Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Sertésragu Budapest módra recept

Sertésragu Budapest módra recept

A Sertésragu Budapest módra hozzávalói:
• 1 kg sertéscomb (sovány)
• 25 dkg zöldborsó (lehet mirelit vagy konzerv)
• 25 dkg gomba
• 25 dkg csirkemáj szívvel (v. csak szív)
• 1 nagy fej hagyma
• 1-2 gerezd fokhagyma
• 1 zöldparika
• 1 paradicsom
• pirospaprika
• só
• bors
• majoranna
• kevés olaj
• 2-3 babérlevél


A Sertésragu Budapest módra elkészítési módja:
A húst kockákra, a gombát szeletekre vágjuk. A májat és a szívet szétszedjük. A hagymát felaprítjuk és megdinszteljük, majd a tűzről lehúzva belekeverjük a pirospaprikát. Rátesszük a szívet, megpirítjuk, majd kevés vízzel felöntjük. Félig puhára pároljuk, majd rátesszük a húst. Amikor már a hús is félpuha, hozzáadjuk az aprított zöldpaprikát, gombát és a zöldborsót (amennyiben nyerset vagy mirelitet használunk.) Beletesszük a fűszereket és a fokhagymát, és az egészet teljesen puhára főzzük. Ekkor tesszük bele a feldarabolt májat, a hámozott, kockázott paradicsomot (és a zöldborsót, ha konzervet használunk). A főzés közben - amennyiben szükséges - pótoljuk vízzel az elpárolgott levet. Körítésnek rizs vagy galuska illik.

A fenti mennyiség sokszemélyes, vagy nagyon jó étvágyú embereknek való. És fagyasztható is! Szabad tűzön is főzhető.


Kategória: Húsételek receptjei


A sertésragu budapest módra elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2020, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook