volt olyan orvos, aki vállalta a miómaeltávolítást, de én nem mertem a keze alá feküdni.

Folyamatosan böngésztem a neten, így találtam Prof. Dr. Hercz Péter-re, innentől beindultak a dolgok: a konzultáción megállapította, hogy műthető a mióma és megmaradhat a méhem is. Ő volt az, akit őszintén érdekelt a problémám és segíteni is akart. Hónapok óta először léptem ki pozitív élménnyel orvosi rendelőből.

Pár nap múlva UH-ra mentem az embolizációt erőltető főorvoshoz és említettem a közelgő /csak!/ mióma eltávolító műtétemet. Konkrétan le akart róla beszélni, mert túl nagy, és komoly vérzés léphet fel, nem lehet összevarrni majd a helyét olyan nagy seb marad ott, a végén ki kell venni majd a méhet, és a bal petevezetéket is stb.. Egyszóval ez lehetetlen. Tényleg mindent megpróbált bevetni, hogy eltántorítson. Még mindig nem tudom eldönteni, hogy ennyire tájékozatlan-e , vagy valami érdeke fűződött az embolizációs műtéthez, mert az embolizáció is nagyon könnyen méheltávolítással végződhet.... na itt igazodjon ki a kétségbeesett ember. Teljesen elbizonytalanított, kimerültem ezen a ponton, nem éreztem magam elég erősnek a műtéthez, ezért elhalasztottam, sajnos. 1 hónap kellett ezután, hogy helyre billenjek, újra felhívtam Hercz professzort, és ő ugyanolyan segítőkész volt, mint előtte, pedig megértettem volna, ha ezek után neheztel rám.

Februárban elvégezte a műtétet Hercz professzor a Péterfy kórházban, a műtét előtti napokban nagyon-nagyon izgultam, mert soha nem műtöttek még. Viszont az nyugtatott, hogy a lehető legprofibb kezekben vagyok és ha Ő veszi ki a méhemet, akkor itt tényleg nem volt más megoldás és menthetetlen voltam. Olyan orvos, aki mindig ura a helyzetnek, a legnagyobb higgadtsággal. Ilyen előzmények után már az embernek erősen meginog a bizalma az orvosokkal szemben, ő visszaadja ezt az elveszett hitet a lelkiismeretes hozzáállásával.

Amikor műtét után ébredtem, odajött hozzám és közölte a jó hírt: "sikeres volt a műtét, egészséges méhe van".

Tudom, hogy nem volt egyszerű műtét, és az elszántságának köszönhettem, hogy végül csak a 10,5 és 3 cm-es miómáktól szabadított meg.

Bizonyosodott, hogy Neki nincs lehetetlen, viszont az orvosok között sajnos még túl sok a tehetetlen.

Nagyon köszönöm Hercz Professzornak és a Péterfy Kórház Nőgyógyászati Osztály minden Dolgozójának,amit tettek értem.


"Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja."

2017. jan. 8. 18:46

Kedves Fórumozók!

Azért írok hogy segíteni tudjak olyan nőtársaimak akik miomával vagy cisztával küzdenek!Nálam kicsivel több mint 1 éve diagnosztizálták hogy momám cisztám van.Több orvosnál is jártam legtöbb azt javasolta kikell pakolni,de én ebbe nem nyugodtam bele!Az első orvos elmodta mi vár rám igy vág úgy vág és ha nincs más megoldás akkor kipakol.Felkerestem egy másik orvost megvizsgált mondta igen van mioma ciszta persze nagyon véreztem is erre kaptam gyógyszereket hogy elmúljo exzacilt ergamot és extrofermet agyon jó volt legalább a vérzés elmúlt!Majd kaptam hormogyógyszert aminek az lett volna a lényege hogy a vérzés teljese elmúljon igy a mioma ciszta felszivodik ha nem táplálja vér vérzés el is múlt 1 éven keresztül szedtem ezt a gyógyszert!Közben tumor markert csináltatott az emelkedett volt teljes elkeseredtem akkor most mi is van mi lesz tovább.Másik orvost kerestem megint az is mondta szedjem a hormon gyógyszert tovább majd megműt nem kell félni ez nem rosszidulatu miomától cisztától esetleg az endiometriozistól magas eljött a nyár nem értem el nem műtött meg !Újabb meg újabb orvosoknál jártam mind az megműt ha kell kipakol addig szedjem tovább a hormont.Egyik ismerősöm említette hogy ő járt a G1 intézetbe ,gondoltam na ott még megnézem milyen orvosok vannak ott találtam Prfosszor DR Hercz Pétert gondoltam felhívom még hozzá elmegyek.Mmár a telefonba elmondta ez a hormont amit 1 évig szedtem azzal növesztem a miomáom de menjek el a rendelésre a leleteimmel és megnézi mit lehet csinálni!A leleteim alapján Ő is úgy gondolta sajnos ez lehet rosszindulatú de műtét közbe derül ez ki,elmondta mire számithatok ha rosszindulatú döntsem el mit szeretnék.Nagyon szimpatikus volt nekem már akkor a Professzor Úr :mondtam neki ha vállalja én nem gondolkozom akkor legye a műtét minél előbb.Másnap hívtam meg is volt az időpont dec 1 . Másfél órás műtétem volt ,műtét után professzor úr bejött hozzám és mondta minden rendben nem volt rosszindulatú amit kellett csak azt mútötte ki a méhem megmaradt :)Pedig minden rosszra fel volt készülve a professzor úr is a leleteim alapján.Hála Neki minden rendben van!NAgyon köszönök mindent neki hogy ilyen fiatalon 32 évesen megmaradhatott a méhem !

Kedves Provesszor Úr!Köszönöm amit értem tett kivánok sok erőt egézséget kitartást hogy sok sorstársamnak tudjon még segíteni !

Ne adjátok fel van megoldás én csak ajánlani tudom a Professzor urat!

2016. nov. 8. 15:29

Kedves Fórumozók!

Azért írok, hogy erőt és bátorítást nyújtsak azoknak a nőtársaimnak, akik ilyen problémával küzdenek.

Nagyjából 1 éve találtam rá (ezen a fórumon) Dr. Hercz Péter doktor úrra. Olvastam (százszor, ezerszer is) minden egyes bejegyzést, és sokáig úgy gondoltam, ez túl szép hogy igaz legyen. Ilyen orvos nincs.

Nálam 4 éve diagnosztizáltak miómát, akkoriban férfi ökölnyi volt. Egy híres-neves Dél-Dunántúli kórházba jártam, és ott meg is műtöttek, de mivel a méhem kivételéhez nem járultam hozzá, tulajdonképpen felvágtak és összezártak. Több tucat orvos látott, mindegyik azt mondta, ki kell venni a méhemet. Akkoriban 27 éves voltam és még nem volt gyerekem, bár ez azokat az orvosokat teljesen hidegen hagyta.

Az akkori műtétem előtt egy fő-fő-fő orvos műtét előtt megkérdezte tőlem, hogy akkor teljes méh eltávolítás lesz ugyebár. Mondtam neki, hogy nem, csak mióma. Annyit felelt, idézem:

„-Azt nem maga fogja eldönteni!”

De visszakanyarodva a jelenbe.

Bár ennek a fórumnak hála, 1 éve már tudtam Dr Hercz Péterről, nem mertem elmenni, mert féltem, hogy Ő is azt mondja majd, mint a többi orvos.

Idén áprilisban jártam Nála először, addigra már óriási volt a hasam a miómától, vérszegény, lassú és tunya voltam. Igen, tudom, hanyagoltam a miómámat, de aki ebbe benne van, az megérti, ha azt mondom, féltem elmenni. Mi van, ha Ő is azt mondja hogy ki kell venni a méhemmel együtt.

A Professzor Úr 2 hónappal ezelőtt műtött a Péterffy Sándor Utcai Klinikán, ahol sikeresen eltávolította a miómámat. Számszerűsítem. 28*26*9 cm-es miómagöböt távolított el a méhemről.

Természetesen Ő sem ígérte biztosra a műtét sikerét, azt mondta, ez menet közben derül majd ki, természetesen megkaptam minden tájékoztatást a műtétről, annak lehetséges kockázataival együtt, de mégis, a Doktor Úr pozitív hozzáállása nagyon sokat segített nekem.

Lányok, Asszonyok, Nőtársaim!

Ne féljetek felkeresni a Doktor Urat! Ne féljetek Hozzá elmenni! Én nagyon sokáig halogattam félelemből, de ma már tudom, hogy butaság volt! Nála empatikusabb, megértőbb orvossal még nem találkoztam! És ugye akkor arról nem is beszélek, hogy szakmailag elképesztő a tudása.

Az én műtétem 3 órás volt, de tudom, ha még 2 óra kellett volna a sikerhez, akkor még 2 órát ott áll!

És mindezt anélkül, hogy akár 100 forintot is kapott volna!

És itt megjegyzem, hogy a Péterffy Sándor Utcai Klinika Nőgyógyászati Osztálya is ugyan ilyen emberséges, és szakmailag felkészült orvosokból, nővérekből áll! Mindig nagy szeretettel és hálával fogok Rájuk gondolni!

Drága Doktor Úr! Ha olvassa ezeket a sorokat, ne feledje, hogy az emberi test minimum 120 évre van tervezve! Kívánok ehhez további erőt, kitartást, rendíthetetlen egészséget és sikereket mind szakmailag, mind a magánéletében egyaránt!

Kedves Fórumozók! Ne adjátok fel a reményt! Ne hagyjátok Magatokat megcsonkítani! Igenis létezik megoldás! Keressétek bizalommal a Doktor Urat!

További szép napot Mindenkinek! 

2016. aug. 25. 16:05

46 éves egygyermekes nő vagyok. Júniusban volt egy mióma műtétem. 2 hónap telt el azóta és kiválóan érzem magam.

15 éve egy vizsgálaton derült ki, hogy van egy kb. 5 centis miómám. A fiam 14 éve született és nagyon sokáig semmilyen problémát nem okozott a mióma. 3 évvel ezelőtt egy ultrahang vizsgálat során már látható volt, hogy a mióma 10 x 12 centiméteresre nőtt. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy nem jártam rendszeresen nőgyógyászati vizsgálatra.

A kerületi nőgyógyászati rendelőben az orvos közölte velem, hogy azonnal ki kell operálni a miómámat a méhemmel együtt.

43 éves voltam ekkor és valószínűleg az orvos arra gondolt, hogy ez a legpraktikusabb megoldás. Gyereket is szültem már, 40 éves is elmúltam. Nincs is ezen olyan nagyon mit gondolkodni. Megijedtem, de nem annyira, hogy vállaljam a műtétet.

Az interneten próbáltam utánanézni annak, hogy van-e olyan szakember, pontosabb mióma specialista Budapesten, aki vállal mióma műtétet méheltávolítás nélkül.

Dr.Hercz Péter professzor urat már régebben is láttam a Tv-ben a Családbarát műsorban, nagyon szimpatikusnak és felkészültnek tűnt. Viszont voltam olyan bolond, hogy vártam még 3 évet, mire rászántam magam, hogy felkeresem a professzort.

2016. februárjában egyre fáradtabbnak éreztem magam. A vizeletemben vért találtak, vérszegény lettem. A hasam sokszor feszült, nem tudtam rendesen aludni. Éreztem, hogy már nem halaszthatom későbbre a műtétet.

Felkerestem a professzor urat a G1 Intézetben. Megkérdezte az előzményeket és elvégzett egy ultrahang vizsgálatot. A mióma mérete 15 x 10 centiméteres volt. Óriási!

Azt is elmondta a professzor úr, hogy igazán a műtét közben látja, hogy meglehet-e menteni a méhemet. A döntést rám bízza, gondoljam át és jelentkezzek.

A műtétre júniusban került sor a Péterfy Sándor utcai Kórház nőgyógyászati osztályán, 2 órán keresztül tartott. A beavatkozás után vért kaptam, mert a mióma tele volt vérrel. A professzor úr mikor már felébredtem, bejött az őrzőbe és elmondta, sikerült megmenteni a méhemet!

8 napot voltam a kórházban, mindennap találkoztam a professzor úrral.

Az egész osztályon az orvosok, a nővérek segítőkészek és kedvesek voltak.

Nagyon hálás vagyok Dr. Hercz Péter professzor úrnak, Dr. Csősz György főorvos úrnak, az altatóorvosoknak, a műtősöknek.

Az utolsó esélyem a professzor úr felkészültsége és pozitív hozzáállása volt. Nagyon féltem, halogattam a műtétet, de már jól vagyok!

Bízom benne, ha valaki elolvassa a történetemet, bátorságot merít belőle és orvoshoz fordul!

Köszönöm még egyszer professzor úr! Andrea

23. csongoreniko (válaszként erre: 21. - Xy12)
2016. ápr. 17. 22:06

xy12,dr. Hercz Péter a Péterfy Kórházban dolgozik, valamint a G1 intézetben rendel. Honlapján bővebb információk: [link]

2016. ápr. 17. 22:03

Tisztelt Professzor Úr!


2014. decemberében myoma eltávolítást végzett nálam. Amikor legutoljára találkoztunk,a 6 hónapos ellenőrzésen,akkor azt kérte tőlem,hogy ha terhes leszek azt jelezzem. Örömmel értesítem,hogy 11.hetet taposom. Ha minden jól megy,akkor november közepére várjuk a kis babánkat!


Nagyon köszönök mindent!

Minden tiszteletem az Öné!


Köszönettel:


Csenger Enikő

(Tompáról)

21. xy12
2015. dec. 10. 08:58
Érdeklődni szeretnék dr. Hercz Péter magánrendeléséről. Hol és mikor rendel? Köszi a segítséget!
2015. febr. 19. 23:11

Szeretnénk Önnek ezúton is hálatelt köszönetet mondani, amiért első szóra,

azonnal (betegállományból és szabadság alatt!) segített a miómával

kapcsolatban, és hadd gratuláljunk ahhoz a bravúrhoz, amivel a

reménytelennek tűnő helyzetben is megmentette az anyaméhet, noha kollégái

mind lehetetlennek ítélték ezt.

Egy gondterhes és fájdalmas esztendő után Ön által megérkezett a kegyelem és

Karácsonyra gyógyulóban itthon lehetett egy háromgyermekes anya.

Ön olyan értékes ember és olyan nagyszerű orvos, amihez fogható szerintünk

nem akad, talán csak néhány szegény hazánkban.

Mi még nem találkoztunk a hazai egészségügyben ilyen csodálatos

személyiséggel, s hogy ez megtörténhetett, hatalmas ajándék számunkra.

Adja Isten, hogy minél tovább folytassa hivatását!


Engedje meg, hogy ezzel az alábbi idézettel fejezzük ki, amit az Ön áldott

ténykedése jelent számunkra:

"Sikeres sebésznek lenni nem csak ennyit tesz: szakmailag mindenkinél

jobbnak lenni - hanem főként ezt jelenti: Isten egy különleges ajándékkal

ruházott fel, és elvárja, hogy azt mások javára használjam fel."

(Ben Carson)


Rendíthetetlen egészséget és sok-sok boldogságot kívánunk Önnek és

családjának - ha csak egy apró töredékét is visszakapja mindannak, amit Ön

ajándékozott másoknak, akkor az is legalább kétszáz évig kitart! :-)


Szeretettel és köszönettel:

M. Gabriella és B. Csaba

2014. nov. 24. 22:20

Szeretném elmondani az én történetemet.Jelenleg 46 éves nő és nagyon boldog édesanya vagyok amit elsősorban Dr.Hercz Péter professzor úrnak köszönhetek.A párommal nagyon szerettünk volna gyermeket de valahogy nem sikerült összehozni.Rengeteg orvosnál jártam és nagyon megosztó volt a diagnózisuk.Volt olyan aki látta a miómát de volt olyan orvos aki nem látta.Szóval ez így ment 41 éves koromig.40 évesen megkaptam,hogy csak meddő lehetek és ki kell venni a méhemet .Borzasztó volt átélni,hogy 40 év után már ne vállaljunk gyereket. De nem adtam fel , és akkor megláttam a családbarát c.műsorban a doktor urat. Az első teendőm ,hogy megkeressem.Nagyon készséges volt rögtön behívott a dél-pesti kórházba , hogy megvizsgáljon.Ekkor Én már 42 éves voltam gyerek nélkül még mindig.A doktor úr biztatott,hogy ne adjam fel még mióma mellett is szülhetek.Elvégzett egy laporoszkópiás műtétet.Sajnos a petevezetékeim is el voltak záródva. Csak azt nem értem,hogy közel 20 éven át jártam egy nőgyógyászhoz és soha nem látta a miómámat sőt petevezeték átfúvást sem csinált.Ő mindig mindent rendben talált.Rövidre zárva megműtött, és javasolta, hogy további segítségemre már csak egy meddőségi klinika segíthet.44 évesen a második lombik sikerült és 15 hónappal ezelőtt meg is született a kisfiam, amire már annyi éven át vártam.Visszatérve a főorvos úrra csak nagyon jó szívvel tudok rá gondolni és minden nőnek ajánlani mert igazán segítőkész,jó szándékú,alapos, kedves,és még sorolhatnám.Csak azt sajnálom,hogy miért nem előbb ismerhettem volna meg.Szeretném megköszönni a segítségét amit nem lehet elégszer megköszönni és , hogy fogadott ,biztatott és kedves volt hozzám.És még sorolhatnám .

Hálás szívvel gondolok Önre!

D.Franciska

2014. szept. 9. 22:25

Még tavaly novemberben kerestem fel a doktor urat rendszertelen menstruációs problémámmal, ami miatt teherbe esnem sem sikerült. Akkor a korábbi leleteimből hiperpláziát állapított meg és három hónapos gyógyszeres kezelésbe kezdtünk. A kezelés végére méhtükrözést beszéltünk meg, de szerencsére erre már nem volt szükség mert várandós lettem. Akkor ezt jeleztem is, azt kérte, hogy feltétlenül jelentkezzem, hogy haladunk.

Nos, azóta már 23. hetes boldog kismama vagyok, kislányt várunk és ami a legfontosabb, hogy minden vizsgálat eredménye tökéletes. Már nagyon várjuk a születését és bízunk benne, hogy kistestvére is születhet, remélem a menstruációmmal sem lesz probléma.Szeretném újra megköszönni a hatásos segítségét, az alapos magyarázatokat és a kedvességét!


Hálás szívvel gondolunk Önre!

S. Renáta

2013. dec. 10. 22:47

Sziasztok! Hát én is leírom a történetem,hogy erőt adjon, mindenkinek aki hasonló helyzetbe kerül! Legyetek nagyon kitartóak, és ne adjátok fel a reményt! Az én problémám úgy 2 évvel ezelőtt kezdődött,amikor a menzeszem egyre problémásabb lett, és egy egészségügyire mentem be a korházba éjjel! Megkérdezték mért most jöttem,( valószínű azért mert addigra okozott olyan problémát hogy akár el is vérezhettem volna!) Ahol szinte nem is igazán foglalkoztak velem, egésznap várattak,majd az összes abortuszos után megcsináltàk a beavatkozást és közölte az orvos hogy van mindkét petefészken ciszta, és egy mioma! Hozzátette:Hány éves is? Mert műtét kell! Na itt kezdődött a kálváriám! Több orvosnál is voltam, keresgéltem, kutattam, több lehetőség után! Kezembe kaptam egy zárójelentést, melyben az orvos javasolta a méh kivételét, közölte, én döntök,mi legyen "én zenélek ő táncol," "neki az csak jó, ha én minél többet műttetem magam, mert ő annál több pénzt keres" Ez a doki amúgy mások által istenített nem kicsit pénzéhes orvos! Több ilyen hasonló beszólása is volt, mint az elöbb említett!

Na itt volt az a pont amikor már majdnem feladtam, de egy utólsó nekilendüléssel a neten, rátaláltam DR.HERCZ PÉTER professzor úrra és az ő oldalára amit ajánlok mindenki figyelmébe! A neve,csupa nagy betűvel! Mert ilyen rendes, emberséges, kedves orvossal elötte nem hozott össze a sors! Az első találkozásunk megerősített abban hogy ez az orvos tényleg tudja miről beszél, ért hozzá, és nagyon alapos! Megcsináltatott több vizsgálatot, azzal kezdte hogy ő szerinte fiatal vagyok én még ahhoz hogy kikelljen venni a méhem! De odaadott egy csomó beleegyező nyilatkozatot, elmondott mindent, mi várhat rám, mire számítsak! és hozzá tette nem akar megijeszetni, de tudnom kell mi várhat ràm! Ekkor már tudtam hogy Ő az én orvosom! Megbeszéltünk mindent,eljött a műtèt napja, júl.16-a, izgultam, de tudtam, hogy jó kezekbe vagyok! Műtét utàn bejött hozzám, elmondta hogy mindenem megmaradt, csak azt vette ki amik a problémát okoztàk, pihenjek és majd jön és megbeszélünk mindent! Két órás műtét volt, de már nyugodtan tudtam a gyógyulásra koncentrálni, mert megmaradtak a női szerveim! Köszönöm a Professzor Úrnak hogy itt van nekünk, mert sajnos kevés ilyen orvossal találkozhatunk! Mindenkinek azt üzenem hogy ne adja fel a reményt, és nézzen körül milyen lehetőségek vannak! A Professzor Úrat csak ajànlani tudom, mert neki nagyon sokat köszönhetek!

16. U.Anna
2013. dec. 2. 15:23
Én csak csatlakozni tudok az előttem szólóhoz. A 7. hozzászólásban már leírtam röviden a történetem. Én is örökké hálás leszek Főorvos Úrnak azért, hogy visszaadta annak lehetőségét, hogy anya lehessek. Velem is egy rutin vizsgálat kapcsán közölte az orvos, hogy ki kell venni a méhemet, mert van egy nagy miómám (33 éves voltam és még nem volt gyermekem). Elmentem egy másik orvoshoz, de ő is ugyanazt mondta. Megkérdeztem, hogy nincs-e valamilyen más lehetőség, gyógyszeres , vagy egyéb műtét, de azt mondták: nincs más megoldás csak a radikális műtét. Én sem kívánom azt a két hónapot senkinek, amit utána éltem át,nem akartam gyermek nélkül leélni az életemet, fogalmam sem volt, hogy mit tegyek. Csak egyet tudtam, hogy arra a műtétre nem fogok elmenni. Az egyik munkatársam látott egy dokumentum filmet a tv-ben és ott hallotta, hogy van egy orvos, aki az ilyen esetek nagy részében, egy új eljárással meg tudja menteni a méhet. Kinyomozta, hogy ki az, és hol végzi a műtéteket, és örömmel újságolta, hogy már időpontot is kért nekem, így jutottam el dr.Hercz Péter főorvos úrhoz. Nagyon féltem, azt gondoltam ő is ugyanazt fogja mondani, mint a többi orvos. De nem így történt, ahogy beszélgetett velem néhány perc után teljesen megnyugodtam. Már a hozott leleteim alapján is azt mondta, hogy szerinte nem olyan nagy a probléma, de a szükséges vizsgálatokat elvégezte. Tényleg türelemmel és szeretettel magyarázta el, hogy milyen megoldásokat tud a mióma eltávolítására attól függően, hogy hol helyezkedik el. Megnyugtatott, hogy a méh eltávolítására (az ultrahang alapján) valószínűleg nem lesz szükség. Akkor tud pontosabbat mondani, ha a diagnosztikus hiszteroszkópos műtétet elvégzi, valamint (ha beleegyezek)egy laparaszkópiát is javasol. Az előbbi esetén egy hüvelyen keresztül felvezetett kicsi kamerával, monitorra vetítve látja a méh belső üregét és pontosan tudni fogja, hogy mekkora a mióma és hol helyezkedik el. Az utóbbi eljáráshoz szükség lesz két 1 cm-es vágásra a hasfalon, ahol szintén be tud vezetni egy kicsi kamerát, amellyel a méh külső falát tudja átvizsgálni és a hasüreget, a másik vágáson pedig egy műszert. Én mindenbe beleegyeztem, annyira megbíztam benne. A műtét után csupa jó híre volt számomra, a méhemet nem kell kivenni, nem egy nagy miómám van, csak négy kicsi és azokat könnyen el lehet távolítani. Ezenkívül nálam is talált endometriózist, amit meg is szüntetett. Ezután következett a talán hat hetes gyógyszeres előkészítés, ami arra szolgált, hogy a méhnyálkahártya vértelen legyen, hogy a műtét alatt és után kisebb legyen a vérzés. A második műtét is megtörtént, szintén hüvelyi úton úgy, ahogy főorvos úr előtte elmondta. Nagyon gyorsan felépültem, hiszen nem kellett hasfalon keresztül műteni, egy hét múlva már dolgoztam. Két év múlva férjhez mentem és megszületett az első kisfiam. Szerettünk volna kistestvért, de kétszer egymás után elhalt a baba. Nagyon el voltam keseredve, de segítséget nem nagyon kaptam itt helyben. Azt mondták elégedjek meg egy gyerekkel, különben is már öreg vagyok a szüléshez (39 éves voltam). Azt is mondták, hogy valamit látnak ultrahangon a méhüregben, talán egy újabb mióma, vagy sövény, úgy sem sikerülne kihordanom egy terhességet. Én mindenképpen szerettem volna még egy gyermeket, és újra felkerestem dr. Hercz Péter főorvos urat, hogy hátha tud segíteni. Ez alkalommal is nagyon megértő, és segítőkész volt. Belevágtunk egy újabb diagnosztikus hiszteroszkópos műtétbe. Mikor felébredtem mellettem is ott állt és megnyugtatott, hogy se miómám, se sövény nem volt, csak a méh egyharmada tele volt összenövésekkel, amiket fel tudott oldani, valószínűleg ez volt az oka a vetéléseknek. 1 év múlva megszületett a második kisfiam és rá két évre a kislányom. Ma már 11, 7, és 5 évesek. Amíg élek hálás leszek dr. Hercz Péter főorvos úrnak, hogy megszülethettek a gyermekeim. Én az egészségügyben dolgozom, de még én sem találkoztam ilyen orvossal, aki ennyire partnerként kezeli a betegét és messzemenőkig figyelembe veszi, hogy a betege mit szeretne.
2013. nov. 1. 12:12

Talán segíthetek egy kicsit én is a saját tapasztalataimmal...

Évek óta jártam magán nőgyógyászati rendelésre XY dr.-hoz. Egy szokásos rutinvizsgálaton közölte velem, hogy a petefészkemben van egy ciszta, amit a legrövidebb időn belül el kell távolítania a petefészkemmel együtt. A kérdéseimre, hogy miért van erre szükség, mi van ebben a cisztában, ilyen nagy a baj? ..., mindösszesen annyi választ kaptam komoly arckifejezés mellett, hogy azt majd a szövettani vizsgálatból fogom megtudni. Intézzem el magamnak a háziorvosomnál a szükséges beutalókat a műtét előtti kivizsgáláshoz, menjek be a kórházba és kérjek időpontot a műtéthez.És mivel tele volt a magán-rendelő, jött volna a következő beteg, rám itt már több idő nem jutott.

Kijöttem a rendelőből, és teljesen összeomlottam. Eszembe jutott fogyatékos kisfiam; mi lesz vele, ha bebizonyosodik, hogy rákos vagyok? Mi lesz vele, ha meghalok? Semmi másra nem tudtam gondolni, csak arra, hogy súlyos, talán halálos beteg vagyok és iszonyatosan féltettem a fiamat, a családomat. Nem tudom, hogyan vezettem hazáig az autót, mert nem láttam a könnyeimtől. A következő napokat nem kívánom senkinek sem, hogy átélje.. Elkészültek a vizsgálataim, szerettem volna az orvosommal megbeszélni, hogy mit mutatnak az eredmények. Rengeteg telefonhívás, sms, az asszisztensén való üzeneteim ellenére sem értem el.. Közelgett volna a műtét időpontja, amikor úgy döntöttem, én ennek az embernek a kezei alá biztosan nem fekszem fel a műtőasztalra. Kétségbeesve kerestem az ismerőseim körében, tudna-e valaki ajánlani nekem orvost. Ekkor javasolta az egyik barátnőm Dr. Hercz Pétert. Nagyon jó orvosnak, segítőkész embernek tartja, csak jót tud róla mondani. A Doktor Úr eleinte vonakodott, mert úgy érezte az elmondottakból, hogy onkológiai esetet vagyok, így valószínűleg nem ő lenne nekem a megfelelő orvos. Ennek ellenére mégis fogadott, vizsgálatokat végzett nálam és annyit megállapított, hogy endometriózisom van. TÜRELEMMEL és SZERETETTEL elmagyarázta, hogy ez mit jelent. Ugyan ezt műtéttel el kell távolítani, és valószínűleg ez csak a petefészkemmel együtt lesz lehetséges; ezzel együtt ne rettegjek, mert ezek az endometriózisok nagy %-ban jóindulatúak; az én eredményeim is inkább arra engednek következtetni, arról messze nincsen szó, hogy halálos beteg lennék. Persze továbbra is féltem, de már messze nem annyira és nem úgy, ahogyan eddig.. A Doktor nagyon sokat volt mellettem a műtét előtt és után is; és talán ő maga sem tudja, de a személyes jelenléte nekem nagy sok erőt adott. 100 %-osan bíztam benne. Az altatás előtti utolsó emlékképem az, hogy hamarosan arra ébredek, hogy túl vagyok ezen az egészen, és bár nem lesz petefészkem, mert azt el kell távolítani, de legalább meg fogok gyógyulni. A

Amikor felébredtem, a Doktor Úr az ágyam mellett volt. A következő mondatokat, amíg élek, nem fogom elfelejteni:


-"Andrea! Túl vagyunk a műtéten. Kivettük az endometriózist. Minden a legnagyobb rendben van."

-"És a petefészek, Doktor Úr?"

-"Azt sikerült megmenteni. Teljes egészében. Egy centi sem hiányzik belőle."


Ma, 3 évvel a műtétem után, amikor ezeket a sorokat írom a legjobb egészségi állapotomban; most is könnyes a szemem; SOHA NEM FOGOM TUDNI ELÉGGÉ MEGKÖSZÖNNI DR. HERCZ PÉTER-nek mindazt, amit értem tett!


Egyrészt, mert mindvégig annyira őszintén, emberséges állt hozzám, amire nem nagyon van korábbról tapasztalatom; - ezzel a lelki állapotomon nagyon sokat segített; másrészt, mert megtehette volna, hogy néhány perc alatt kidob belőlem egy petefészket; e helyett a talán számára nehezebb utat választotta; addig-addig próbálta innen-onnan lefejteni az endometriózist a petefészek faláról, míg az a Doktor Úr akaratának engedve, az eltávozott onnan. (Ráadásul utólag megnézhettem a saját műtétemet felvételről!)


Azt tudom biztosan kijelenteni, hogy amíg a Doktor Úr él és praktizál, - még ha meg is próbálná - soha, semmilyen körülmények között nem tud arra rávenni, hogy más nőgyógyász rendelőjét felkeressem! :)

2013. júl. 22. 00:50

Szia!


Érdeklödőm, hogy magánpáciensként voltál nála, vagy TB. alapon. Pénzéhes-e, mennyibe került a műtét, ill. mennyit illik neki adni? Köszönöm szépen. Szia

2013. márc. 22. 10:05

Egészen friss információkat tudok megosztani veletek dr. Hercz Péterről.

Múlt év elején kaptam az információt egy kolleganőmtől, hogy ismer egy nőgyógyászt, aki

„mióma specialista”. 47 évesen akkor már több éve tudtam a meg lévő miómáimról, amelyek között volt egy nagy 9x9 cm-es. Számos orvos az interneten és élőben is a méheltávolítást javasolta, a korom és a mióma mérete miatt. Sőt a körzeti rendelőintézetben az egyik orvos még rám is rivallt: „Ezt a méhet már rég ki kellett volna venni, meg fogja bánni, ha bent marad!”

Ekkor kerestem fel a doktor urat, bár szívtam a fogam, mert Óbudán lakom, ő pedig csak a Dél-Pesti Kórházban rendel. Részletesen kikérdezett, megultrahangozott, utána vártunk 3 hónapot és megismételtette az ultrahangot, valamint elmondta a lehetséges variációkat a miómákkal kapcsolatban. Ebben nem volt benne a méh eltávolítása. Én úgy gondolom, pl.ha egy foggal gond van, nem biztos, hogy a foghúzás a legjobb módszer, ha nem akut a probléma. Be is lehet azt tömni először. Azután… esetleg gyökér kezelni. Így vagyok a miómákkal is, ha nincs életveszélyes vérző állapot. Hál istennek a doktor úr is így gondolkozik. 2013. január végén műtött a Dél –Pestiben, ahol egy 1 nagy és 4 kisebb miómát távolított el egy 2 és fél órás műtéttel. 5 napig feküdtem a kórházban. A műtét után rendszeresen ellenőrzött, naponta többször is. Kedvesen, de határozottan látott el hasznos információkkal, hogy mit kell csinálnom az optimális gyógyulásom érdekében. Pont nekem találták ki az ilyen orvost, aki nem nézi tudatlannak a betegét! Otthon még 2 hétig lábadoztam. Bármikor felhívhattam tanácsért.

Azóta, gyönyörűen behegedtek a varratok, már 2x-szer megjött a menstruációm, a szexuális életem visszatért és ugyanolyan jó érzés, mint a műtét előtt. És végre tudok a hátamon feküdni, mert kiderült az egyik mióma nyomott egy aortát, ami miatt kényelmetlenné vált a háton fekvés.

1 2 3

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook