Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ

Dorina


Tábori Dorina Andrea vagyok, csodaszép kislány. Ezt persze nem én mondom, hanem anya, apa és nagyi. A doktornénik is mondták. Meg azt is, hogy sohasem leszek olyan, mint a többi egészséges kisgyerek.Születésemkor valami baj történhetett, mert az életem nem azzal a hatalmas, életet adó levegővétellel kezdődött, mint nektek. Azt mondják az ilyet oxigénhiánynak hívják. Én nem tudom, hogy ez mit jelent, csak azt érzem, hogy nagyon szeretnek engem itthon, és bármit megtennének értem.
Dorina

Tábori Dorina 2006. október 3-án született. Szülés közben a köldökzsinór a nyakára tekeredett és fenn akadt az anyja hasában. Az anyukáját gyorsan megkellett császározni, de már nem volt a babának légzése. Újra kellett éleszteni. Így sokáig nem kapott oxigént és súlyos agyi károsodása lett. Ennek következtében gyenge az izomrendszere egy éves elmúlt és még ülni sem tud, fejét nem tudja tartani, egyensúlyzavara van és epilepsziás is. Születése után két nappal vitték fel Pestre a II-es számú klinika intenzív osztályán volt két hétig, majd átvitték a Svábhegyre a neurológia osztályra. Itt szintén két hétig volt. Egyhónapos korába került haza. Azóta folyamatosan tornáztatva van, sajnos az epilepszia miatt nem volt hatékony a gyógytorna. Nyáron két hónapot töltött a budapesti Bethesda kórházban, ahol gyógyszer beállításokkal sikerült az epilepsziáját uralni. Azóta minden héten egyszer Balassagyarmatra hordja az anyukája a Dévényi gyógytornára és közben homeopátiás kezelést is kap. Ezért fogtunk a kupakgyűjtésbe, mert minden héten 13 ezer forint ez a két kezelés és anyagi segítség nélkül nem tudnánk megoldani. Igaz hogy még a kupakokból nem sok pénz jótt be, de ezért is nagyon hálásak vagyunk.


De talán Te is segíthetsz! Nem is kell más, csak egyetlen apró mozdulat. Vagyis: ha lecsavarod az üdítőd, ásványvized műanyag kupakját, ne a szemétbe dobd, hanem tedd el nekem. Ha elegendő mennyiség összegyűlik, szüleim be tudják váltani (1 kg=50-60 Ft), és elkezdhetem azokat a kezeléseket, amiktől én is rohangálhatok, labdázhatok, rosszalkodhatok és sokat-sokat nevethetek. Mert a kezelések sajnos sok pénzbe kerülnek, és az utazást sem tudjuk könnyen megoldani, mert nincs autónk, ami akár váratlan helyzetekben is segítségünkre lehetne.


Tudjuk, hogy nem lesz olyan mint a többi egészséges gyerek, de anyukája és mi mindent megteszünk érte. Minden apró új dolognak tudunk örülni Pl: egyre többet mosolyog, hasra tud fordulni és figyelmét is fel tudjuk kelteni ami ez elótt nem sikerült.

Ha el szeretnéd juttatni hozzám az összegyűlt kupakokat, az alábbi módokon teheted meg:- Küldj egy e-mail-t a nagyim (Bóta Magdolna) címére, és ha tudjuk, elhozzuk: bota.magdolna@freemail.hu- Telefonszáma: 0630-463-53-41Ha úgy érzed, pénzzel is tudnál engem támogatni, azt az alábbi számlaszámra befizetve teheted meg:64100160-32660108

Nézd meg honlapomat a www.tdorina.extra.hu
Írta: vaganybarbi, 2007. október 11. 13:03
Fórumozz a témáról: Dorina fórum (eddig 16 hozzászólás)

Ha ez a cikk tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2021, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook