Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » Ki hogy szokott le a cigiről? fórum

Ki hogy szokott le a cigiről? (beszélgetős fórum)


20. ÁgiSzombathely (válaszként erre: 19. - Napsugár8)
aug. 31. 04:27
😄😄😄
19. Napsugár8 (válaszként erre: 18. - Napsugár8)
aug. 28. 14:40
* ne gyújt rá = ne gyújts rá
18. Napsugár8 (válaszként erre: 16. - Papája)
aug. 28. 14:39

Az volt az, amit gyógyszertárban lehetett kapni, és ha jól emlékszem 5-6000 Ft volt, akkor az még szép pénznek számított.

És a használati útmutató első mondata: Ne gyújts rá!

Gondoltam is magamban, ha ezt meg tudnám tenni, akkor nem vettem volna meg!!! Vagyis, ezek szerint nem a tablettától szokott le, aki beszedte (a maszlagot is!) hanem attól, hogy meg tudta állni: ne gyújt rá! Hát nekem azzal nem is sikerült leszoknom! :)

aug. 28. 08:03
Érdekes téma,a párom nem bír leszokni.Nem megy neki!!Valami jó tipp??
aug. 27. 08:14
30 évvel ezelőtt Tabex tablettával. Nagyon hatásos volt, sokaknak segített. Valami miatt már rég nem lehet kapni. Talán, mert túl jól működött. A dohányforgalmazók buktak a miatta.
15. globus (válaszként erre: 4. - Tuskoledi)
aug. 26. 16:33
Férjem is így. Pedog neki még anyu is megvette, ott virított utána évekig az utolsó doboz, ami megmaradt. Középiskolás korától negyven-valahány évesig szívta, ő maga unta meg, hogy mennyibe kerül. Egyik napról a másikra nem vett többet, és kínálást sem fogadott el. Akkoriban nehezebb volt, mint ma lenne, mert munkahelyi pihenőjükben vágni lehetett a füstöt. Ha ma valaki véletlenül cigivel megy be, kollektíve kizavarják.
aug. 26. 16:24
Le tettem..
aug. 26. 16:13

Fiatalon kezdtem el cigizni, sok évvel később, a párom szekálására , mert ő nem dohányzott, megfogadtam nem szívom többé, ennek 19 éve, de egyszer eltörött a kezem, és rágyújtottam hányingerem lett, eldobtam, és azóta sem hiányzik! Egyik napról a másikra, és sikerült!

Sokat gondolkodom azóta is, miértelme volt rászokni.

12. Napsugár8 (válaszként erre: 11. - Mirrorimage)
aug. 26. 16:07

Előtte 43 évig szívtam, napi 1,5-2,0 dobozzal keményen. A fokozatos leszokást, a nikotin fokozatos megvonását követtem (naponta mindig kevesebbet néhány szállal, egyre gyengébb minőséget) és 3-4 hónap múlva egy reggel a kávé után "elfejtettem"!!! rágyújtani. És azóta sem. :))

Semmi elvonási tünet, mert amikor úgy éreztem, hogy rá kell gyújtani, akkor rágyújtottam. Csak igyekeztem a 2 rágyújtás közötti időt növelni, ezzel értem el, hogy fokozatosan egyre kevesebbet szívtam.

aug. 26. 15:28

Sziasztok! Én 2012.06.15-én szívtam az utolsó cigit. Aznap este 2-3 óra alatt elszívtam egy dobozzal. Másnap elutaztam 1 hétre kirándulni 1000-2000m magas hegyekbe Ausztriába és akkor megígértem a páromnak, hogy leszokom a cigiről.

Egyre kevesebbet szívni csak kínzás, ezzel tök felesleges szivatni magad, mert csak elnyújtod a fizikai elvonási tüneteket. Szerintem az nem lehet több 1-2 hétnél. Ha ezt megnehezíted azzal, hogy folyamatosan fenntartod a szervezetednek azt, hogy megkapja az adagját, akkor ezt a nehéz részét csak lelassítod a folyamatnak.

Akaraterő és elhatározás kell. Ha valaki idáig eljut, akkor leszokik minden segítség nélkül, ha ez nem megy, akkor nem akarja eléggé, inkább csak ábrándozik arról, hogy de jó lenne leszokni. Magyarázatokat kerál magának, hogy ez most egy nehéz helyzet, ha ezen tú leszel, akkor majd megpróbálom...

10. buspics (válaszként erre: 9. - Juditta2019)
aug. 26. 15:00
Nekem az volt a szerencsém, hogy a környékünkön 8 után minden bolt bezárt, úgyhogy esélyem se volt cigit venni 😃 Direkt estére időzítettem. De jól esett széttépni a cigit, felszabadító érzés volt.
9. Juditta2019 (válaszként erre: 7. - Buspics)
aug. 26. 14:48
Hú én is hányszor dobtam ki a cigiket, hogy na én holnaptól leszokom... legalább két kezemen meg tudnám számolni. :D
aug. 26. 14:46
Szétmentünk a párommal 1 hónapra és azalatt én annyit cigiztem h mikor kibékültünk utána nemsokára le is tettem. Besokalltam és amúgy is inkább annak örültem h kibékültünk így nem foglalkoztam annyira a cigivel. persze azért voltak elvonási tüneteim de tényleg besokalltam. Rájöttem h amúgy is már 10 éve cigizek valamikor már le kellene tenni. Ez volt 3 éve és most már babát várok így örülök h nem most kell ezzel szenvednem és a szervezetem is tisztult ennyi idő alatt :)
Organic Shop Málnás testradír
aug. 26. 10:26
Elhatároztam magamban, lelkileg készültem rá, majd egyik este fogtam az összes cigim és kidobtam a kukába. Ez 8 éve történt. Utána három hónapig nem gyújtottam rá. Nyáron voltak a vizsgáim és visszaszoktam, de azóta napi egy dobozhoz képest naponta pár szálat szívok. Nagy különbség anyagilag és közérzetben is. De ez van, szeretek cigizni és inkább napi pár szál, mint a semmi. De a napi egy doboz nem hiányzik. Úgyhogy nem visz kísértésbe, ha körülöttem füstölnek. Ritkán gyújtok rá, de sokkal jobban esik, mintha egymás után szívnám el a cigiket.
6. Napsugár8 (válaszként erre: 1. - ÁgiSzombathely)
aug. 26. 08:14

Tíz évvel ezelőtt, ahogyan írod is: nem letettem a cigit egyik napról a másikra, hanem szépen, fokozatosan, lépésről-lépésre leszoktam róla. Azóta egyetlen szálat sem, és még az sem zavar, ha mellettem úgy füstölnek, mint egy uradalmi jószágudvar szemétkupaca. :))


A lépéseket, melyeket követtem, korábban egy cikkben írtam le:

[link]


Csak fokozatosan, lépésről-lépésre, nincsenek elvonási tünetek és nincs bűntudat, és éppen ezért elkerülnek az önértékelési, önbecsülési zavarok.

aug. 26. 06:26
Én úgy hogy rá sem szoktam. 11-12 évesen 1 nyarat cigiztem az egyik szomszéd gyerekkel. Kettőnknek 1 hétig volt elég 1 doboz cigi. Az erdőbe dugtuk el, kimentünk 1-2 szálat elszívtunk majd körbefutottuk az erdőt, és leheltünk egymásra, hogy érződik e még :) Büdös, káros, drága. Rengeteg pénzt elvesz a családoktól. Inkább csokira költöttünk, mint cigire :) Sok embert ismerek aki panaszkodik, hogy alig él meg, sosincs semmire pénze. De cigire tellik.... Nem sajnálom őket... Pusztán akaraterő kérdése.
aug. 26. 05:32
A férjem 2012.01.12-én egyik napról a másikra úgy szokott le, hogy az utolsó dobozban 12 szálat hagyott, fekete filctollal ráírta a dátumot és kitette az üveges konyhaszekrénybe. Azóta is ott van.
aug. 25. 23:58
Így szokott le a Sógornőm, aZuram és két gyerekem is. Senki se esett vissza.
aug. 25. 23:56
Elektromossal. Két éve nem cigizek és ebből kb. egy éve e-cigit se.
aug. 25. 23:41
Ki hogy szokott le a cigiről?

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2020, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook