Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Dr. Hercz Péter nőgyógyászról tapasztalatokat szeretnék!Valaki járt már nála? fórum

Dr. Hercz Péter nőgyógyászról tapasztalatokat szeretnék!Valaki járt már nála? (tudásbázis kérdés)


1 2 3
máj. 12. 21:06
Sziasztok! 2013-ban méhen belüli miómám volt, 2023-ban egy hatalmas polyp volt a méhemben. Professzor Úrnak köszönhetően még mindig megvan a méhem épségben. Kétszer is megmentette. Nagyon hálás vagyok érte, a szaktudása, az embersége végtelen. Akinek bármi ilyen irányú problémája van, csak hozzá forduljon, biztos a siker.
febr. 13. 17:51
Sziasztok!Férjemmel már gyerek vállalás előtt voltunk viszont kiderült, hogy miómám van, amivel több helyen voltam korábban, mindenki azt mondta szüljek és majd elmúlik,de sehogy sem sikerült teherbe esni és nem hagyott nyugodni több órás keresés után találtam rá a Doktor Úr honlapjára és aránylag gyorsan eljutottam vizsgálatra ahol mindent átbeszéltünk és rövid időn belül kaptam is időpontot a műtétre és sikerült teljes mértékben kivenni a miómát! Doktor Úr mondta esélyem se lett volna teherbe esni férfi ököl nagyságú volt és hál istennek a méhemet se kellett kivenni! 2 nap múlva is bejött megnézni, hogy vagyok! A műtétem igaz 2016-ban volt,de idén januárban megszületett a kislányom, aki a Doktor Úr segítsége nélkül nem lehetne itt! Mind emberileg, mind szakmailag én ajánlani tudom mindenkinek!
febr. 12. 13:37

Sziasztok! Leírnám én is a tapasztalatom, hátha segítek.Megszületett a döntés, babát szeretnénk. Nem jött össze 1.5 évig. Rengeteg orvost végigjártam, kiderült hogy van miómám de általában az volt a válasz, hogy ha teherbe esek akkor nem lesz probléma/vagy láttam a tanácstalanságot, hogy ha műtét akkor a méhemet lehet hogy nem tudják megmenteni... 30 évesen.

Végül megtaláltam a Professzor Úrat, akinek életünk végéig hálásak leszünk!!

Elmentem hozzá a G1 intézetbe, ahol első alkalommal megmondta, hogy meg kell műteni, mert így, ekkora miómák mellett nem maradok terhes. Határozottságának-és hatalmas szaktudásának köszönhetően, ami árad belőle, egyből tudtam, hogy benne teljesen megbízok.

A covid közepén ahol leállították a nőgyógyászati műtéteket is mindent megtett, hogy minél előbb megműtsön.Hihetetlen emberséges - és segítőkész, még csak hasonló orvossal sem találkozik az ember...

A Péterfy kórházban volt a műtét, a miómákat eltávolította, a méhemet megtartotta.

Elmondta, hogy 6 hónap védekezés után ismét próbálkozhatunk.

Így is történt, a 6.hónapban kismama lettem☺️A baba a pocakomban, a 38.hétben járok, minden a legnagyobb rendben van.

Ez a Professzor Úr nélkül lehet, hogy soha nem sikerült volna!

Akinek ilyen jellegű problémái vannak, csak őt ajánlom.

Mi örökké hálásak leszünk neki!!!

69. f6bd8e4bf4 (válaszként erre: 67. - H.Ildikó)
2022. jún. 27. 00:06

Szia Ildikó! Nagyon hasznos volt számomra, amit leírtál, részben merr friss info.

Tudnál segíteni néhány kérdésben?

Ugye jól gondolom, hogy nem a G1-ben magánrendelésen kerested fel a Dr.urat, hanem a Péterfy ambuláns rendelésén? Kell beutaló vagy elég időpontot foglalni?

68. Balogh Elvira (válaszként erre: 66. - Balogh Elvira)
2022. febr. 3. 19:26
A mütétem időpontja. 2022.január13án történt most már 3hétel később már nagyon jól vagyok .Köszönöm professzor Úr!
2022. jan. 31. 13:25

Sziasztok! Két hete kedden estem át mióma eltávolító műtéten, Hercz professzor úr operált a Péterfy Kórházban. Talán én is segíthetek másoknak, ha megosztom a tapasztalataimat.

Augusztus elején teljesen véletlenül derült ki, hogy egy viszonylag nagy mióma van a méhemben. Zalaegerszegi vagyok, 39 éves, gyermekem még nincs. Itt azt mondta az orvos, a méhemmel együtt kellene kivenni, mert a műtét során olyan vérzés indulhat, amit másképp nem lehet megállítani. Főorvosi prezentáción kellett részt vennem, szerinte azért van esély csak a miómát eltávolítani. Teljesen elbizonytalanodtam, úgy éreztem nem tudok megbízni bennük, hogy a műtét során mindent megtesznek a méhem megtartásáért. Rengeteget keresgéltem a neten, mire rátaláltam Prof.Dr. Hercz Péter honlapjára. Azonnal időpontot foglaltam, egy hét múlva már utaztam fel hozzá Budapestre. Az első perctől azt éreztem, hogy jó helyen vagyok. Kedves volt, udvarias, részletesen elmondott mindent és magabiztosan mondta, hogy ki tudja venni a miómát. A mérete és az elhelyezkedése miatt hasi műtéttel. 3 hónapot kellett várnom a műtétre, ezalatt bármikor kereshettem, válaszolt a kérdéseimre, segített a közben felmerült problémák megoldásában. Közvetlenül a műtét előtt még beszéltünk, minden úgy történt, ahogy előzetesen elmondta (pl.: vizsgálat, katéter felhelyezése már csak altatás után volt). A műtét jól sikerült, kb. 1 és negyed óráig tartott, alma nagyságú volt a mióma, Professzor úr szerint elég szokatlan módon helyezkedett el. Közvetlenül utána csak arra emlékszem, hogy Professzor úr azt mondta, sikerült, megmaradt a méhem. Fájdalmam nem volt, legalábbis nem emlékszem rá. Másnap délelőtt gyógytornász segített először felkelni, sétálni, nekem először csak pár lépés ment. Ebéd után a nővérrel viszont már a folyosóra is ki tudtam menni. A katétert csak akkor vették ki, amikor önállóan fel tudtam kelni és kimenni a mosdóba. A nővérek mindenben segítettek, rendszeresen benéztek a szobába. Folyamatos orvosi felügyelet volt, érdeklődtek, odafigyeltek rám. Professzor úrral minden nap beszéltem, figyelemmel kísérte az állapotomat, tanácsokkal, információkkal látott el. A legfontosabb, hogy a méhem megmaradt, terhességre is alkalmas.Teljesen jól vagyok, fájdalmam nincs, a seb szépen gyógyul. Felszívódó varratokkal, bőr alatt varrta, csak egy kb 15 centis vonal látszódik. Sok pihenés, kis séták, ahogy megbeszéltük. Egyre könnyebb a mozgás.

Professzor úr szakértelme, udvariassága, hozzáállása példaértékű! A műtét előtt egyetlen alkalommal találkoztunk, mégis teljes bizalommal tudtam lenni felé, biztonságban éreztem magam, fel sem merült bennem, hogy esetleg a műtét másként is alakulhat. De köszönettel tartozom a Péterfy Kórházban az ellátásomban közreműködő orvosoknak, nővéreknek is! Éppen a bent tartózkodásom alatt lehetett hallani a médiában a távozó orvosok miatti problémákról, amiből én betegként semmit sem érzékeltem!

Ahogy az én példám is mutatja, érdemes türelmesen, kitartóan megkeresni a megfelelő orvost, utánajárni a lehetőségeknek, bármilyen nehéz is egy ilyen helyzet! Nem szabad belenyugodni egy orvos véleményébe, főleg ha az rögtön egy szerv eltávolításában látja a megoldást. Érdemes harcolni! Köszönet a Professzor Úrnak és csapatának!

2022. jan. 26. 17:49
Kedves mindenki a legeslegjobb orvos itt Magyarországon mert ő az az orvos aki veled együtt érez sajnál megnyugtat erőtt add.Keresétek bátran ha méhetekről van szó akkor csak őtt keresétek.
2022. jan. 26. 17:37
Szeretném elmondani nektek hogy a doktor úr most végzet el rajtam mióma műtétet.6dbférfi ökölnyi mióma távolítottak úgy hogy a méhemet megtuták menteni,és az előzménye az volt más orvos simán kivetete volna a méhemet nyilván erre már nem lesz szükségem mert nyilván már nem akarok többet szülni. A doktor Úrat sokáig kerestem mire rá találtam. Nagyon boldog vagyok ő mütöt meg engem mert nála jobb emberséges segítőkész tele szeretettel végig érdeklődött hogy létemről a kórházban többször meglátogatot megnyugtatott és nagyon hálás vagyok neki még élek mindig imában foglalom a nevét. Köszönöm a doktor Úrnak és mütös csapatának a sikeres mütètet .Mindenkinek bátran ajánlom nagyon kedves ember.
64. vdorothy (válaszként erre: 63. - 14b575f092)
2020. ápr. 17. 08:43

Szia!


Azóta megvolt a műtéted? Hogy vagy, hogy sikerült? Mik a benyomások, tapasztalatok? Szívesen venném, vennénk, ha megosztanád. Köszönöm :)

2020. febr. 19. 18:17

Sziasztok!

Én azt szeretném kérdezni, hogy oké, hogy Tb alapon műt, de csak adtatok neki műtét után valamennyit. Segítsetek légyszí! Nem akarok kényelmetlen helyzetbe kerülni.

62. Gemmafortuna (válaszként erre: 61. - U.Anna)
2019. nov. 11. 12:33

Szia!


Köszönöm válaszodat. Mindenképp felkeresem majd a professzor urat.

61. U.Anna (válaszként erre: 60. - Gemmafortuna)
2019. nov. 6. 11:22

Szia!

Szerintem vizsgálatra a G1 Intézetbe tudsz menni, a műtéteket végzi a Péterffy Sándor utcai Kórházban, professzor úr honlapjáról másoltam ide:


Rendelés:


G1 Intézet


1036 Budapest, Lajos u. 74-76., I. emelet.


A vizsgálatok díjait a g1intezet.hu-n találod meg "Árjegyzék" címszó alatt.


Egyébként minden információt megtalálsz a mioma-menstruacio.hu weboldalon.(Dr.Hercz Péter professzor úr honlapján).


Szerintem beszélj bátran professzor úrral, ő mindent pontosan el fog mondani.


Remélem tudtam segíteni.


Üd.: U.Anna

2019. nov. 4. 17:33

Sziasztok!


Mivel látom, hogy vannak friss hozzászólások, ezért megkérdezem, hogy első vizsgálatra magánba mentetek a professzor úrhoz vagy egyből a kórházba (Péterffyben dolgozik, ha jól emlékszem)? Ha magánrendelésre, mennyibe kerül a kivizsgálás?

59. U.Anna (válaszként erre: 57. - Lujza01)
2019. nov. 4. 14:54

Kedves Lujza!

Az email címem utczasanna@gmail.com. Szívesen válaszolok a kérdéseidre.


Üdv.: U.Anna

58. Yorkik
2019. nov. 1. 09:01

Kedves nő Társaim. Leirnám a történetem hogy például szolgáljon mind azoknak akik miómával szenvednek vagy babára várnak. 2010 ben kezdődött a gondom mikor elmentem egy dokihoz hogy 1,5 év alatt nem lettem terhes, vizsgáljon ki. Ő még állapította hogy van egy 10 cm es Mióma göböm. Szerinte ezzel nem fogok tudni teherbe esni. És a páromnak is kevés volt 2x i leadására a sperma száma. Lemondtam a babáról, majd 3 nap múlva nem jött meg. 9 hónapra rá megszületett a nagyobbik fiam egésségesen császárral. Majd ezek után 4 évre rá a kisebbik szinte azonnal a próbálkozás után, szintén császárral. Egyiknél sem vették ki. Gondoltam ki kéne hisz nem oda való, de mindenképp ragaszkodtam a méhemhez hiszen sok hátulütője van a kipakolás nak mégha a dokik nem is mondják,és csak 37 vagyok. Januárban egy neves doki 8x5 cm mért az ultrahanggal. Mivel zavart a hasam mérete kerestem egy laparoszkoppal is foglalkozó dokit aki tb sen műt. Így bukkantam Hercz professzora aki egy tünemény. Pozitív, őszinte,megnyugtató volt a közelébe lenni. Rögtön kiirta

a műtétet és mondta ez csak hasi műtéttel lehet megoldani mert akkora. Csalódott volta,de bíztam a szakértelmébe. 3 hét múlva felnyitott és egy 20 cm es miómát úgy vett ki hogy a császáraim nyomán vágott és úgy összevart hogy egy következő babát is kitudnék hordani. Minden rendben odabent.a seb nyönyörű. Újra normális a mensim és a peteérésem. 1 hónappal a műtét után mindent csinálok mint azelött. Hálás vágyok és sajnálom hogy olyan sok nő beadja a derekát és elhiszi a dokinknak hogy másképp nem megy a szenvedésének a megszüntetése csak kipakolással mindössze mondjuk 4 cm és mióma miatt. A helyzet az hogy ez sajnos protokoll szerint csinálják a dokik. Egyszerübb egy méh eltávolítás mondván úgy már nem lehet gond vele,mint hogy kicsit hosszabb műtéttel vissza adják az élet minőségét a nőknek úgy mint ez a drága ember nekem. Megfiatalodott a testem lelkem. Gyönyörű lett a hajam, körmöm, bőröm újra. Kérek minden nőt keresse meg. A megfelelő orvost aki meggyógyithatja. Hallgasson a megérzésére ha úgy érzi lehet ezt máshogy is. És a leg fontosabb hogy járjon utána mivel jár ha el veszíti a méhét azon a pozitiv tulajdonságon kívül hogy nem fog többet menstuálni. Sok sikert és ne adjátok fel ahogy Hercz doki sem tette,pedig rezgett a léc.

57. Lujza01 (válaszként erre: 56. - U.Anna)
2019. okt. 5. 13:42

Kedves Anna!

Kérdezni szeretném, hogy megadnád -e az elérhetőséged kapcsolatfelvétel céljából?Előtte állok a miómákkal kapcsolatos döntésnek és kíváncsi lennék a véleményedre.

Köszönöm előre is!

56. U.Anna (válaszként erre: 53. - Garru)
2019. okt. 1. 09:40

Szia Garru!


Remélem még aktuális a kérdésed. Igen, a professzor úr műt endoszkóposan, sőt tudomásom szerint Magyarországon ő műtött miómát először ilyen módon.Én is voltam nála, igaz már sok éve, és eltávolította a miómáimat endoszkópos (hiszteroszkópos)úton.Azóta született három gyermekem.

Keresd fel nyugodtan, segíteni fog Neked is!

55. Lujza01 (válaszként erre: 54. - Enikő4)
2019. szept. 25. 16:29

Kedves Enikő4!

Örömmel olvastam a leveledet, én még előtte állok a babavállalásnak, illetve a miómával kapcsolatos döntésnek.

Meg szeretném kérdezni, hogy megadnád -e az elérhetőségedet kapcsolatfelvétel, vélemény kikérése céljából? Köszönöm előre is.

2019. szept. 12. 17:43

Kedves Olvasók!

Szeretnék megosztani veletek egy történetet. 37 éves vagyok. 20 éves korom óta miómákkal szenvedek...volt laporoszkópiás,számtalan hiszteroszkópiás műtétem és egy vetélésem. Amikor eljutottam dr Hercz Péterhez,akkor már ugy voltam vele,h lesz,ami lesz...nincs veszteni valóm. Korábban azt mondták nem lehet gyerekem. 2014- ben a Doktor Úr megműtött. 2016-ban megszületett Gellért,a tergesség komplolikáció mentesen zajlott. És senki sem gondolta volna,h lesz folytatás.... de lett...2019-ben megszületett kislányom Fanni. Csajok fel a fejjel...nem elveszteni a reményt...én csak ajánlani tudom!!! Köszönöm,h hozzásegített,h anya lehessek!!

53. Garru
2019. júl. 13. 07:43
A doktor úr műt endoszkóposan is, vagy csak hasmetszéssel?
52. silviasia29 (válaszként erre: 50. - Bflower)
2019. ápr. 16. 15:11

Kedves Bflower és minden sorstárs!

Köszönöm a még műtét előtt állók nevében ezt a részletes leírást, magam sem tudtam volna jobban összefoglalni a műtét és felépülés menetét.

Körülbelül 2 hónapja műtöttek. Annyit fűznék még hozzá, hogy a Hercz Professzor Úr nagyon segítőkész, nagyon empatikus és a műtét után is bármikor fel lehet keresni, ha panasz esetleg kérdés van (mondjuk szerencsére panasz nem volt....kérdés annál több :-) )

Ezúton is szeretnék köszönetet mondani neki, hogy lehetőséget adott arra, hogy egy napon anya lehessek. Tyúktojás méretű miómát távolított el a méhem hátsó faláról, amely elhelyezkedése miatt nem engedte a petesejt megtapadását.

Igaz, sok időbe telt, míg megtaláltam a megfelelő orvost. Több orvos is el akarta távolítani a méhemet !!!!! 32 évesen..... gyermek nélkül !!!!!! Ezzel is szerettem volna kiegészíteni még a hozzászólásodat, hogy ne álljatok meg egy orvos véleményénél! Menjetek tovább és keressétek meg a megfelelő tudással rendelkező orvost, aki segíteni tud és akar! Mert ha elfogadom a kezelőorvosom véleményét, akihez egyébként kamasz korom óta jártam és feladom, akkor most itt állnék fiatal nőként a világban a lehetőség nélkül, hogy valaha egy csöpp lélek anyának szólítson....

Mindenkinek erőt és kitartást kívánok!


" Bizony megesnék e szép világon

Még több szomorú csúf dolog -

Ha nem volnának csupa türésből,

Egyszerüségből, hitből, hűségből

Alkotott - angyalasszonyok."


Lampérth Géza

51. Petra_88 (válaszként erre: 50. - Bflower)
2019. ápr. 14. 14:49

Kedves Bflower! Nagyon nagyon köszönöm a részletes valaszod és a tanácsokat! :) a haloing már szerencsére eszembe jutott korábban, szóval azt beszereztem már :) sok-sok vízzel készülök akkor :)

Szerencsére én is tudok itthonról dolgozni majd, úgyhogy nagy kiesesem talán nem lesz a munkából! Kicsit meg is nyugodtam! Meg egyszer köszönöm :)

50. bflower (válaszként erre: 49. - Petra_88)
2019. ápr. 11. 19:47

Szia! Nekem épp 6 hete volt a műtétem.

2011-ben volt már egy embolizációm. Akkor több miómám volt, kórosan erős havi vérzés miatt már el akarták távolítani a méhemet, akkor az orvosom azt mondta nem műthetőek a miómáim. Rátaláltam az embolizációra, gyorsan megcsinálták és akkor nagyon eredményes is volt. Utána viszonylag hamar teherbe is estem, 2014-ben született a kisfiam. A szoptatás befejezése után azonban kezdtek újra előjönni a régi tünetek. Az egyik miómám újra növekedni kezdett. Ekkor kezdtem kutakodni olyan miómaspecialista után aki a méhmegtartást helyezi előtérbe. Így találtam rá a Professzor úrra. Hamar le is egyeztettük a műtét időpontját. Kicsit aggódtunk milyen állapotban van a méhem az embolizáció után, mert általában az ilyen miómákat nehezebb eltávolítani. Szerencsére a műtét nagyon jól ment, alig volt vérzés. A hosszútávú hatásokról még nem tudok beszámolni :)

Magáról a műtétről: előző nap kellett befeküdni, déltől nem szabad enni, hashajtós béltisztítás következik (tehát első napra minimum 4l ásványvíz és sok WC papír kell). Éjféltől inni sem szabad. Az altatástól nagyon féltem, de az altató orvos nagyon kedves volt, viccelődtünk, majd arra ébredtem, hogy az ágyamban fekszem és a Professzor úr beszél hozzám. A műtét kb 1,5 órás volt. A műtéti heg mint császár esetén, kb 10-12 cm. Belső felszívódó varratok, így varratszedés nem volt. Másnap reggel próbáltam először a nővérkék segítségével felkelni, ez végül csak délután sikerült amikor az altató gyógyszerek kiürültek a szervezetemből. Enni csak a műtét után egy nappal szabad, akkor is leginkább kekszet. Ásványvíz minden napra legalább 3-4 l kell műtét után is. Érdemes fél literes kis üvegekben, hogy fekve is könnyen menjen az ivás. A katétert csak akkor veszik ki mikor már megy a sétálás. Gyakorlati tanács, hálóinget és pizsamát is érdemes vinni. Amíg katéter van hálóing utána pizsi. És nagy méretű betétet illetve kényelmes nagy fehérneműt. Szerdán feküdtem be, vasárnap jöhettem haza, utána még egy hét fekvés következett itthon. Majd pár hét kímélő életmód. Aki fizikai munkát végez számoljon 6 hét kieséssel. Irodai munkánál is legalább 4 hét. Én itthonról is tudok dolgozni (fekve, laptopon) így nekem csak 2 hét kiesés volt a munkából. A sebem gyorsan gyógyul. 3-4 naponta kötöttük át, 3-4 hétig csak lavórból mosakodtam.Így 6 héttel a műtét után már nem fáj semmi, a seb még varasodik. Remélem minden részletet leírtam :)

2019. ápr. 9. 13:39

Sziasztok!


Műtöttek valakit mostanában, vagy lesz valakinek a közeljövőben? Engem (ha minden igaz) április 17-én műt a doktor úr. Köszönöm előre is a válaszokat :)

48. Gemmafortuna (válaszként erre: 47. - Silviasia29)
2019. febr. 21. 21:13

Szia!


Köszönöm szépen.

47. silviasia29 (válaszként erre: 46. - Gemmafortuna)
2019. febr. 19. 09:00
Szia. A műtét TB alapon van. A G1 intézet honlapján, meg tudod nézni a konzultációk árát [link] Attól függ,hogy csak megbeszélés van vagy egyéb vizsgálat is kell. Minden jót kívánok!
46. Gemmafortuna (válaszként erre: 38. - Kriszta0117)
2019. febr. 17. 19:43

Sziasztok!


Akik már túl vannak a műtéten, azoktól kérdezném én is, hogy a műtét tb alapon volt? A G1 Intézetben mennyi a vizsgálat/konzultáció ára?

2018. dec. 22. 07:03
Sziasztok! Van esetleg olyan köztetek akit úgy műtött a doktorúr, hogy korábban már átesett embolizáción is?
2018. szept. 26. 05:51

Kedves Andrea!

[link]


Itt találod a linket. A G1 Intézetben rendel a Professzor Úr hétfői napokon.

43. Andrea861031 (válaszként erre: 41. - Hannajo)
2018. szept. 20. 07:25
Szia!Hol tudom felkeresni a Dr.Úrat?
1 2 3

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2023, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook