Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Egytálételek receptjei » Disznótoros töltött káposzta recept

Disznótoros töltött káposzta recept

Elkészítési idő 150 perc

A Disznótoros töltött káposzta hozzávalói:
1 kg kolbászhús
25 dkg rizs
1 kg savanyú káposzta
2 hagyma
18-20 savanyított káposztalevél
2 babérlevél
15-20 szem egészbors
1+1 ek zsír
1 ek liszt
2 kk só
2-3 gerezd fokhagyma
1 pohár tejföl


A Disznótoros töltött káposzta elkészítési módja:
A savanyúkáposztát kimossuk és egy nagy fazékba tesszük. A rizst puhára főzzük és lecsepegtetjük (használhatunk gyors rizst is). A hagymát finomra vágjuk és egy kanálnyi zsíron üvegesre dinszteljük. Összegyúrjuk a húsmasszát, a rizst, a párolt hagymát és vizes kézzel közepes nagyságú gombózokat formálunk. A gombócokat beágyazzuk a káposzta közé és felöntjük mintegy 6 deci vízzel. Beletesszük a babérlevelet és a borsot és lefedve, lassú tűzön mintegy 2 órán keresztül főzzük. A végén kiszedjük a gombócokat és berántjuk a zsírból, lisztből és finomra vágott fokhagymából készült rántással. Visszatesszük a gombócokat és még egyszer összeforraljuk. Tejföllel és puha kenyérrel forrón tálaljuk.


Kategória: Egytálételek receptjei


A disznótoros töltött káposzta elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2021, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook