Dominó játék 2.0 (beszélgetés)
Végre! Nem volt könnyű meló, de Neked sikerült! ;-) :-D
.
Sőt! :-) Ajándék nélküli sima DominÓra alatt jöhetett sárga, vagy fehér dominó is, amit rögtön, nem órák múlva, be lehet helyezni, ha sorbaillő, vagy aukcióra tenni... Szerintem! De akinek az a fajta ajándék tetszik, legyen meg az akarata! :-D
.
Nem vagyok szőke! Engem - szép szavakkal - meg lehet győzni. ;-)
További szép estét!
Hoppá! Ott a pont! :-)
Ezt kihagytam a számításomból.
Tehát valójában csak áthelyeződik egy dominó megkapásának időpontja egy másik időpontba.
Az ajándék dominó NEM FÜGG ÖSSZE a dominóórával!
CSAK a dominó lerakásával van összefüggésben, mivel az után kapod az újat.
Ha 5 órakor volt dominóóra és pl. 13 órakor lesz a következő, akkor BÁRMIKOR megkapod az ajándékot (új dominó), miután leraktál egy dominót.
Ez lehet 10:37-kor is.
HA-ha-ha!!!!!!!!!!!
Jó éjt!
Szia! :-)
Látom, legalább Te érted miről is van szó! :-) DominÓra alatt nem kapsz új dominót, az ajándék pedig: ha leraksz egy domit, már ha lehetséges, CSAK AKKOR kapod meg azt a "véletlenszerű" dominót, ami minden DominÓra alatt simán jár! Akkor miért is ajándék? Inkább "büntetés"... ;-) :-D
.
Ráadásul ott van a vége felé ... "Hogyan kerülhetjük ki?"
Na, erről írtam Én.
Az első, ami bántja a szemem ... a dátum!
Ez 2007-ben volt így!
Na, akkor nézzük azt az ajándék dominót! ... az ÉN logikámmal. :-)
Pl. 17 órakor kapom az ajándékot, 18 órakor dominóóra, lerakok 1 dominót és AZONNAL kapok helyette egy (véletlenszerű) másikat.
Tehát ez olyan, mintha 18 órakor 2 dominót kaptam volna.
Természetesen, az ajándék meglétének - magát az eseményt vizsgálva - nincs köze az ajándék értékességéhez (lerakható-e azonnal, vagy várni kell a lerakásával, mert nem illik a sorba).
A lényeg: 1 dominóórában valójában 2 dominóhoz jutott az illetékes.
Tiszta?
Csak a hagyaték erejéig felelünk az adósságért, persze valamennyire azért ez mínusz mert vannak örökösödéssel kapcsolatos költségek.
Elnézést, hogy nem ide vágó kérdéssel foglalkozom itt!
Tévedés!
Ha elfogadod az 1 milliós örökséget, akkor azzal felvállaltad a 2 milliós tartozást.
Buktad az 1 milliós örökséget és tehtsz mellé még 1 milliót az adósság rendezéséhez.
DE ....
Lemondhatsz az örökségről! :-)
Ebben az esetben nem vagy felelős az adósság rendezésében.
Vesztett 1 milliót az adósság gazdája.
AZ miért ajándék?
Elég kevés logikával rá lehet jönni ... azért mert az új dominóval újabb pontszerzési lehetőséghez jut a gazdája.
Szerintem elég egyszerű ez a történet. :-)
Én már többször is kérdeztem, de senki nem tudott, vagy akart vákaszolni, hogy az miért ajándék??? :-( Kapsz egy véletlenszerű dominót, és?! :-( Minden Dominórában van 1 véletlenszerű dominó! :-(
.
Köszi!
Ilyet valamelyik nap kaptam. Ezt én sem szeretem, mert ha tele vagy, akkor a lerakott helyett kapsz egy másikat, ugyan úgy nincs helyed.
Gratulálok! :-D
De az még mindig jobb, mint ami a kedvencem volt:
"A következő lerakott dominó helyett kapsz egy új, véletlenszerű dominót"! Annak párja nincs... :-DDD
.