Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Dr. Hercz Péter nőgyógyászról tapasztalatokat szeretnék!Valaki járt már nála? fórum

Dr. Hercz Péter nőgyógyászról tapasztalatokat szeretnék!Valaki járt már nála? (tudásbázis kérdés)


1 2
57. Lujza01 (válaszként erre: 56. - U.Anna)
okt. 5. 13:42

Kedves Anna!

Kérdezni szeretném, hogy megadnád -e az elérhetőséged kapcsolatfelvétel céljából?Előtte állok a miómákkal kapcsolatos döntésnek és kíváncsi lennék a véleményedre.

Köszönöm előre is!

56. U.Anna (válaszként erre: 53. - Garru)
okt. 1. 09:40

Szia Garru!


Remélem még aktuális a kérdésed. Igen, a professzor úr műt endoszkóposan, sőt tudomásom szerint Magyarországon ő műtött miómát először ilyen módon.Én is voltam nála, igaz már sok éve, és eltávolította a miómáimat endoszkópos (hiszteroszkópos)úton.Azóta született három gyermekem.

Keresd fel nyugodtan, segíteni fog Neked is!

55. Lujza01 (válaszként erre: 54. - Enikő4)
szept. 25. 16:29

Kedves Enikő4!

Örömmel olvastam a leveledet, én még előtte állok a babavállalásnak, illetve a miómával kapcsolatos döntésnek.

Meg szeretném kérdezni, hogy megadnád -e az elérhetőségedet kapcsolatfelvétel, vélemény kikérése céljából? Köszönöm előre is.

szept. 12. 17:43

Kedves Olvasók!

Szeretnék megosztani veletek egy történetet. 37 éves vagyok. 20 éves korom óta miómákkal szenvedek...volt laporoszkópiás,számtalan hiszteroszkópiás műtétem és egy vetélésem. Amikor eljutottam dr Hercz Péterhez,akkor már ugy voltam vele,h lesz,ami lesz...nincs veszteni valóm. Korábban azt mondták nem lehet gyerekem. 2014- ben a Doktor Úr megműtött. 2016-ban megszületett Gellért,a tergesség komplolikáció mentesen zajlott. És senki sem gondolta volna,h lesz folytatás.... de lett...2019-ben megszületett kislányom Fanni. Csajok fel a fejjel...nem elveszteni a reményt...én csak ajánlani tudom!!! Köszönöm,h hozzásegített,h anya lehessek!!

53. Garru
júl. 13. 07:43
A doktor úr műt endoszkóposan is, vagy csak hasmetszéssel?
52. silviasia29 (válaszként erre: 50. - Bflower)
ápr. 16. 15:11

Kedves Bflower és minden sorstárs!

Köszönöm a még műtét előtt állók nevében ezt a részletes leírást, magam sem tudtam volna jobban összefoglalni a műtét és felépülés menetét.

Körülbelül 2 hónapja műtöttek. Annyit fűznék még hozzá, hogy a Hercz Professzor Úr nagyon segítőkész, nagyon empatikus és a műtét után is bármikor fel lehet keresni, ha panasz esetleg kérdés van (mondjuk szerencsére panasz nem volt....kérdés annál több :-) )

Ezúton is szeretnék köszönetet mondani neki, hogy lehetőséget adott arra, hogy egy napon anya lehessek. Tyúktojás méretű miómát távolított el a méhem hátsó faláról, amely elhelyezkedése miatt nem engedte a petesejt megtapadását.

Igaz, sok időbe telt, míg megtaláltam a megfelelő orvost. Több orvos is el akarta távolítani a méhemet !!!!! 32 évesen..... gyermek nélkül !!!!!! Ezzel is szerettem volna kiegészíteni még a hozzászólásodat, hogy ne álljatok meg egy orvos véleményénél! Menjetek tovább és keressétek meg a megfelelő tudással rendelkező orvost, aki segíteni tud és akar! Mert ha elfogadom a kezelőorvosom véleményét, akihez egyébként kamasz korom óta jártam és feladom, akkor most itt állnék fiatal nőként a világban a lehetőség nélkül, hogy valaha egy csöpp lélek anyának szólítson....

Mindenkinek erőt és kitartást kívánok!


" Bizony megesnék e szép világon

Még több szomorú csúf dolog -

Ha nem volnának csupa türésből,

Egyszerüségből, hitből, hűségből

Alkotott - angyalasszonyok."


Lampérth Géza

51. Petra_88 (válaszként erre: 50. - Bflower)
ápr. 14. 14:49

Kedves Bflower! Nagyon nagyon köszönöm a részletes valaszod és a tanácsokat! :) a haloing már szerencsére eszembe jutott korábban, szóval azt beszereztem már :) sok-sok vízzel készülök akkor :)

Szerencsére én is tudok itthonról dolgozni majd, úgyhogy nagy kiesesem talán nem lesz a munkából! Kicsit meg is nyugodtam! Meg egyszer köszönöm :)

50. bflower (válaszként erre: 49. - Petra_88)
ápr. 11. 19:47

Szia! Nekem épp 6 hete volt a műtétem.

2011-ben volt már egy embolizációm. Akkor több miómám volt, kórosan erős havi vérzés miatt már el akarták távolítani a méhemet, akkor az orvosom azt mondta nem műthetőek a miómáim. Rátaláltam az embolizációra, gyorsan megcsinálták és akkor nagyon eredményes is volt. Utána viszonylag hamar teherbe is estem, 2014-ben született a kisfiam. A szoptatás befejezése után azonban kezdtek újra előjönni a régi tünetek. Az egyik miómám újra növekedni kezdett. Ekkor kezdtem kutakodni olyan miómaspecialista után aki a méhmegtartást helyezi előtérbe. Így találtam rá a Professzor úrra. Hamar le is egyeztettük a műtét időpontját. Kicsit aggódtunk milyen állapotban van a méhem az embolizáció után, mert általában az ilyen miómákat nehezebb eltávolítani. Szerencsére a műtét nagyon jól ment, alig volt vérzés. A hosszútávú hatásokról még nem tudok beszámolni :)

Magáról a műtétről: előző nap kellett befeküdni, déltől nem szabad enni, hashajtós béltisztítás következik (tehát első napra minimum 4l ásványvíz és sok WC papír kell). Éjféltől inni sem szabad. Az altatástól nagyon féltem, de az altató orvos nagyon kedves volt, viccelődtünk, majd arra ébredtem, hogy az ágyamban fekszem és a Professzor úr beszél hozzám. A műtét kb 1,5 órás volt. A műtéti heg mint császár esetén, kb 10-12 cm. Belső felszívódó varratok, így varratszedés nem volt. Másnap reggel próbáltam először a nővérkék segítségével felkelni, ez végül csak délután sikerült amikor az altató gyógyszerek kiürültek a szervezetemből. Enni csak a műtét után egy nappal szabad, akkor is leginkább kekszet. Ásványvíz minden napra legalább 3-4 l kell műtét után is. Érdemes fél literes kis üvegekben, hogy fekve is könnyen menjen az ivás. A katétert csak akkor veszik ki mikor már megy a sétálás. Gyakorlati tanács, hálóinget és pizsamát is érdemes vinni. Amíg katéter van hálóing utána pizsi. És nagy méretű betétet illetve kényelmes nagy fehérneműt. Szerdán feküdtem be, vasárnap jöhettem haza, utána még egy hét fekvés következett itthon. Majd pár hét kímélő életmód. Aki fizikai munkát végez számoljon 6 hét kieséssel. Irodai munkánál is legalább 4 hét. Én itthonról is tudok dolgozni (fekve, laptopon) így nekem csak 2 hét kiesés volt a munkából. A sebem gyorsan gyógyul. 3-4 naponta kötöttük át, 3-4 hétig csak lavórból mosakodtam.Így 6 héttel a műtét után már nem fáj semmi, a seb még varasodik. Remélem minden részletet leírtam :)

ápr. 9. 13:39

Sziasztok!


Műtöttek valakit mostanában, vagy lesz valakinek a közeljövőben? Engem (ha minden igaz) április 17-én műt a doktor úr. Köszönöm előre is a válaszokat :)

48. Gemmafortuna (válaszként erre: 47. - Silviasia29)
febr. 21. 21:13

Szia!


Köszönöm szépen.

47. silviasia29 (válaszként erre: 46. - Gemmafortuna)
febr. 19. 09:00
Szia. A műtét TB alapon van. A G1 intézet honlapján, meg tudod nézni a konzultációk árát [link] Attól függ,hogy csak megbeszélés van vagy egyéb vizsgálat is kell. Minden jót kívánok!
46. Gemmafortuna (válaszként erre: 38. - Kriszta0117)
febr. 17. 19:43

Sziasztok!


Akik már túl vannak a műtéten, azoktól kérdezném én is, hogy a műtét tb alapon volt? A G1 Intézetben mennyi a vizsgálat/konzultáció ára?

dec. 22. 07:03
Sziasztok! Van esetleg olyan köztetek akit úgy műtött a doktorúr, hogy korábban már átesett embolizáción is?
2018. szept. 26. 05:51

Kedves Andrea!

[link]


Itt találod a linket. A G1 Intézetben rendel a Professzor Úr hétfői napokon.

43. Andrea861031 (válaszként erre: 41. - Hannajo)
2018. szept. 20. 07:25
Szia!Hol tudom felkeresni a Dr.Úrat?
2018. szept. 20. 07:24
Sziasztok!Van itt mèg valaki a forumozok közül?Hol lehet felkeresni a Dr.Úrat?
2018. máj. 18. 15:49
Kedvesek, Prof Hercz Pétert tavaly ismertem meg a hozzászólásaitok által, amit nagyon köszönök, mert eljutottam egy olyan orvoshoz,aki teljesen új szemléletmóddal közelít a Női Méhhez, annak csodálatos rendszeréhez. Nekem sokatokkal ellentétben nincsenek horror történeteim, de pár orvost elfogyasztottam, mire eljutottam a dr Úrhoz. Történetem öt éve kezdődött, mikor egy rutin vizsgálat kimutatott egy 2 centis myomat, rá egy évre már 3.5 cm volt, de az akkori orvosom még mindig azt mondta, h nincs vele semmi tennivaló. A következő évben sokként ért a hír , h közel háromszorosára nőtt,elérte a 10 cm. Hormon gyógyszert ajánlott,nem fogadtam el, másik műteni akart , azt sem fogadtam el, igazából annyira ellene voltam minden beavatkozásnak, de főleg a műtét általinak, h bármit megtettem volna, h elkerüljem...míg már majdnem késő lett...A Professzorhoz tavaly mentem el először,kb egy órát voltam bent nála, tudtam , ha valaha elszánom magam a műtétre, csakis az Ő kezei alá fekszem. Türelmesen válaszolt minden kérdésemre, részletesen vázolva minden lehetséges végkimenetelt, de teljesen egyértelmű volt, h a Méhem megmentése az elsődleges cél. Még fél évig halasztottam, ez idő alatt is sokat nőttek a myomak, mikor újra elmentem a dr Úrhoz. Ekkor kitűztük a műtét időpontját, mire kb egy hónapot kellett várni. Műtét előtt egy nappal kellett befeküdni, a dr Úr akkor is közel egy órát szánt arra, h újra részletesen elmagyarázzon mindent, bevallom hősiesen, h rettegtem a beavatkozástól, annak ellenére, h Hercz dr biztosított róla, h mindent megtesz a Méhemért, de igazából akkor látja a helyzet súlyosságát, mikor felnyitnak...valójában nem tudhattam, h mire ébredek...Gyerekem még nincs, de ha már lenne akkor is ennyire ragaszkodnék hozzá, hiszen az egész Nőiségünk alapja a Méh energia terében zajlik, nem beszélve a hormon rendszer szabályozásáról... A műtét több, mint két órás volt, állítólag egy “tanulmány” voltam( ezt a másik orvos mondta ) összesen 14 db!!! Myomát távolított el a Méhemből, amiből a legnagyobb két férfi ökölnyi volt, kettő db egy ökölnyi, a többi dió és borsó nagyságúak . Még mindig sokkol a tény, h más orvos gondolkodás nélkül eltávolította volna a Méhemet . Az altatóorvos mesélte utána, h Ő még ilyent nem látott, de ilyen szép megoldást sem, ahogy ezt a dr Úr megoldotta. Óriási tisztelet és hála van bennem, és itt is köszönöm a Professzornak, h megmentette a Méhem, vele együtt a Nőiségem és esélyt adott annak, h Anya lehessek❤️
2018. máj. 11. 14:31
Üdvözlet Mindenkinek! Csatlakozni szeretnék az előttem szólókhoz. Én is csak csupa jókat tudok mondani a Professzor Úr munkájával és személyével kapcsolatban is. Nekem is méheltávolìtással akarta egy orvos megoldani a mióma eltávolítását. A Professzor Úr nagyon érthetően, részletesen elmagyarázott mindent ezzel kapcsolatban, és a legfontosabb hogy azt mondta megmenthető a méh a legtöbb esetben. Így is történt. Csak a miómák lettek eltávolítva. Hasi vágással történt a műtét, de egyáltalán nem járt nagy fájdalmakkal. Nagyon kedves, emberséges, maximálisan odafigyelt rám. Lehet tőle kérdezni is, nagyon készségesen segít. Nagyon hálás vagyok, és örülök hogy rátaláltam én is a Professzor Úrra.
2018. ápr. 19. 14:15

Kedves Olvasók!


Sokáig, 5 éven keresztül nem estem teherbe, nem tudtam mi az oka. Sajnos a vizsgálatok során kiderült, hogy több (4db), változó méretű mióma akadályozza a gyermekáldást. Kerestem egy orvost, aki azt mondta mióma mellett is teherbe eshetek, javasolta, hogy szedjem a Clostilbegyt tablettát. Nagy örömünkre teherbe is estem, azonban a terhességem nem fejlődött tovább. A sikertelen terhesség után a miómák mellett már nem sikerült ismét teherbe esnem, ezért az orvosom méhtükrözés javasolt, hogy megnézze el tudja-e távolítani a miómákat. Aggasztónak találta állapotomat, ezért nem távolította el őket, mert félt, hogy megsérül a méhem. Odáig súlyosbodott az állapotom, hogy a vérzéseim nagyon erősek lettek, kórházba kerültem, ahol vért is kellett kapnom. A kórházban azt mondták, hogy ennyi miómával el kellene távolítani a méhemet. Sokként ért az egész, hiszen még nem szültem, és minden vágyam egy baba.

Ekkor kerestem meg Prof. Dr Hercz Pétert, aki az mellett, hogy kiváló szakember, megmaradt embernek is! Ő átérezte lelkiállapotomat és készéggel segített nekem. Megműtött, a méhem megmaradt, és újabb esélyt kaptam a babavárásra.

Nagyon örülök, hogy olyan orvoshoz vezetett jó sorsom, aki tisztelettel van a szakmája és a betegek iránt. Minden nőtársamat arra bátorítok, hogy ne adja fel a reményt, a küzdelmet.

A kórház minden dolgozójától szeretetet és kedvességet kaptam, amit ezúton is köszönök. Professzor Úrnak pedig nagyon, de nagyon hálás vagyok!

2018. ápr. 18. 15:38
Sziasztok. Tudnátok abban segiteni hogy tb támogatott műtétre hol kell időpontot kérni ha azt szeretném hogy dr Hercz Péter műtsön meg? Vagy ez hogy működik? Kérem aki tud segítsen nagyon fontos lenne. Köszönöm
2018. ápr. 4. 14:31
Sziasztok! Hol kerjek idopontot a Prof.Dr Hercz Péter maganrendelesre? Csak a G1-ben lehet vagy mashol is rendel maganban ?
2018. márc. 2. 11:11

Sziasztok,

Ha olyan orvot kerestek, aki kiváló szakember és a beteget egyenrangú félként kezeli,válasszátok dr. Hercz Pétert. Minden kérdésre választ ad, nem sajnálja az időt, megnyugtató és türelmes. A kiemelkedő szakmai felkészültsége mellett olyan empátiával közelít a betegek felé, amivel erősíti a bizalmat és nagymértékben csökkenti az elkeseredettséget.


Szerepel a Szent-Györgyi Albert Orvosi Díj jelöltek között is, kérlek, szavazzatok rá:

[link]

2018. febr. 16. 17:13

Sziasztok kedves lányok asszonyok!

Friss tapasztalatokkal rendelkezem Prof.Dr Hercz Péterrel kapcsolatban

Ö volt harmadik orvos akivel a miómámmal kapcsolatban .konzultáltam javaslatom ne ragadjatok le egy orvosnál igenis a saját érdeketekben. keresetek tovább Nekem azt javasolták csak a méhemmel együtt tudják eltávolítani a miómám ebbe nem nyugodtam bele más lehetőségek után néztem a neten találtam a Professzor Urat. Decemberben a férjemmel voltam nála a rendelőjében ahol Ö volt aki a vizsgálatok után felvázolta a lehetőségeket és egyáltalán nem ragaszkodott a méh eltávolításához Február 8.ára előjegyeztek Tb támogatott műtétre a Péterffy kórházba 7.én kellett befeküdnöm reggel még átbeszéltük a lehetőségeket és legvégső esetnek mondta a chrobak műtétet, délig kaptam enni utána kis béllazító és vártam nem kis izgalommal a másnapot. .Reggel még bejött Ő is és az altató orvos is aki nagyon kedves volt a műtő ajtóig elkísért a férjem arra még emlékszem felrakták az ekg.-t és hajhálót mondták gondoljak valami szépre.A kórteremben ébredtem a műtét után bejött a Dr úr első kérdésem megmaradt e a méhem és IGEN és belül is minden csodálatos volt alig véreztem a műtét alatt pedig egy lényeges tényező,hogy inzulinos cukorbeteg vagyok A lényeg emberfőnyi miómát távolítottak el ami az egész kismedencém kitöltötte sajnálom ,hogy nem fényképezték le.Az egész 2.5 órás műtétem lefolyása felért még a Dr úrnak is egy tanulmánnyal A 4 napos kórházi tartózkodásom alatt bármikor felhívhattam szívesen beszélgetett velem és neki köszönhettem ,hogy NŐ maradtam 50 évesen is jelenleg probléma mentessen itthon lábadozok.

Hálás köszönet mindenért. Veronika

2017. okt. 18. 20:45

Kedves Nőtársaim!


20 évesen, amikor elmentem a vidéki nőgyógyászomhoz, megemlítette, hogy van egy kis méretű myomám a méhem hátsó falán. Megnyugtatott, hogy majdnem minden nőnek van, fiatal vagyok, szülés során el is múlhat, nem kell aggódni. Az élet úgy hozta, hogy nem mentem férjhez, nem is szültem gyermeket. 30 évesen rosszul lettem a munkahelyemet, kijött hozzám a mentő, és elmenetem egy alapos vizsgálatra, ahol a nőgyógyászom csak annyit mondott, hogy jó lenne mielőbb gyermeket szülni. Újabb 5 év telt el, amikor egy szimpla vérvétel kimutatta, hogy valami gond van, mert nagyon rossz a vérképem, szinte fele mennyiségű a vérem. Mivel bőséges volt a havi vérzésem, tudtam, hogy nőgyógyászati oka lehet. Amikor először elmentem már Budapesten a nőgyógyászatra, az volt az orvos első kijelentése, kérdése, hogy Ugye tudja, hogy Ön meddő, és sosem lehet gyermeke? Akkor hallottam először, hogy valami probléma van. Korábban nem mondták a nőgyógyászaim. Az orvos azt mondta, hogy el kell távolítani a méhemet. Nem tudom, hogy jutottam haza. A tumor marker és a CA125 nagyon magas értéket mutatott. Azt hittem, hogy rákos vagyok. Kielégítő választ nem kaptam. A barátnőm édesanyja ápolási igazgató volt egy jó nevű kórházba, ezért protekcióval azonnal ott voltam. Mély csalódás volt, hogy így is úgy beszéltek velem az orvosok, mint egy utolsó kutyával. Olyan módon, stílusban ecsetelték a jövőmet, hogy nem hittem el. Sírtam. Keresztyén emberként hittem a természetfelettiben, és tudtam, hogy Isten ígéretei igazak, ezért nem valósulhat meg az, amit az orvosok mondtak nekem. Amikor a főorvos úr meghallotta, hogy hogyan beszélnek velem, akkor átvett. Egy méhtükrözés kimutatta, hogy az kis myoma már női ökölnyi méretű lett, a méhfalon több myomagöb található és a bal petefészekben egy sűrű bennékű cysta van. Főorvos úr két sikeres műtéttel orvosolta a női ökölnyi myomát resectio myomae hysteroscopica beavatkozással. A myoma göböket és a petefészekben lévő cystákat nem tartotta szükségesnek eltávolítani. Mégis volt bennem egy nyugtalanság emiatt. Nem rohangáltam orvosokhoz, mert utánajártam korábban, hogy mindenki a méheltávolítást javasolta, nem csak a nőgyógyászok, hanem a hematológus és más utamba kerülő orvosok is. Ennek ellenére hittem, hogy nem fog végbemenni mindez. Egyik szombaton késztetést éreztem arra, hogy kutakodjak a neten, és eljutottam hirtelen professzor Dr. Hercz Péter oldalára, ahol azt a szót láttam a honlap főcímeként, hogy méhmentés. Azonnal írtam a professzor úrnak és nagy meglepetésemre két órán belül ott volt a válasz, vasárnap pedig visszajelzett, hogy hétfőn vár a G1 intézetbe. Hihetetlen volt a gyorsaság, és ráadásul azt írta, hogy csak nyugodjak meg. Csodálatos érzés volt ez a gyorsaság és ez az egy bátorító szó. Sosem, még egyszer leírom, sosem kaptam ilyen átfogó, egyszerű, világos magyarázatot mindenre, és ilyen mértékű emberséget egy orvostól, pedig már több műtéten estem át. Olyan volt a professzor úrral együtt dolgozni, mintha nem csak az egészségem hanem a lelki traumák is gyógyuláson mentek volna keresztül. Több hónapja már, hogy túl vagyok a műtéten. Nem volt könnyű döntést hozni, hiszen a műtét mindig kockázatos, de tudtam, hogy jó kezekbe kerültem. Tudtam, hogy Isten vezetése volt az, hogy professzor urat megtaláltam. Nem lehetett tudni a műtét hosszát, a sikerességét, azt, hogy mennyi lesz a vérveszteség, és kell-e kapjak vért, de azt tudtam, hogy nekem gyógyulásra van szükségem. Tudtam hogy nekem a méhemre szükségem van, akár lesz gyermekem akár nem. Isten megmutatta az Ő hűségét, és nagyon boldog voltam a műtét sikerének. A professzor ur elmondása szerint -e műtét ha lehet ilyet mondani, nagyon szép volt. Komplikáció mentes, gyors, nem véreztem. Másfél óra múlva már az ágyamban pihentem. Eltávolított egy 22 mmes, 20 mmes és egy 37 mmes myomagöböt. A bal petefészekből eltávolított 28 és 37 mmes sűrű bennékű cystát. Minden nőtársamat bátorítok, hogy ne adja fel. Minden lehetséges annak, aki hisz. A kórház minden dolgozójától szeretet, bátorítást kaptam, amit köszönök. Professzor úrnak pedig nagyon hálás vagyok! Sok embernek adta vissza a reményt, sok gyermek azért születhetett meg, mert Ön bátran állt a betegihez, sok jutalma lesz ezért a mennybe. Minden ellenszéllel szemben kívánok Önnek további sikereket. Vannak olyan jutalmak, amik nem nyilvánvalóak, de Isten mindent lát. Nekem Ön az ÉV ORVOSA! Köszönettel: Rita

2017. okt. 9. 16:05

Van remény!

Több mint 7 éve tudok a miómámról. Pontosan az óta, amióta megtudtam, hogy várandós vagyok. Akkor 4 cm átmérőjű göböt mértek. Minden probléma nélkül megszültem a fiamat. Az orvosom azzal nyugtatott, hogy a szülés után vissza fog fejlődni.

Az évek során mindent kipróbáltam. Szedtem tablettát, ittam gyógyteát, kenegettem…, de a miómám csak nőt.

Igazából egészen az utóbbi időkig semmi panaszom nem volt. Nem görcsöltem, nem véreztem, csak növesztettem a külső fali miómámat, olyan nagyra, hogy már a hasamon látszott. Amikor többet ettem a kelleténél, már fájt a hasam. Külső érintésre, gyenge ütésre felszisszentem.

Tudtam nem úszom meg a műtétet, de a méhemhez ragaszkodtam.

Sok orvosnál megfordultam, és a 10-ből 9-nek az első kérdése az volt: Hány éves, és akar e még gyereket? - Miért, kérdeztem, ha nem szeretnék gyereket, akkor nincs már szükségem a méhemre?

Sok külföldi cikket elolvastam és nem tudtam belenyugodni, hogy Magyarországon, ahol nagyszerű orvosok vannak, nincs köztük olyan, aki azt mondja, hogy egy nő számára igenis fontos a méhe, és mindent megtesz annak érdekébe, hogy megmentse.

Nem szoktam az internetet orvosok keresésére használni, mindig ismerősök által javasolt orvosokhoz mentem. Most az egyszer kivételt tettem. Így találtam rá erre a fórumra, ahol méhmegtartó mióma műtétekről számoltak be, amelyeket prof. dr. Hercz Péter végez a Péterfy utcai kórházban.

Rövid időn belül fogadott.

Már az első pillanatban nagyon rokonszenves, kedves volt. Megnyugtató hatással volt rám. Ilyet még orvosnál nem éreztem. A vizsgálat végén azt mondta: Meg tudom műteni önt úgy, hogy megmarad a méhe. Természetesen nem ígért semmit 100%-ra, de ez volt az a mondat, amíg élek nem fogom elfelejteni. Mindenről részletes tájékoztatást kaptam. Kimentem a rendelőből, és azt mondtam a férjemnek, hogy végre egy orvos, akiből sugárzik a tisztelet, a nyugalom, az alázat, és mindez nem a pénz hatására.

Nem sokkal később, megbeszéltünk egy műtéti időpontot.

Ami még nagyon megnyugtató volt számomra, hogy bármikor hívhattam, ha kérdésem volt, mindig felvette a telefont, vagy visszahívott.

Azt kell, hogy mondjam, annak ellenére hogy, mennyi negatívumot lehet olvasni a magyar egészségügyről, a Péterfy utcai kórház nőgyógyászati osztály dolgozóiről csak jókat tudok mondani. Mosolygós, vidám, kedves orvosok és nővérek, a műtőssegédtől a gyógytornászig, mind a gyógyulásomat segítették. Szakszerű ellátásban volt részem. Mindenkinek köszönöm!

A műtét sikerült, pedig a mérete, még az orvosokat is meglepte!

A Professzor Úr műtét után minden nap bejött hozzám, nagyon figyelmes és kedves volt. Biztonságban éreztem magam.

Azt hiszem, nagyon szavakba önteni nem lehet, amit egy nő ilyenkor érez.

Mindvégig tudtam, hogy jó kezekben voltam, vagyok.

2017. szept. 27. 11:39

Sziasztok!


Nyár elején egy rutin vizsgálaton derült,ki,hogy egy mióma van a méhemben. Ami nagyon megijesztett,főleg úgy,hogy az orvos aki vizsgált közölte velem,hogy nagy valószínűséggel a méhemet is el kell távolítani. Ez több dolog miatt zavart nagyon,elsősorban azért,mert hogy mondhat ilyet (nyilván nem tudni mi adódik a műtét közben,de fájt,hogy ezzel indított),a másik az,hogy 33 éves vagyok,még nincs gyermekem,és 8 éve próbálkozunk sikertelenül. Ekkor döntöttem úgy,hogy keresek egy olyan orvost akiben teljesen megbízom. Így találtam rá Prof. Dr. Hercz Péterre. Pár nap múlva kértem is időpontot a magánrendelésére a G1 Intézetbe,egy hétre rá kaptam is. Az első találkozó alkalmával,minden papíromat átnézte az elmúlt 8 évről is,átfogóan beszéltünk az összes problémáról ami engem érint. Körültekintően elmondott mindent magáról a miómáról,és a műtétről is. Érthetően és alaposan felvilágosított. Nagyjából 45 percet voltam benn nála és biztos voltam benne távozáskor,hogy Ő lesz az akire bátran rábízom magam. Egy hétre rá,már meg is volt az időpontom a műtétre. Mivel vidékről voltam nála,így volt arra is lehetőségem,hogy minden vizsgálatot ami kell a műtét előtt a városomban is elintézhetem,így nem kellet azmiatt még egyszer mennem. A szerdai nap kellet a kórházba befeküdnöm. A Péterfy Sándor utcai kórházba. Ott egyből reggel találkoztam a Professzor Úrral,ahol mindent újra alaposan átbeszéltünk. Nagyon jól esett,hogy amikor már pityeregtem a sok infó,és az izgalom miatt,kedvesen megnyugtatott. Tényleg egy csupa szív orvos. Csütörtök délelőtt megvolt a műtét,ami előtt még reggel bejött hozzám. A műtét sikeres volt. Egyből a műtét után,majd délután még egyszer bejött a Professzor Úr és mindent elmondott. A legfontosabb az volt,hogy közölte,hogy a méhem egészséges és minden rendben ment a műtét közben. A műtét nagyjából másfél óra volt,és bikinivonalban vágtak. A műtét napja nehéz volt,megviselt az altatás,és az,hogy korlátozva vagyok a mozgásomban,másrészről viszont nagyon boldog voltam. A nővérkék nagyon aranyosak és segítőkészek,de tényleg,éreztem,hogy jó kezekben vagyok. Péntek reggel már fel is álltam,nyilván nem szaladtam,de lassacskán megindult a felépülés folyamata. Reggel a Professzor Úr is meglátogatott,a lelkemre kötötte,hogy esti lázmérés után hívjam. Így is tettem. Szombaton este is,és vasárnap reggel is,mielőtt elhagytam a kórházat. Alaposan tájékoztatott,hogy hogyan táplálkozzak,hogyan lássam el a sebemet és mi az amire figyelnem kell a jövőben. Következő hét szerdán volt varrat szedés,a kórházban. Ennek 2 hete. Majd 4 hét múlva kontrollra megyek újból,akkor ismét a G1 Intézetbe.

Mindenkinek tiszta szívből ajánlom,hogy keresse meg a Professzor Urat,ha bármiféle aggodalma van. Benne tényleg meglehet bízni. Nekem nagyon jól esett,hogy a privát idejében is nyugodtan hívhatom,bármikor,bármi kérdésem van. Úgy éreztem,hogy nem csak egy test vagyok a műtőasztalról,hanem egy érző ember,és Ő nem csak orvos,hanem egy nagybetűs EMBER,aki törődik a betege valós állapotával is. Köszönöm neki,és ma sem döntenék másképp.

2017. szept. 26. 16:20

Kedves Platan 72 és kata09!


Azt hiszem eléggé avatott vagyok a témában, engem 1 éve műtött a Doktor Úr, és egy 28*26*9 cm-es, 5 kg-os miómagöböt távolított el a méhemről---sikerrel :)


Nekem van egy barátnőm, akit szintén a Doktor Úr műtött, Ő vidékről járt fel, és ne ijedj meg, a Doktor Úr a Péterfy Sándor Utcai Klinikán műt, tehát teljesen TB támogatott!


A műtétnek pedig NINCS semmilyen költsége, a Doktor Úr egyáltalán nem pénzéhes, sőt, ellenkezőleg. Abszolút elhivatott!


Az időpont-egyeztetéssel kapcsolatban nekem az a tapasztalatom, hogy 1, max 2 hét.

A műtéti előjegyzés nálam nagyjából 4 hét volt, de ennyi kell is, mivel van pár vizsgálat amit előtte el kell végezni.


Az én miómám méretét nézve pedig szerintem Számára nincs lehetetlen...mivel az enyém extrém méretű volt, engem a hasam teljes hosszában vágtak, de büszkén viselem a hegeket!

Úgy tudom, laparoszkópiával, illetve nagyobb méretű mióma esetén bikinivonalból történik a műtét, de hát ez a Doktor Úr kompetenciája megmondani...:)


Nekem a műtéti lábadozásom extra gyors volt, ebben nyilván közrejátszott, hogy a sok éve húzódó mióma-gondom megoldódott, és hát...csodaszépen...no de tényleg. Én hétfőn feküdtem be a kórházba, kedden műtöttek, a vasárnapi húslevest már a saját ágyamból ettem.

A Doktor Úr pontosan ellátott minden tanáccsal, hogy mikor mit ehetek és tehetek, ezzel is támogatva a gyors gyógyulást.

Ha jól emlékszem, kb 4 héttel műtét után kifejezetten javasolta a mogyorós csoki beiktatását is! :) :) :) :) :) Meg a fagyiét is! :) :) :)

A varratszedés műtét után azt hiszem 10-12 nappal történt, erre már nem emlékszem tisztán, de a sebem nagyon rendben volt, gyorsan gyógyult az is.


Szóval keressétek, menjetek, és gyógyuljatok!

A G1 Intézetet hívjátok, ott tudtok időpontot kérni! Remélem minden kérdésetekre kaptatok választ, tényleg keressétek a Professzor Urat, ne féljetek elmenni. Engem több tucat orvos látott, az összes lekezelően bánt velem, és az összes ki akarta venni a méhemet, mondván, hogy menthetetlen.


A Doktor Úr ezzel szemben egy emberséges orvos, olyan, aki alázattal "van" a szakmája és az emberek iránt. Amikor először voltam Nála, egy perc után megnyugodtam és tudtam, hogy most már jó kezekben vagyok.


Két hét múlva lesz 1 éves kontrollom, szóval szorítsatok!


Üdv Mindenkinek,Pacsirtalány

30. kata09
2017. júl. 31. 18:56

Sziasztok sorstársak!

SOK FÉLE INFORMACIÓT OLVASTAM ITT.

NEM gyakori a hozzászólások de annál tartalmasabbak es sok esetben sikeresek es elegedettek az itt megosztott történetek.


2010tol vannak hozzaszolasok,azota 7 ev telt el.

Milyen tapasztalataitotok van napjainkba??

Nagy sikere tett szert ez a profeszor,mennyi ido utan lehet a profhoz idopontot kapni es a mutet kb mikor tudja beutemezni?

Milyen nagysagu es milyen elhelyezkedesu miomakad es milyen muteti eljarassal tortenik a mutet?

A mutet utani labadozasrol is irnatok rovide?


ELORE IS KOSZONOM!!!

Kellemes estet.

2017. jún. 7. 19:43
Sziasztok! Szép estét kívánok mindenkinek!Szeretném megkérdezni,hogy a fórumozók között van-e olyan,aki más megyéből ment fel Budapestre, hogy a mióma műtétet Dr. Hercz Péterrel végeztesse el illetve a másik kérdésem az lenne , hogy tudtok-e nekem arról tájékoztatást adni, hogy egy ilyen műtétnek milyen anyagi költsége van, mert megtekintette a G1 intézet honlapját , de ott egy ilyen műtétre kb. 500-800 ezret ír! előre is köszönöm a válaszokat!:):)
2017. máj. 30. 13:55

Szeretném tapasztalataimat megosztani azon női sorstársaimmal, akik hasonló problémával küzdenek, mint amivel és is hosszú éveken át küzdöttem.

Nyolc éve folyamatosan növekedett mióma a méhemben, és miután komolyabb problémát nem okozott, úgy döntöttem az orvosommal történt konzultáció alapján, hogy nem megyek műtétre. Sajnos eljött az az időpont, amikor már a mérete olyan mértékű volt, – kb. férfiököl nagyságú – hogy az orvos mindenképp műtét javasolt. Ekkor kezdtem el igazán gondolkodni azon, hogy mi lenne a helyes döntés. Az orvos tájékoztatott arról, hogy a műtét a méh eltávolításával jár.

Azt gondoltam és sokat olvastam utána, hogy nem feltétlenül ez az egyetlen megoldás arra, hogy ezt a jóindulatú elváltozást eltávolítsák a testemből.

Kedves barátnőm addig keresgélt az interneten, amíg nem talált olyan orvost, aki más szemlélettel és hozzáállással fordul a betegek felé és lát arra lehetőséget, hogy a méh megtartásával végezze el a műtétet. Bizony nem könnyű megtalálni azokat az orvosokat, akik ezzel a gondolkodással állnak hozzá a mióma műtétekhez.

Így kerültem kapcsolatba Prof. Dr. Hercz Péterrel.

Már az első találkozásunk alakalmával megszavaztam a bizalmat Professzor Úrnak. Részletesen tájékoztatott a leleteim alapján azokról a lehetőségekről, amelyek a műtéttel kapcsolatosak. Természetesen nem tudta azt garantálni, hogy biztosan meg fog maradni a méhem, de a beszélgetés során egyértelművé vált számomra az, hogy Ő arra törekszik, hogy a legjobban sikerüljön a műtét beleértve a méhem megtartását is. Számomra nagyon fontos, hogy egy orvos ne csak a testemmel foglalkozzon, hanem amennyire lehetséges a lelkemre is figyeljen. Már az első alkalommal azt tapasztaltam, hogy a Professzor Úr egy szív-ember, aki a betegének a lelkére is figyel. A találkozást követően másnap felhívtam és kértem, hogy egyeztessük a műtét időpontját.

Egy hónapon belül meg is volt az időpont. A Péterfy Sándor utcai kórházban került sor a műtétre. Természetesen féltem a műtéttől, de Hercz Professzor figyelmessége és pozitív hozzáállása átsegített azon a traumán, amely ilyenkor éri a beteget. A kórházban elhivatott nővéreket ismertem meg. Amennyire csak lehetett elviselhetővé tették a kórházi tartózkodást. 5 napot töltöttem a műtéti nappal együtt az osztályon. Professzor Úr minden nap bejött hozzám, figyelte az állapotomat, érdeklődött a hogylétem felől. A nővérek egytől egyig kedvesek és segítőkészek voltak. Nem akartam elhinni, hogy ilyen létezik hallván a magyarországi egészségügyi viszonyokat. Számomra ez nagyon pozitív tapasztalat volt.

A műtét sikerült, a méhem megmaradt. Először fel sem fogtam, hogy sikerült a miómát úgy eltávolítani, hogy nem kellett a méhemtől megválnom. Minden nap hálát adok azért, hogy megismerhettem Hercz Professzor Urat.

Szeretnék minden olyan hölgynek üzenni bejegyzésemmel, aki hasonló helyzetben van, hogy ha fél is a műtéttől - ami természetes dolog – találja meg azt a szakembert, akiben megbízik. Az már nagyon sokat tud segíteni a döntésben, hogy bizalommal tud lenni orvosa iránt és rá tudja bízni a legféltettebb kincsét az egészségét és az életét.

1 2

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2019, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook